Pakke- og flyttevettreglene for studenter

Hva trenger jeg egentlig som student hos NTNU? Skal jeg ta med møbler til det nye kollektivet? Trenger jeg regnjakke om jeg skal flytte til Ålesund? Har du stilt deg disse spørsmålene nå som studiestart nærmer seg? Da er dette blogginnlegget for deg!

Pakking og flytting kan være vanskelig, men det behøver absolutt ikke å være det. I dette blogginnlegget har jeg tatt utgangspunkt i de berømte fjellvettreglene og tilpasset dem til deg som snart skal flytte til din nye studieby.

1. Planlegg flyttingen

Denne virker kanskje litt selvsagt, men er fortsatt like viktig. Når du skal flytte til en ny by er det mye som skal med og uhyre lett å glemme noe essensielt. Begynn derfor planleggingen av hva du trenger allerede nå, sjekk ut når du burde flytte til studiebyen og finn ut hvordan du skal flytte. I august er du plutselig veldig glad for det.

2. Tilpass pakkingen etter interesse

Ja, du skal begynne på NTNU for å studere. Men du skal også være student i en fantastisk studieby, enten det er Trondheim, Gjøvik eller Ålesund. Derfor kan det være lurt å sjekke opp hvilke muligheter det er for å drive med dine fritidsaktiviteter i byen. Det er utrolig kjipt å glemme fotballsko fordi du ikke visste at det fantes studentlag. Har du en interesse, så sjekk opp mulighetene for å drive med det i studiebyen. Det finnes som regel flere muligheter enn du tror.

3. Ta hensyn til vær og vind

NTNU holder til i tre fantastiske byer, men været kan være noe varierende. Måneden mai i Trondheim kan gå fra snø til 30 plussgrader, så det lønner seg å ha paraply og solbriller lett tilgjengelig.

4. Vær forberedt på uvær (og alt annet som måtte skje)

Det er ikke bare været som kan være noe uforutsigbart, men livet som student. Studietiden er kanskje de mest spontane årene i livet, og det dukker opp nye ting rundt vært hjørne. Derfor er det fint å være forberedt på ting som kan skje. Enten det gjelder fjelltur på kort varsel, togafest eller felles middag i kollektiv med få kjøkkenredskaper. Som speiderne sier: Alltid beredt!

5. Ta med nødvendig utstyr

Når du skal flytte til et nytt sted har du en fantastisk unnskyldning til å gå igjennom hva du faktisk har i klesskapet. Du vet den t-skjorta du ikke har brukt på tre år? Den er det kanskje på tide å gi til bruktbutikk. Ikke bare får noen andre glede av den, men du får plutselig et mye lettere flyttelass og plass til alt det du faktisk trenger.

6. Ta trygge pakkevalg

Det er få ting som er kjipere enn å se at glassene du fikk fra bestemor har knust under flyttingen. Pass derfor på at alt av utstyr pakkes på en trygg og sikker måte, så slipper du å bruke storstipendet i august på å kjøpe alt nytt.

7. Bruk kart og kompass (eller kanskje ikke, men vit hvor du skal)

NTNU holder til i tre ganske ulike byer, med forskjellige tilbud. Derfor er det lurt å lese seg opp på hva byen du skal flytte til er kjent for.

8. Forbered deg i tide og spar på kreftene

Pakking og flytting er litt stress, men med gode forberedelser blir det mye enklere. Begynn allerede nå å forberede deg på hvor du skal bo, når du skal flytte og hva du skal pakke. Er du tidlig ute med dette, blir studiestarten en enda bedre opplevelse.

Føler du deg litt tryggere på studietiden? Om du har noen spørsmål angående pakking, flytting eller noe annet om studietiden: Send oss en DM på Facebook eller Instagram da vel! God pakking!

– Sondre, musikkvitenskap, 5.år

Leave a Reply