Tips til deg som skal finne bolig til høsten!

Det er ikke så lett å vite hva du bør huske på når du skal finne deg bolig. Jeg skal derfor dele mine erfaringer!

Det å finne seg en bolig er ikke alltid like lett, og det kan derfor være greit å ha noen punkter i bakhodet under denne prosessen. Dette er de punktene jeg har lagt vekt på når jeg har funnet meg bolig.

Hva bør du huske på?

Søk etter bolig på nettet

Det enkleste når du skal finne deg en bolig, er å søke på nettet. Gode sider å søke på kan være finn.no, hybel.no eller sit.no/hybel. Det kan være lurt å lage noen lister eller oversikter over boliger du liker, enten inne på nettsidene eller andre steder. Da er det lettere å sammenligne det du finner. Det er også lurt å være ute i god tid, så slipper du å måtte velge noe i siste liten. Kanskje du allerede nå skal begynne å se litt på hva som finnes?

Dra på visning

Når du har funnet noe du liker på nettet, kan det være lurt å dra på en visning av boligen. Da får du muligheten til å se om det faktisk ser ut som du hadde tenkt, eller stille spørsmål til utleieren. Det kan være smart å lage seg en liste over spørsmål du ønsker å stille på forhånd av visningen, så du ikke glemmer noe. Dette kan for eksempel være spørsmål om hvor rømningsveiene er eller hva strømprisene vanligvis ligger på.

Les gjennom husleiekontrakten nøye!

Dersom visningen av boligen virker lovende og du ønsker å leie, er du nødt til å skrive under på en husleiekontrakt. Denne er det kjempeviktig at du går nøye gjennom, og dersom du kjenner til noen som har ekstra kunnskap om kontrakter kan det være lurt å få denne personen til å ta en liten kikk.

Møbler

Når innflytningen står for tur og du skal finne møbler til boligen, er det flere måter å spare gode penger på. Sjekk finn.no, Fretex eller lignende bruktbutikker eller apper, før du går til innkjøp av splitter nye møbler. Ofte blir så å si ubrukte møbler solgt for en slikk og ingenting, og mye blir også gitt bort! I tillegg til at du kan spare mye penger er det jo hyggelig for kloden vår også!

Hvis du vil lese litt mer om bolig bør du sjekke ut dette blogginnlegget, der du kanskje kan få svar på noe av det du lurer på. Dersom det er noe du ikke har fått svar på i blogginnleggene, er det bare å sende oss en melding på Facebook eller Instagram, eller kommentere dette innlegget. Lykke til med boligjakten!

– Åsne, pedagogikk, 4. året

One thought on “Tips til deg som skal finne bolig til høsten!

Leave a Reply