Hva er EGENTLIG et verv?

Har du hørt ordet verv før? Blir du også et spørsmålstegn når studenter snakker om verv? Det var jeg da jeg begynte å studere. Hvorfor er det så mange som sier at du bare måå skaffe deg et verv? La meg prøve å forklare det som ofte blir omtalt som kilden til studentlivets magi!

Hva et verv er, er egentlig ikke mulig å gi et fasitsvar på (hehe lurte deg der!), for verv kan være så mye forskjellig! Likevel har de alle noen fellesbetegnelser; for eksempel er de alle frivillige.

Så hva er definisjonen?

“Et verv er en oppgave, stilling (særlig ulønnet) eller virksomhet som man velges eller utpekes til.”

– Wikipedia

Ja, du kan jo lese Wikipedia definisjonen. For et verv er jo nettopp det; en frivillig oppgave. Du kan også tenke på det som en fritidsaktivitet, eller en etter-skolen-aktivitet for studenter! Som student er det ikke like gøy å bare dra hjem til hybelen etter skolen – der møter du jo ingen! Derfor er verv ypperlig for studenter. Du møter vennene dine og jobber med noe du liker. Pluss, du får helt unike erfaringer som du kan bruke videre!

“Et verv er en slags hobby for studenter, som gir oss nye venner og unike erfaringer.”

– NTnu student selma

Hvorfor elsker studenter verv?

Verv er ikke bare noe å bruke tiden sin på! Mange får brukt vervet sitt som et springbrett videre til kule jobber eller opplevelser. Her er noen av tingene studenter har opplevd gjennom vervene sine!

Gjennom styrevervet mitt i linjeforeningen fikk jeg reise til Finland og møte studenter fra andre universitet! Vi har en venneforening der.

– Maja

Jeg hadde verv i UKA og i linjeforeningen min hvor jeg jobbet med grafisk design. Disse vervene hjalp meg inn i jobben min som mediagrafiker i NRK!

– Marie

Jeg fikk dra på nach med Karpe etter en konsert de hadde på Samfundet, fordi jeg jobbet med lys og lyd gjennom vervet mitt.

– Simen

Foreldrene mine møttes gjennom deres verv på Studentersamfundet. Nå har jeg også verv der!

– Olav

Hadde det ikke vært for vervet jeg hadde som student, ville jeg ikke hatt jobben jeg har i dag!

– Helene

Etter et raskt spørsmål om “hva er verv for deg?” får man altså mange svar!

Meg og verv-familien jeg fikk gjennom mitt verv i linjeforeningen!

Vervet blir for mange en avkobling fra studiet eller en sjanse til å lære noe annet enn det du vanligvis gjør. Ofte får man møtt mange nye mennesker; verv er en perfekt for å få seg nye venner! Jobber man mye med vervet blir det som en slags familie for deg – sånn ble det for meg!

Hvilke verv kan man ha?

Det finnes utallig forskjellige verv der ute! Alt fra tekniske prosjektgrupper eller festivalbartender til arrangementsansvarlig og bedriftskontakt. Her er våre siste blogginnlegg om forskjellige verv. Du kan lese om hvordan nettopp disse studentenes verv former hverdagen deres i studiebyen, og hvordan de endte opp med vervet. Hva er det de ~egentlig~ gjør i vervet sitt?

Mitt vervHva er det?
Trompetist og teknisk ansvarlig i Strindens Promenade OrchesterSPRE MUSIKK OG SPILLEGLEDE OVER LAND OG STRAND
Bartender på StudentersamfundetKAN MAN BLANDE DRINKER MED VENNER FRA ULIKE STUDIER?
Designer i DesignhjelpenKAN JEG JOBBE SOM DESIGNER MENS JEG STUDERER?
Nestleder i Tekna StudentDERFOR ER ARBEIDET JEG GJØR FRIVILLIG GULL VERDT!
Frivillig i Orbit NTNUSTUDENTER I ORBIT NTNU BYGGER SATELLITT!
SoMe-ansvarlig i IsFitMITT VERV: VERDENS STØRSTE INTERNASJONALE STUDENTFESTIVAL!
Markedsføringsansvarlig i Start ÅlesundFRIVILLIG ENGASJEMENT FÅR CV-EN TIL Å SKINNE
Våre siste blogginnlegg hvor studenter skriver om vervet sitt. Sjekk dem ut!

Vil du lese om enda flere verv kan du rett og slett bruke søkeordet verv på bloggen vår. Siden studiehverdagen til så mange innebærer verv er det nesten alltid snakk om forskjellige verv i innleggene våre!


Er ordet verv, som alle snakker om, litt mindre mystisk nå? Det er det hvertfall for meg! Lurer du på om det finnes et verv hvor du kan drive med akkurat dine interesser? Still oss gjerne spørsmål på Facebook og Instagram på @ntnustudent, og selvfølgelig i kommentarfelter under!

Selma, Elektronisk Systemdesign og Innovasjon, 3. år

One thought on “Hva er EGENTLIG et verv?

Leave a Reply