Ukas student: Fysikk og matematikk

Ukas student er Elsa som går en integrert master i Fysikk og matematikk i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Elsa på vår instastory. Der viste hun frem sin studiehverdag som student ved Fysikk og matematikk i Trondheim. Les gjennom for en recap!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Elsa, er 19 år og går sivilingeniør/integrert master i fysikk og matematikk. Jeg henger mye på skolen, og når jeg ikke er der så liker jeg å trene eller finne på festligheter med venner.

Hva handler studiet ditt om?

Studiet mitt handler om teknologi, matte og fysikk. Når du blir sivilingeniør så du får en teknologisk utdannelse med grunnleggende matte, fysikk og programmering. Dette gjør at du får fundamentet å bygge videre på når du velger retning og spesialisering. Da fordyper du deg i områder du synes er interessante og lærer om mer komplekse problemer, som kunstig intelligens, bærekraftige materialer, informasjonsteknologi, statistikk og analyse, eller medisinsk teknologi.

Hvorfor valgte du Fysikk og matematikk?

Det er litt kjedelig svar; jeg likte matte og fysikk på VGS. Jeg hadde både biologi, kjemi, fysikk og matte, men jeg synes matte og fysikk var de mest spennende fagene. Jeg hadde sett på andre sivilingeniørstudier som Energi- og miljø eller Bygg- og miljøteknikk, men synes ikke de linjespesifikke fagene virket så interessante. Fagene på Fysikk og matematikk derimot synes jeg virket kjempespennende, og valgte derfor å søke det.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg? 

En typisk studieuke for meg starter ganske heavy. Jeg har flest forelesninger og øvingstimer (litt som leksetimer) tidlig i uken også roer det seg litt mer mot slutten. Da bruker jeg som regel tiden på å gjøre ferdig øvinger (litt som lekser), jobbe med innleveringer eller verv (frivillig arbeid)-relatert arbeid. Dette semesteret har jeg som regel hatt lab på onsdager, og da har mye av onsdagen gått til å være på labben. Det skjer mye på kveldene også, enten at linjeforeningen (frivillig organisasjon av og for studenter på studiet) arrangerer noe spesielt eller at det er sosialt med noen av vervene jeg er med i. Hvis det ikke skjer noe spesielt så henger jeg med venner i kollektivet eller trener.

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Jeg opplever studentmiljøet i Trondheim som veldig inkluderende. Dette gjelder både i linjeforeningen vår Nabla, men også miljøet generelt. På Samfundet møter du studenter fra mange ulike studieprogram og det er lett å bli kjent med folk. Verv-kulturen hos NTNU gjør også at det er interesseforeninger å engasjere seg i utenfor linjeforeningen, noe som gir deg venner og bekjente på tvers av studier.  

Hva kunne du tenke deg til å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Jeg vet ikke helt hva jeg kunne tenke meg å jobbe med når jeg er ferdig. Det er en litt abstrakt tanke at jeg en gang skal være ferdig som student og bli voksen, og jeg synes det er litt trist og skremmende å tenke på. Derfor er det veldig fint å vite at fysmattere er ettertraktet på arbeidsmarkedet og at mange signerer jobb før de er uteksaminert. Jeg syns retningen innen industriell matematikk virker mest spennende akkurat nå, og da er typiske å jobbe som konsulent, analytiker eller statistiker etter studiet, der jeg kanskje syns analytiker virker mest interessant.

Hvilke verv har du?

Jeg har 3 verv i linjeforeningen. Vervet med mest ansvar og som er mest tidkrevende, er økonomiansvaret jeg har for linjeforeningen. Det er et verv som inkluderer en del administrativt arbeid som å føre regnskap over linjeforeningens drift. Samtidig synes jeg det er gøy å få være med og ha oversikt over driften og hva som skjer i en stor linjeforening med mye aktivitet. Jeg er også med i Redaksjonen som skriver og produserer Nabladet, som er Nablas egne avis. Dette er et veldig gøy verv der det er mye frihet til å gjøre hva du vil, som er en fin kontrast til økonomivervet. Til slutt er jeg også med i Arrangementkomiteen, som arrangerer masse forskjellig for linjeforeningen, som skitur og aktivitetsdag, men også større arrangementer som Immball og Joulebohr.

Hvordan var overgangen fra VGS til Fysikk og matematikk?

Overgangen var tøff, det er ingen hemmelighet. Det er mye pensum på kort tid, samtidig som det generelt er mye nytt når man er førsteårsstudent. I fysikkfagene kjenner man igjen prinsippene fra fysikk 2, men det er så mye mer som ligger bak som hvertfall jeg synes er vanskelig. Jeg synes matte har hatt en litt snillere overgang, men det kan også ha en sammenheng med at jeg synes det er mer interessant.


Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Elsa her eller følg linkene under for mer informasjon!

Har du noen spørsmål? Skriv gjerne i kommentarfeltet under, eller send oss en melding på Facebook eller Instagram (@ntnustudent). Sjekk gjerne også ut Youtube-kanalen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, Biologi, 3.året

Leave a Reply