Hvordan skaffe Sit-bolig: Step by step

Sit har endret rutinene sine om hvordan man søker studentbolig. Tidligere kunne man søke om bolig og havne på venteliste – nå er det booking som gjelder! I dette innlegget skal jeg fortelle deg steg for steg hvordan du booker studentbolig gjennom Sit.

Vi har tidligere skrevet innlegg som handler om studentboliger, og hva du bør vite før du skal flytte til din studentby (sjekk ut innleggene HER) – disse kan være lurt å sjekke ut før du leser videre. Er du klar for å booke Sit-bolig er det bare å fortsette å lese!

Step 1: gjør research og følg godt med

Sit har mange forskjellige typer studentboliger, og det kan være lurt å se gjennom disse før du skal søke. Sjekk ut Sits nettsider med info om studentbolig HER og HER.

Som sagt har Sit et nytt system for booking – du booker hybel eller leilighet direkte, uten å stå på venteliste, sånn som det var tidligere. Det gjelder å være OBS, da de fleste boliger dukker opp tidligst to måneder før de blir ledige – det vil si at det er lurt å følge med på bolig.sit.no spesielt fra april/mai og utover sommeren, dersom du skal studere fra høsten av.

Step 2: oppfyller du kravene?

Første steg i boligbooking er å sjekke at du oppfyller kravene til å leie gjennom sit:

 1. Du er over 18 år
 2. Du er student ved en utdanningsinstitusjon tilknyttet Sit, og har betalt semesteravgift
 3. Du planlegger å studere ved en utdanningsinstitusjon tilknyttet Sit neste semester, eller
 4. Du er i studiepermisjon i forbindelse med frikjøpt tillitsverv ved en av disse utdanningsinstitusjoner

Step 3: bolig.sit.no

Logg inn på bolig.sit.no, enten med Feide eller e-post!

Når du er inne på nettsiden får du se de ulike studentboligene som finnes. Det kan lønne seg å filtrere boligene for å se hva som passer deg. Du kan filtrere etter:

 • By: Trondheim, Gjøvik eller Ålesund (og studentbyene innad)
 • Boligtype: 1-roms til 5-roms leilighet, parkollektiv, hybel i kollektiv, hybel i kollektiv med eget bad, eller hybel småhus
 • Kontraktstart – når vil du leie fra?
 • Opptatte boliger
 • Pris – hvor mye vil du betale for leie?
 • Areal
 • Andre leieobjekter: parkering og bod

Ser du ikke en bolig du kunne tenke deg å leie, kan du velge å se opptatte boliger også – da kan du melde interesse og havne på en interesseliste. Da kan du få varsel når boligen du ønsker deg er ledig, eller når lignende bolig er ledig.

Step 4: Les nøye gjennom info

Finner du en bolig du kunne tenkt deg å leie, kan du trykke på den for å få opp bilder og info om hybelen/leiligheten, som for eksempel hvor mange som deler kjøkken og bad, og hvor mye du må betale i leie og strøm, samt depositum.

Eksempelbilde

Step 5: Book enhet, eller få varsel når enheten er ledig

Finner du boligen du kunne tenke deg å leie, er det bare å booke, eller dersom den er opptatt; be om å få varsel når den er ledig.

Psst.. vil du leie med venner?

Dersom du og en eller flere av dine venner ønsker å flytte sammen, gjør dere følgende:

 • Gå til bolig.sit.no og finn et kollektiv i oversikten som har flere ledige hybler.
 • Enten kan man sende lenker av andre hybler i samme kollektiv til de andre man vil bo med, eller så kan man sitte sammen og velge hver sin hybel i samme kollektiv.
 • Du ser om det finnes andre ledige rom i kollektivet ved å gå inn på en hybel, bla ned på siden, under «andre rom i kollektivet». Der vi du se status på om hyblene er ledig eller ikke.

Vær klar over at det kan ta svært lang tid før hele kollektiv er ledige. Det kan derfor være lurt å booke hybel hver for seg, og heller følge med på om det blir ledig i samme kollektiv etter hvert.


Jeg håper dette innlegget kan hjelpe til med å gjøre boligsøkingen litt enklere! Husk å sjekke ut Sit sine nettsider, i tillegg til våre tidligere blogginnlegg, dersom du vil ha mer info. Du kan også ta kontakt med oss på både Facebook og Instagram(@ntnustudent), og selvsagt også i kommentarfeltet under! Sjekk også ut YouTube-kanalen vår 🤩

-Kristine, Film- og videoproduksjon, 2. år

One thought on “Hvordan skaffe Sit-bolig: Step by step

Leave a Reply