Min studieuke – Utveksling

Du har kanskje hørt at mange NTNU studenter reiser på utveksling i løpet av studiet? Men, hva gjør man egentlig på utveksling? Hvordan ser hverdagen ut? La oss ta en titt på min studieuke ved SOAS, University of London!

Hei! Signe her, 23 år, studerer medievitenskap på NTNU i Trondheim. Dette studieåret 2019/20 er jeg heldig nok til å kunne utveksle til SOAS (School of Oriental and African Studies), University of London, midt i London sentrum! Her kan jeg velge helt frie fag for å fylle opp mitt såkalte “breddeår” (Les mer om hva et breddeår er her).

SOAS, som navnet tilsier, har et ekstra fokus på Afrika- og Asiastudier. Siden jeg aldri har studert noe med dette fokuset før, prøvde jeg å velge et bredt utvalg av emner; religion, historie, administrasjon og media. Dette semesteret tar jeg disse emnene:

  • Understanding Religion: Theories and Themes
  • Introduction to Global Studies
  • Vietnam on Screen
  • Queer Cinema in Asia

Understanding Religion og Global Studies er helårsemner som fortsetter inn i neste semester, så neste semester har jeg kun to nye emner:

  • Transnational Communities and Diasporic Media: Networking, Connectivity, and Identity 
  • Organisational Behaviour

Dette semesteret ser timeplanen min sånn her ut!

Mandag

På mandager har jeg kun en “tutorial” på ettermiddagen. I en tutorial er vi en mindre gruppe studenter enn det vi er i forelesning, og her er stemningen mer uformell. Som regel diskuterer vi ukas pensum, og stiller spørsmål rundt det vi ikke forstår. I Understanding Religion skriver vi også oppgaver på 300 ord hver uke, hvor vi må summere og diskutere pensum. Da er det veldig kjekt med en mulighet til å stille spørsmål.

Vi har ganske mange oppgaver som skal leveres i hvert fag. Dette semesteret har alle 4 fagene mine krevd 2 eller 3 innleveringer hver. Derfor ble det til at jeg satt med researcharbeid før tutorialtimen denne uka.

På mandager har jeg også korøvelse! På SOAS er det masse spennende “societies” man kan melde seg inn i, alt fra the hiking society til the arabic speaking society. Jeg er meldt inn i the World Music Choir, hvor vi synger sanger fra hele verden. Det er en veldig koselig gjeng å avslutte dagen sammen med!

Tirsdag

Tirsdager er en fin dag! Med forelesning fra kl. 13-14 i Vietnam on Screen og en tutorial i samme fag rett etterpå, er skoledagen både fin og kompakt. Det er veldig deilig å kunne stille spørsmål rett etter forelesning, da er alt fortsatt veldig ferskt. Denne tirsdagen pratet vi om filmen The Rebel (Dòng máu anh hùng) og diskuterte hvordan denne amerikanskproduserte filmen er annerledes fra de rent vietnamesiske filmene vi har sett.

Onsdag

Onsdager er lange og noe ugunstige dager. Med forelesning fra kl. 11-13 og filmvisning fra kl. 17-19, er det litt vanskelig å vite hva man skal bruke tiden i mellom på. Noen ganger blir jeg på skolen og jobber, men denne uka valgte jeg å dra hjem i mellomtiden. Jeg bor ca. en halvtimes gåtur fra SOAS.

Torsdag

Torsdager er en intens dag. Da har jeg forelesninger og tutorials i et kjør fra kl. 9-13. Selv om det ser veldig travelt ut med back-to-back forelesninger, så starter forelesningene 5 over hel og avsluttes 5 på hel, sånn at man har tid til å komme seg dit man skal. Men, det er fortsatt mye for hode å ta inn. Torsdager er den eneste dagen hvor jeg ikke jobber med skolearbeid når jeg kommer hjem fra forelesning. Hjernen er som regel litt kokt, og jeg benytter derfor muligheten til å ta en ordentlig og god pause.

Fredag

På fredager har jeg ingen forelesninger eller tutorials. Da blir det å sitte med skolearbeid alene. Jeg liker aller best å sitte hjemme å jobbe, men noen ganger reiser jeg og sitter på biblioteket på skolen. På biblioteket er det veldig mange bøker som kan være til hjelp når man gjør research. Denne uka skrev jeg mine 300 ord til Understanding Religion, og fortsatte arbeidet med å gjøre research til de andre oppgavene mine.

Fredager har også på et eller annet vis blitt musikaldagen min. Det er mange måter å skaffe seg billige musikalbilletter i London, spesielt hvis det ikke er så nøye akkurat hvilken dag eller hvilken musikal det blir. Denne uka fikk jeg sett Six The Musical fra tredje rad, det var helt utrolig! Anbefales.

Sånn ser altså min studieuke ut! Det er mye som skjer, men det er også utrolig spennende å bo i en helt ny by, et helt nytt land, og studere noe nytt.

Sjekk ut flere innlegg om utveksling fra NTNU her!

Lurer du på noe mer så er det bare å ta kontakt med oss på Instagram (@ntnustudent), Facebook (NTNU Neste Stopp), eller i kommentarfeltet her på bloggen.

Signe, medievitenskap, 3. år

Leave a Reply