Hjelp, jeg skal bli student!

Har du takket ja til studieplass, men litt usikker på veien videre? Å være ny student er både spennende og kanskje litt skummelt, men frykt ikke! I dette innlegget hjelper vi deg med alt du må huske på og gir deg informasjon om tiden fremover.

Gratulerer med studieplass og velkommen til NTNU ❤️ Nå som du har takket ja til studieplass og skal bli student er det mange ting du må fikse. Her er en liten oversikt over det viktigste du må tenke på de neste ukene.

Registrer deg i Studentweb

Som ny student på NTNU får du tilsendt et velkomstbrev (via e-post) med informasjon om hvordan du kan registrere deg i StudentWeb. Dette får du vanligvis i starten av august!

I Studentweb kan du registrere deg for semesteret, betale semesteravgift, melde deg til undervisning og vurdering (altså velge hvilke fag du skal ta dette semesteret) og finne studentnummeret ditt.

Her finner du en nyttig og litt mer detaljert oversikt fra NTNU over hva du må gjøre som ny student.

Betale semesteravgift

Etter du har registrert deg er det viktig at du betaler semesteravgiften på 600 kr. Denne avgiften går til Studentsamskipnaden SiT og finansierer blant annet studentenes velferdstilbud, som trening, diverse kurs og barnehager.

SiT har et fantastisk tilbud til studenter, og de har ekstra fokus på å ta i mot deg som ny student nå i høst ❤️

Merk at du først kan aktivere brukerkontoen din etter at betalingen er registrert, og at det kan ta et par dager før betalingen blir registrert i NTNU sine systemer. Her gjelder det altså å få det gjort så fort som mulig, slik at du får tilgang til IT-verktøyene du trenger i studiehverdagen, som e-post, Office 365, e-læringssystemet Blackboard, studentbevisappen og intranettet (Innsida). 

Søke lån

Det neste du bør gjøre er å søke lån via Lånekassen. Vi har tidligere skrevet et blogginnlegg om hvordan lån og stipend fra Lånekassen fungerer og om hvordan de nye reglene som ble innført høsten 2019 kan påvirke deg. Lurer du på mer rundt studentøkonomi? Her finner du et tidligere blogginnlegg som svarer på det meste.

Fadderuka

Det blir fadderuke i år også! To uker med nye venner, morsomme aktiviteter og mulighet for å bli kjent med studiebyen din 🥰 Informasjon om studiestart og fadderuka finner du på nettsidene for ditt studieprogram. Dette kan du finne via denne siden.

Fadderne har jobbet hardt for å planlegge en fantastisk fadderperiode for nettopp deg!

Og du! Dersom du fortsatt ikke har skaffet deg bolig kan du sjekke ut “Det store boliginnlegget” som samler sammen alle tips og tidligere innlegg vi har laget når det gjelder bolig.


Har du flere spørsmål om opptak til studier, studiestart eller livet som NTNU-student? Skriv i kommentarfeltet, eller kontakt oss på Instagram @ntnustudent eller Facebook NTNU Neste Stopp. Sjekk også ut Youtube-kanalen vår for et innblikk i livet som NTNU-student. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Tora, Datateknologi, 5.året

Leave a Reply