Q&A – Ålesund!

Hvorfor velge Ålesund som studieby? Er det vanskelig å komme seg til og fra Ålesund? Hvordan er det sosiale miljøet og er det dyrt å bo? Jeg har svart disse spørsmålene fra mitt synspunkt som NTNU Ålesund student!

Vurderer du NTNU Ålesund, men er usikker på hvordan byen er, og hvordan den sammenligner med NTNU sine andre studiebyer Gjøvik og Ålesund? Da er dette blogginnlegget for deg!

Hvorfor velge Ålesund?

Ålesund er en vakker by, omringet av stolte fjell, så om du liker fjellturer eller vannsport er Ålesund riktig plass! Jeg selv er fra Bergen sentrum, og synes Ålesund har en passelig størrelse for studenter. Det er mer enn nok butikker og diverse aktiviteter å finne på her samtidig som du slipper å føle du går rundt i en stor by hele tiden. NTNU sitt campus her iÅlesund er veldig nytt og moderne, og har derfor mye nytt og spennende utstyr.

Når bør man starte å lete etter hybel/leilighet på privat markedet?

Gjerne begynn å se deg rundt allerede nå! Det er alltid greit å holde seg oppdatert, og få ett godt innblikk i boligmarkedet. Samtidig er det viktig å huske på at de fleste ferdigstuderte studenter flytter i slutten av mai eller juni, så ikke alle leiligheter ligger på markedet nå. Derfor er det lurt å alltid vær på utkikk. Kanskje du finner noe skikkelig bra?

Hvis jeg tar første året i Ålesund, kan jeg bytte over til Trondheim andreåret (sykepleier)?

Du kan ikke bli overflyttet mellom studentbyene ved samme linje. Om du har ett stort ønske om å fortsette andre året i Trondheim må du søke på samordna opptak på studiet i Trondheim. Da kan du begynne på andre året i Trondheim etter du har fått godkjent karakterene dine fra første året.

Finnes det NTNUI i Ålesund?

Ja! Det finnes NTNUI i Ålesund. Aktivitetene de tilbyr per dags dato (08.03.20) er:
– Fotball (egen kvinne- og herregruppe)
-Volleyball (fellesgruppe + ett kvinnelag som spiller i divisjon
-Håndball
-Innebandy
-Langrenn
-Frisbeegolf
-Golf
-Dans (for øyeblikket ikke aktiv da vi mangler gruppeleder)
-Til topps (gruppe for fjellturer med og uten ski ++)
-Turn og calisthenics
-Løping

Er det dyrt å bo i Ålesund?

Studentbolig/hybler ligger på mellom 3500kr til 6000kr i måneden, men her i Ålesund kan du finne en stor hybel/kollektiv for en billigere penge enn mange andre plasser. 

Er det sosiale miljøet bra?

Jeg personlig synes det sosiale er veldig bra ved NTNU Ålesund. NTNU Ålesund er ikke så stort og derfor ser du mange kjente fjes gjennom dagen. Siden vi ikke er så mange, er folk også veldig hyggelig og åpne.

Om linja man vil gå både er i Trondheim og Ålesund, hvordan vite hva som er best?

Skulle ønske jeg kunne gi deg ett bra svar på dette, men det kan jeg ikke! Det er det bare du som kan vite. Det jeg kan anbefale er å lese deg litt opp på begge byene, se hva vennene dine skal, finne ut hva som er viktig for deg, og til slutt ta en vurdering.

Her har du noen relevante innlegg fra Ålesund som kan hjelpe deg på veien: “mitt førsteinntrykk” og “er Ålesund studiebyen for deg?”

Er det vanskelig å komme seg rundt i Norge fra Ålesund?

Fra flyplassen Vigra går det fly til de fleste byer (kanskje en mellomlanding), det er rikelig tilgang på hurtigbåter og man kan alltids kjøre/busse. Om du er under 26 år får du også ungdomsbillett på flyet som gjør at en tur til Olso kun koster 299kr.

Hvor er det best å bo med tanke på NTNU, sentrum, fritidsaktiviteter og uteliv?

Alt mellom sentrum og NTNU kan anbefales. Det er mange studenter som trives med å bo i sentrum fordi det bare er 10 min med buss til NTNU og resten av fordelene ligger som regel i sentrum. Du kan lese litt mer om studenthybel i Ålesund HER

Sitter du igjen med spørsmål om studentlivet, studentbolig, eller noe annet som dreier seg om NTNU? Legg igjen en kommentar under innlegget eller send oss en melding på Instagram eller Facebook da vell!

Viktor Karl Gravdal, Elektroingeniør, 1. år

One thought on “Q&A – Ålesund!

Leave a Reply