Studietilbudet på NTNU

Skal du søke høyere utdanning til høsten, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Det kan være overveldende å skulle orientere seg om alle mulige studier, men frykt ikke! Her får du en liten introduksjon til studietilbudet på NTNU 🤩

NTNU har studier i mange ulike fagområder, disse kan deles inn i 8 hovedkategorier. Det er med andre ord veldig gode muligheter for å finne et studie som passer deg! I tillegg finner du NTNU i Trondheim, Gjøvik og Ålesund , med ulike, men gode studiemiljøer. Siden studietilbudet er såpass stort er det omtrent umulig å vise frem alt i ett blogginnlegg. Derfor vil du i dette blogginnlegget kunne lese om studier du kan begynne på uten tidligere høyere utdanning. Det vil si årsstudium, bachelor, integrerte mastere og profesjonsstudier.

Hvis du mangler realfagskompetanse finnes det likevel muligheter for å søke på studiet du vil inn på! I Trondheim tilbyr NTNU et halvårig realfagskurs, og du kan gå forkurs for ingeniør- og sivilingeniørutdanning i både Ålesund og Trondheim. Dette forkurset er et ettårig kurs

I tillegg har vi egne innlegg om studiene du finner på NTNU i Gjøvik og Ålesund 😄 Er du interessert i å vite hvilke studier du finner på NTNU i Gjøvik bør du trykke HER. For en oversikt over studiene du kun finner ved NTNU i Ålesund kan du trykke HER.

Medisin og helsevitenskap

Er du interessert i helse, kroppen og har lyst til å jobbe med mennesker? Det er mange studiemuligheter innen medisin og helse, kanskje finner du noe nytt i lista under?

 • Ergoterapi – Ergoterapi handler mye om å hjelpe mennesker i ulike livssituasjoner med å finne løsninger på utfordringene de har eller har fått. Du jobber med at de skal få være mest mulig selvstendige, oppleve mestring og ha kontroll over sin egen helse. ⁣Studiet er en bachelor du finner i både Gjøvik og Trondheim. I dette blogginnlegget forteller Hanne om sin studiehverdag som ergoterapi-student i Gjøvik.
 • Audiologi – Som audiograf er du ekspert på hørsel. En audiograf hjelper mennesker som av ulike grunner sliter med hørselstap, og bidrar til at de kan fungere bedre i hverdagen. Du vil lære om hvordan hørsel fungerer, fysikken bak lyd og hvordan tilpasse høreapparat og andre tekniske hjelpemiddel.⁣ Vil du vite mer om hvordan en typisk jobb kan være etter studiet forteller Eirin om sin arbeidshverdag i dette blogginnlegget.
 • ⁣Radiograf – Er du interessert i både teknologi og helsefag? Hvis du studerer radiografi blir du radiograf, og kan kombinere nettopp dette! De aller fleste radiografer jobber på sykehus med bildediagnostikk, stråleterapi eller nukleærmedisin. Arbeidshverdagen kan for eksempel handle om å ta bilder av kroppens indre eller behandle kreftsykdom ved hjelp av blant annet røntgenstråling, samtidig som man også skal kommunisere med pasienter. ⁣Du kan lese om Ingrid sin studiehverdag her. NTNU tilbyr bachelor i radiografi i både Gjøvik og Trondheim.
 • Bevegelsesvitenskap – Hva skal til for å komme i form? Hvordan vi lærer oss å gjøre nye ting? Vil du simpelthen bare vite mer om hvordan fysisk aktivitet bidrar til bedre helse? Da kan bevegelsesvitenskap være noe for deg!⁣ Bachelor i bevegelsesvitenskap tilbys i Trondheim, og vi har snakket med Marie som forteller om sin studiehverdag, sjekk det ut her.

📌 I tillegg til disse har også NTNU studier for deg som vil bli vernepleier (Trondheim), sykepleier (Trondheim, Gjøvik og Ålesund) eller fysioterapeut (Trondheim) samt det nyopprettede studieprogrammet paramedisin (Gjøvik). I Trondheim finner du også profesjonsstudiet i medisin, som har en forskerlinje i tillegg. Studieprogram for deg med en bachelorgrad kan du lese om HER.

Informasjonsteknologi og elektronikk

Synes du AI, roboter og/eller teknologi er spennende? 👨‍💻🔥 Da bør du sjekke ut disse studiene!⁣

 • Elektroingeniør – Som elektroingeniør kan du jobbe innen mange ulike sektorer, med alt fra mobiltelefon og PC, til avanserte offshore-anlegg og måle-og styresystemer innen industri, energi og helse. Du vil blant annet lære om elektriske og magnetiske felt, elektroniske komponenter, samt prosessorsystemer og hvordan de programmeres. Studiet er en bachelor, og tilbys i Ålesund, Gjøvik og Trondheim. I dette blogginnlegget forteller Viktor om sin studieuke som førsteårsstudent på elektroingeniør i Ålesund.
 • Digital forrentningsutvikling – På dette studiet får du kombinere informatikk, økonomi, markedsføring og mye mer! Du vil lære å effektivisere arbeidsprosesser og implementere digitale løsninger i bedrifter. Studiet kan passe for deg som er interessert i både teknologi og økonomi, og er en bachelor i Trondheim. ⁣Kristianne forteller om sin studiehverdag i dette blogginnlegget.
 • Digital infrastruktur og cybersikkerhet – Vil du lære å sikre stabilitet og sikkerhet i datasystemer som allerede finnes? På dette studiet får du mulighet til å jobbe tett sammen med de som lager nye systemer, sånn at systemene er beskyttet best mulig. Du vil lære programmering og utvikling, men også om omgivelsen dataprogrammer lever i. Studiet er en bachelor, og du finner den både i Gjøvik og i Trondheim 🤩⁣ Fram til juni 2021 kan du faktisk følge Maria sitt første år på digital infrastruktur og cybersikkerhet her på bloggen, og det hele starter med dette innlegget!
 • Kybernetikk og robotikk – Studiet lærer deg hvordan kompliserte dynamiske systemer kan styres og overvåkes ved å kombinere datateknologi, matematiske beregninger og mye mer. Du lærer om datastyrte proteser, selvstyrte intelligente roboter, ubemannede fly osv. Det er altså utrolig mye du kan lære og jobbe videre med 💥 ⁣For mer informasjon kan du lese om Frida sin studiehverdag her. Kybernetikk og robotikk er et sivilingeniørstudium som kun tilbys i Trondheim og er en 5-årig integrert master. Det vil si at du søker deg inn på 5 år med en gang, og kun skriver masteroppgave i stedet for bachelor etter 3 år og master etter ytterligere 2 år.
 • Datateknologi – Som student skal du blant annet lære å programmere, hvordan datamaskiner er bygget opp og hvordan de tenker, hvordan jobbe i team og hvordan utvikle ditt helt eget prosjekt!⁣⁣ Du kan fordype deg videre i: Kunstig intelligens, databaser & søk, programvaresystemer, eller algoritmer & datamaskiner. Tora deler hvordan en typisk studieuke for henne ser ut i dette blogginnlegget, og om hvorfor hun endte opp på datateknologi her. Også datateknologi er en 5-årig integrert master i Trondheim, etter endt studie blir du sivilingeniør.

📌 I tillegg tilbyr NTNU dataingeniør (Trondheim, Gjøvik og Ålesund), energi og miljø (Trondheim), informatikk (Trondheim), matematiske fag (bachelor og årsstudium, Trondheim), programmering (Gjøvik) , automatisering og intelligente systemer (Ålesund), elektrifisering og digitalisering (Trondheim), elektronisk systemdesign og innovasjon (Trondheim), kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet (Trondheim), og det nettbaserte studiet informasjonsbehandling. For full oversikt over studier knyttet til IT og elektronikk kan du trykke her.

Synes du sivilingeniørstudiene innen IT virker spennende, men skjønner ikke helt forskjellen på de? Sjekk ut det blogginnlegget her da vel 🤩 Står du derimot mellom dataingeniør, programmering og digital infrastruktur & cybersikkerhet? Da bør du lese dette innlegget.

Arkitektur og design

Er du kreativ, opptatt av brukervennlighet og estetikk? Da kan disse studiene være noe for deg!

 • Industriell design – På dette studiet lærer du å beherske teknologi, kunst og håndverk og bruke dette til å finne morgendagens løsninger. Her handler design ikke bare om estetikk, men om hvordan man kan løse et problem på best mulig måte. Du jobber mye med hvordan mennesker oppfatter produkter, da det til syvende og sist er det som avgjør om vi syns et produkt er bra eller ikke. Hvis du er glad i fysikk og kunst, matte og estetikk, eller naturfag og håndverk kan industriell design være noe for deg! Underveis velger du mellom hovedretningene produktdesign eller interaksjonsdesign, og til slutt blir du sivilingeniør. Du kan lese om Madeleine sin studiehverdag og hva hun synes om studiebyen Trondheim i dette blogginnlegget.
 • Arkitektur – Studiet er bygget opp slik at du får mye praktisk erfaring. Allerede i førsteklasse begynner du med design og bygging i fullformat. Dette er for å gi deg et direkte og personlig forhold til faget. De tre første årene blir du trent opp til å kunne utvikle prosjekter på selvstendig basis. Etter det får du mulighet til å fordype deg i enten i et bredt eller avgrenset område slik at du får en unik arkitektfaglig kompetanse. Arkitektur er et 5-årig masterprogram som tilbys i Trondheim. Maren Lovise forteller om sin opplevelse av arkitekturstudiet her, og er du nysgjerrig bør du sjekke ut Q&A om arkitektur her og her.
 • Grafisk design – Dette er et designstudie med fokus på kommunikasjon, estetikk og brukskvalitet. Du lærer å balansere praktiske ferdigheter og formidlingsevne med evne til å tenke analytisk og konseptuelt. Forkunnskapene til tidligere studenter har variert veldig, så studiet passer både for deg med og uten erfaring med grafisk design. Her er det heller ikke et krav om tegneferdigheter, men det er absolutt en fordel! Du lærer både om tradisjonelle, papirbaserte medier og nyere digitale flater (som pc, mobil og lesebrett). De to områdene typografi og informasjonsdesign vektlegges. Studiet tilbys i Gjøvik som en bachelor. Sjekk ut dette blogginnlegget for å få et lite innblikk i studiet 🎨
 • Webutvikling – Som webutvikler klarer du å utvikle avanserte webløsninger og jobbe kreativt. Du lærer hvordan du utvikler kundens løselig formulerte oppdrag til et tydelig definert konsept – som i tillegg er brukervennlig! Det vil si at du lærer blant annet koding, programmering, brukervennlighet og estetikk. Det stilles ingen krav om spesielle ferdigheter innen IT eller design på forhånd. 

📌Andre lignende studier er billedkunst (Trondheim), webdesign (Gjøvik), interaksjonsdesign (Gjøvik) og tradisjonelt bygghåndverk (Trondheim).

Humanistiske fakultet

Er du mer glad i kultur, mennesker og historie enn du er i tall? På NTNU finner du mange studier innen fagområder som språk og litteratur, kunst og kultur, historie, filosofi, religion og kommunikasjon. Dette er bare et lite utvalg av de, men du kan lese om alle valgmulighetene dine her.

 • Utøvende musikk – her kommer du til å utvikle dine musikalske og instrumentale ferdigheter til et profesjonelt nivå innen klassisk, jazz eller kirkemusikk. Noe av det du blir vurdert på er eksamenskonserter 🤩⁣ Underveis i studiet er det fokus på blant annet kammermusikk/ensemble, gehør, improvisasjon, fysiologi, musikkteknologi, musikkformidling, entreprenørskap, og prosjekter på tvers av sjanger. Utøvende musikk er en bachelorutdanning NTNU tilbyr i Trondheim.
 • Drama og teater – ser nærmere på scenekunstens utvikling gjennom tidene. Lærer deg også rent praktisk hvordan man skaper en forestilling både på og bak en scene✅⁣ Det er et bachelorprogram i Trondheim som gir deg en praktisk-teoretisk tilnærming til drama og teater. Vi har vært så heldige å få snakke med både Sofie og Therese om deres hverdag som studenter på drama og teater 🥰 Du kan lese intervjuet med Sofie her, og intervjuet med Therese her. I tillegg tilbys drama og teater som et årsstudium.
 • Nordisk språk og litteratur – fra vikingtiden via Ivar Aasen og frem til i dag; hva har preget språket vårt? Dette studiet gir deg en innføring i litteraturen og språket som har formet menneskene og samfunnet rundt oss. ⁣Nordisk språk og litteratur finnes i Trondheim som et bachelorprogram og som et årsstudium.
 • ⁣Film- og videoproduksjon – gjennom en god blanding av teori og praksis vil du bli en fremragende historieforteller innen film. Du kommer til å være borti noe av det nyeste innen produksjonsteknikk, og følger prosjekter helt fra idé til ferdig sluttprodukt. ⁣Bjørn-Vegar forteller om sin studiehverdag i dette blogginnlegget.
 • Tysk – hvis du trivdes i tysktimene på vgs, vil du føle deg hjemme her! Gjennom våre tyskstudier blir du bedre til å skrive, lytte, snakke og forstå tysk. Du kommer også til å lære mye kult om tysk grammatikk, som setningsanalysen på bildet🤩⁣ Studiet tilbys både som bachelor og som årsstudium.

📌 I tillegg til disse studiene tilbyr NTNU også allmenn litteraturvitenskap (bachelor og årsstudium, Trondheim), antikkens kultur og klassiske fag (Trondheim), arkeologi (Trondheim), Europastudier (Trondheim), filmvitenskap (bachelor og årsstudium, Trondheim), filosofi (bachelor og årsstudium, Trondheim), historie (bachelor og årsstudium, Trondheim), kulturminneforvaltning (Trondheim), kunsthistorie (bachelor og årsstudium, Trondheim), Lektorutdanning i historie (trinn 8-13, Trondheim), lektorutdanning i språkfag (trinn 8-13, Trondheim), likestilling og mangfold (Trondheim), medievitenskap (bachelor og årsstudium, Trondheim), musikkteknologi (Trondheim), musikkvitenskap (bachelor og årsstudium, Trondheim), religionsvitenskap (bachelor og årsstudium, Trondheim), og studier av kunnskap, teknologi og samfunn (STS) (Trondheim).

Vil du studere språk? Da har NTNU både bachelor og årsstudium i en rekke språk, i tillegg til tysk. Du kan velge mellom: engelsk (bachelor og årsstudium, Trondheim), fransk (bachelor og årsstudium, Trondheim), spansk (bachelor og årsstudium, Trondheim), latin (Trondheim), norsk som andrespråk (Trondheim), norsk tegnspråk (Trondheim), og tegnspråk (Trondheim).

Hvis du har lyst til å ta ulike humanistiske fag som ikke tilbys som hele årsstudium eller bachelorstudier kan emnestudier i humanistiske fag være noe for deg!

Ingeniørvitenskap

Er du interessert i teknologi, realfag, havet eller produktutvikling bør du sjekke ut disse studiene 🤩⁣

 • Nautikk – Nautikk er læren om sjøfart, og nautikkstudiet passer spesielt for deg som er interessert i å jobbe med skip, enten på land eller til sjøs 🚢 Du vil lære om navigasjon, styring og drift av skip, maritime operasjoner og ha skipstekniske fag. Studiet skal gi deg kunnskap og ferdighet innenfor planlegging og gjennomføring av seilas, skipshåndtering, administrativt arbeid i forbindelse med drift av skip, operativ ledelse og teamarbeid.⁣ Nautikk er en bachelor som tilbys i Ålesund, og i dette blogginnlegget kan du lese om Thorbjørn sin studiehverdag.
 • Marin Teknikk – Har du noen gang sett på flytende vindmøller, en oljeplattform eller et fullastet containerskip og lurt på hvordan det fungerer? Da er muligens dette studiet noe for deg! Her vil du lære om alt fra design av framtidens supertankere til avanserte sensorsystemer på maskineri langt nede i havdypet 🌊 Studiet finner du i Trondheim, er en integrert master og etter studiet blir du sivilingeniør. Sofie gir deg et innblikk i marin teknikk her.
 • Ingeniørvitenskap & IKT – Dette er studiet for deg som vil kombinere data og tradisjonelle ingeniørfag. Studiet er tverrfaglig og du velger etterhvert en spesialisering av 6 muligheter. Mulighetene er mange og variasjonen er stor! Det som går igjen er bruk av IKT-systemer, og kanskje ender du opp med kilt? 🤔⁣ Dette er det nyeste sivilingeniørstudiet til NTNU og ble opprettet fordi det var etterspørsel etter ingeniører med kunnskap innenfor både klassiske ingeniørfag og IKT. Som andre sivilingeniørstudier tilbys Ingeniørvitenskap og IKT i Trondheim. Jenny deler fra sin studiehverdag i dette blogginnlegget 😍
 • Byggingeniør – Her får du designe og beregne, bygge og lede arbeid sammen med andre. Du vil lære om alt fra trivsel og estetikk i bomiljøer til hva du må tenke på når nye veier skal bygges. Studiet er en blanding av teoretisk og praktisk, og allerede tidlig i studiet får du prøve deg på å designe i dataprogrammer! ⁣Byggingeniør er en bachelorutdanning som tilbys i alle NTNUs studiebyer, og vil du lese om studenters erfaringer fra Gjøvik, Ålesund og Trondheim bør du trykke her.
 • ⁣Teknologiledelse og design – studiet passer for deg som er interessert i produktutvikling og som vil gå på et bredt studieprogram. Du vil få en oversikt over de kreative, estetiske, teknologiske og økonomiske delene av produktutviklingsprosesser. Du kommer til å bruke både penn og papir, og digitale verktøy for å visualisere design. I tillegg får du tilgang til 3D-printere og modellverkstedet 🤩 ⁣Bachelorprogrammet tilbys kun i Gjøvik, og vil du lese mer bør du sjekke ut Ingrid og Linn Cathrin sine blogginnlegg!

📌I tillegg tilbyr NTNU studier som shipping management (Ålesund), fornybar energi (Trondheim, Gjøvik og Ålesund), geologi (Trondheim), maskiningeniør (Trondheim, Gjøvik og Ålesund), tekniske geofag (Trondheim), bygg- og miljøteknikk (Trondheim), bygningsinformasjonsmodellering (Gjøvik), geomatikkingeniør (Gjøvik), petroleumsfag (Trondheim), produktutvikling og produksjon (Trondheim), skipsdesign (Ålesund), samt teknologidesign og ledelse (bachelor og årsstudium, Gjøvik) . Full oversikt over lignende studier finner du her.

Naturvitenskap

Realfag og teknologi? Jatakk!🥳🤩 Det er ingen hemmelighet at NTNU tilbyr realfaglige studier, men vet du egentlig hvor stort utvalget er?🤔

 • Nanoteknologi – for deg som ønsker å se på det som er supersmått! På nanoteknologi lærer du hvordan sette sammen atomer og molekyler til nye materialer. Studiet kombinerer biologi, fysikk og kjemi. Dette gir muligheten til å jobbe med mye forskjellig etter utdannelsen! Studiet er en integrert master du finner i Trondheim, og vil du lese mer om nanoteknologi bør du sjekke ut dette blogginnlegget 🔬
 • Materialteknologi – for deg som ønsker å lære mer om materialer! Materialteknologi blander fysikk, kjemi og matte for å se på hvordan materialene rundt oss er og hvordan de fungerer. Dette kan for eksempel være plast, metaller eller betong. Etter studiet vil du kunne jobbe med blant annet produksjon og bearbeiding av materialer! Materialteknologi tilbys både som bachelor (ingeniør) og som integrert master (sivilingeniør) i Trondheim 🔋 Synes du dette frister kan du sjekke ut dette blogginnlegget hvor Karoline deler fra sin studiehverdag 😍
 • Biologi – for deg som syns alt levende er kult! Under studiet lærer du mye om biologien hos alt fra de små cellene, til hvordan dyr- og plantearter påvirker hverandre! Etter studiet vil du fungere som en fagperson 🦦 Biologi tilbys som en bachelor i Trondheim, og etter det kan du begi deg ut på både mastergrad og doktorgrad hvis det frister. Anusha forteller om sin studieuke som biologistudent her.
 • Fysikk og matematikk (ofte kalt for fysmat) – for deg som vil lære mer om den fysiske verden! Du lærer masse om fysikk og matematikk, som kan brukes til å utvikle nye materialer! Etter utdannelsen kan du for eksempel jobbe på med forskning eller som en konsulent. Visste du at dette studiet er et sivilingeniørstudie? Fysmat tilbys i Trondheim, og i dette blogginnlegget forteller Ragna om sin studieuke 🧲
 • Lektor i realfag (8.-13.trinn) – for deg som ønsker å smitte andre med ditt engasjement for realfag! Under studiet velger du deg to fag du får undervise i, som matte og kjemi 🧑🏼‍🏫 Visste du forresten at du kan få «sletta» omtrent 50.000kr av studielånet hvis du fullfører utdannelsen på vanlig tid? Lektorutdanning i realfag er et 5-årig studie NTNU tilbyr i Trondheim.

📌I tillegg til disse studiene, finnes også bioingeniørfag (Ålesund og Trondheim), biomarin innovasjon (Ålesund), bioteknologi (Trondheim eller Ålesund), fysikk (Trondheim), havbruksingeniør (Trondheim), industriell kjemi og bioteknologi (Trondheim), kjemi (Trondheim), kjemiingeniør (Trondheim), og matvitenskap, teknologi og bærekraft (Trondheim)!🤩🙌🏽 Er du ikke helt sikker på hva du vil studere, eller vil du bare ha et år med realfagsstudier? Da bør du sjekke ut disse årsstudiumene: biologi og kjemi, realfag (Trondheim), medisinske og biologiske fag (Ålesund), og medisinsk og biologisk kjemi (Trondheim)

Samfunns og utdanningsvitenskap

Ønsker du å lære mer om mennesker og samfunn? Her skal du få høre litt om fakultetet samfunns- og utdanningsvitenskap som har rundt 7500 studenter! Kanskje du blir en av de? 🤩 Alle disse studiene finner du i Trondheim og full oversikt over studiene ligger her. Blant annet har NTNU flere ulike lærer- og lektor-utdanninger.

 • Samfunns- og idrettsvitenskap – Her lærer du om idrett og fysisk aktivitet slik at du kan forstå idrettens plass i samfunnet og samfunnets nærvær i idretten. Du får blant annet kunnskap om idrettspsykologi, treningslære og løsninger for dagsakutelle utfordringer i idrettsfeltet ⚽️
 • Statsvitenskap – Som statsviter har du forståelse for hvordan samfunnet styres og hvordan mennesker opptrer ut ifra dette. Du lærer om sammenhengen mellom politiske forhold og styingsproblematikk på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå 🎓 Ingrid tar en bachelor i statsvitenskap og forteller om sin studiehverdag i dette blogginnlegget.
 • Geografi – Geografi er mye mer enn størrelsen på Mjøsa og hvor Himalaya ligger. Geografer undersøker sammenhengen mellom mennesker, samfunn og natur.🏔 Du lærer å forstå og analysere noen av vår tids viktigste utfordringer og muligheter knyttet til blant annet urbanisering, migrasjon og miljøtrusler. For mer informasjon om geografi-studiet kan du sjekke ut Aslaug sitt blogginnlegg her!

📌 I tillegg tilbyr NTNU blant annet psykologi (bachelor og profesjon), pedagogikk, sosiologi, arkiv- og samlingsforvaltning, barnevernspedagog, sosialt arbeid – sosionom, sosialantropologi og rådgivning og voksnes læring.

Du finner også en rekke lærer- og lektorutdanninger på NTNU! Vi har allerede nevnt lektorutdanningene i realfag, historie og i språkfag, men det er flere 😍 Du kan i tillegg velge mellom lektorutdanning i samfunnsfag (trinn 8-13), lektorutdanning i geografi (trinn 8-13), lektorutdanning i kroppsøving og idrettsfag (trinn 8-13), grunnskolelærerutdanning 1.-7.trinn, grunnskolelærerutdanning 5.-10.trinn, og yrkesfaglærerutdanning.

Økonomi

Synes du økonomi er spennende?💵📊🏭 Da finnes det mange NTNU-studier for deg!⁣ Bare se her🙌🏼😎⁣

 • Industriell økonomi og teknologiledelse (også kalt indøk!) – Det passer godt for deg som både er interessert i økonomi og teknologiledelse. Du bygger videre på matte og fysikk fra videregående, og lærer mye innenfor teknologi og ledelse. Allerede i førsteklasse velger du retning, og da kan du velge mellom spesialisering innen maskin, marin, data eller energi og miljø. Sjekk ut dette blogginnlegget for mer informasjon om hvordan det er å være student, og her viser Peter hvordan en typisk studieuke kan se ut 🌟
 • Økonomi og administrasjon – På dette studiet lærer du om hvordan man kan produsere varer mest effektivt, og hvordan det påvirker samfunnet og miljøet rundt oss. Du får god kontroll på økonomi og administrasjon, som gjør deg godt rusta til arbeidslivet.⁣ 💶 Studiet er en bachelorgrad og tilbys i alle NTNUs byer. Vil du ha en smakebit før du bestemmer deg, ta det i kombinasjon til annen utdanning, eller som etterutdanning kan du gå et årsstudium i Trondheim, Gjøvik eller Ålesund.
 • Helse, miljø og sikkerhet – HMS kan du ta som en toårig master, så du bygger videre på en naturvitenskapelig grad du har fra før. Her lærer du om hvordan vi kan ta vare på menneskers helse, miljøet og samfunnet rundt oss på en forsvarlig måte.⚠️ Studiet er fremtidsrettet og spennende!⁣
 • Samfunnsøkonomi – Dette studiet er vitenskapen om samfunnets bruk av ressurser som arbeidskraft, naturressurser, teknologisk kunnskap og produksjonsutstyr. Her lærer du om hvordan du kan analysere samfunnsøkonomiske problemstillinger kritisk. ⁣🧮 Samfunnsøkonomi tilbys både som årsstudium, bachelor og master i Trondheim.

📌 Det finnes mange flere studier om økonomi på NTNU! Som markedsføring, innovasjon og ledelse (Ålesund), logistikkledelse (Gjøvik), logistikkingeniør (Trondheim) og NTNUs Entreprenørskole (Trondheim) 🤩⁣


Forhåpentligvis er studievalget litt enklere og mindre skremmende etter dette innlegget. Hvis du lurer på noe om studier på NTNU eller studentlivet kan du alltid sende oss en melding på Instagram og Facebook, eller legge igjen en kommentar her. Sjekk oss også ut på YouTube!

-Martha, industriell kjemi og bioteknologi, 4.år

2 thoughts on “Studietilbudet på NTNU

Leave a Reply