Trondheim – hvor skal jeg bo?

Trondheim er en veldig gangbar by, og en enda mer sykkelvennlig by. I virrvarret av informasjon kan det være vanskelig å vite hvor du burde bo. Derfor får du her en oversikt over ulike områder hvor du kan bo som student i Trondheim!

Kartet over viser området i 500 meters radius fra Hovedbygget på Gløshaugen, og 500 meter radius fra torget i Midtbyen.

Ila og Øya, med deler av Midtbyen til venstre, og Gløshaugen og Elgeseter i det fjerne

Øya

Øya er et rolig område som ligger sentralt i forhold til St. Olavs og Gløshaugen. Her har du kort vei til Samfundet, midtbyen og den fine turstien langs elva. Det nærmeste busstoppet er på Samfundet. Klostergata 56 og Bloksberg ligger på Øya.

Passer for:

 • Deg som skal studere på St. Olavs
 • Deg som vil ha kort vei til Midtbyen og Samfundet, men bo i et rolig område
Gangbroa på Øya gir deg kort vei til Midtbyen

Elgeseter

Elgeseter går fra Samfundet og sørover. Her har man kort vei til Samfundet, St. Olavs, Gløshaugen, Handelshøyskolen og Høyskoleparken. Det er kort vei til buss langs hele Elgeseter gate. Teknobyen studentboliger, Klostergata 18 og 20, og Magnus den Godes gate 2 ligger her. Lerkendal studentby ligger like sør for Elgeseter, men det er fremdeles kort vei til Handelshøyskolen og Gløshaugen. Det går buss fra Samfundet til Dragvoll.

Passer for:

 • Deg som skal studere på Handelshøyskolen, St. Olavs eller Gløshaugen
 • Deg som vil ha kort vei til det meste, men hvor det kan være høyere støynivå enn på Øya
Den runde røde – Studentersamfundet<3

Singsaker

Singsaker ligger på samme høydenivå som Gløshaugen, og det er derfor behagelig å gå til Gløshaugen. Singsaker er et flott område med mange store eneboliger, og det er kort vei til Bakklandet, Gløshaugen og festningen. Her ligger Singsaker studenterhjem, og lenger ned ligger Nedre Singsakerslette. Til høsten åpner det nyoppussede treningssenteret til SiT, som ligger mellom Gløshaugen og Singsaker. 

Passer for:

 • Deg som skal studere på Gløshaugen eller Tyholt
 • Deg som vil bo i et hyggelig område
 • Deg som vil bo sosialt – Singsaker studenterhjem
Øvre Allé på Singsaker

Bakklandet

Bakklandet er kjent for å være det mange mener er Trondheims triveligste område, med brosteingate, gallerier og kaféer. Her er det kort vei til Midtbyen, Solsiden og Samfundet. Her har man også kort vei til stien langs Nidelva.

Passer for:

 • Deg som skal studere på Gløshaugen, Musikkinstituttet, Kunstakademiet eller Kalvskinnet
 • Deg som vil ha kort avstand til alt, i hyggelige omgivelser
Bakklandet

Solsiden

Solsiden er ikke i Midtbyen, men det er like fullt sentrum. Her er det mange utesteder, butikker og restauranter, men det ligger noe lenger unna Gløshaugen. Her ligger Parkbygget studentboliger, og Sit har treningssenter her (Portalen). Buss går direkte til Dragvoll.

Passer for:

 • Deg som skal studere på musikkinstituttet, kunstakademiet eller campus Tunga
 • Det som vil ha nærhet til utesteder og sentrum
Foto: Ole Martin Wold / Adressa

Møllenberg

Møllenberg er et trivelig område med veldig mange studenter i private kollektiv. Her er det kort vei til utestedene på Solsiden, kafeene Bakklandet og til festningen. Kanskje Trondheims svar på Gründerløkka?

Passer for:

 • Deg som skal studere på musikkinstituttet, kunstakademiet eller campus Tunga
 • Deg som vil ha nærhet til utesteder og sentrum
På Møllenberg er det kort vei til festningsparken med fin utsikt!

Midtbyen

I Midtbyen har du alt av utesteder, kafeer og butikker i nærheten, men i likhet med Solsiden ligger det litt lenger unna Gløshaugen. Kalvskinnet er også en del av Midtbyen, men hvor det er litt roligere enn rundt Nordre gate. Det tar 10-15 min å sykle fra Trondheim torg til Gløshaugen.

Passer for:

 • Deg som skal studere på Kalvskinnet eller musikkinstituttet
 • Deg som vil bo sentralt fremfor å bo rett ved campus
Nidarosdomen

Ila

Ila ligger vest for midtbyen, og er et av områdene som har kortest vei til bymarka. Ila Brannstasjon er et populært sted for jazzmusikk. Her er det kort vei til havnepromenaden. Det går både buss og trikk her. Bussen går direkte til Gløshaugen og Dragvoll.

Passer for:

 • Deg som skal studere på Kalvskinnet
 • Deg som vil bo (relativt) nærme bymarka og ha kort vei til midtbyen
Streetart på Ila

Moholt

Moholt ligger midt mellom Gløshaugen og Dragvoll. Moholt studentby er den største i Trondheim, og det er en god blanding med norske og internasjonale studenter her. På Moholt ligger også de fleste av studentkjellerne. Det er sykkelavstand til både Gløshaugen og Dragvoll, men du må ta buss til byen.

Passer for:

 • Deg som skal studere på Gløshaugen, Moholt, Tyholt eller Dragvoll
 • Deg som vil bo litt rimeligere, men lenger unna sentrum
De nye studentblokkene på Moholt
Foto: Fredrik Myhre

Tyholt

Tyholt ligger på en høyde lenger opp fra Midtbyen og Gløshaugen. Leien kan være noe billigere her, fordi det ligger litt lenger unna byen.

Passer for:

 • Deg som skal studere marin teknikk
Tyholt ligger over byen, og du kan få noen fine solnedganger

Se også videoer fra ulike bydeler på vår nye Youtube-kanal, her!
Her ligger det også videoer om de ulike campusene ved NTNU.

– Stine, 4. år, Eiendomsutvikling- og forvaltning

4 thoughts on “Trondheim – hvor skal jeg bo?

Leave a Reply