Q&A – Hva lærer jeg på dette studiet?

I månedens Q&A innlegg tar vi for oss hva man lærer på ulike studier. Hvilke emner kommer du til å ta? Må man kunne tegnspråk før man begynner på tegnspråk-studiet? Hva gjør man på indøk?

Det er mye informasjon å se gjennom når man skal bestemme seg for hva du skal studere! Og med så mye informasjon, og noen vanskelige ord her og der, kan det være utfordrerne å få tak på hva man FAKTISK lærer på et studie. La oss ta en titt på deres spørsmål!

Hvilke emner kommer jeg til å ha?

Hvordan finner jeg ut hvilke emner som er en del av bachelorgraden jeg vurderer å søke på?

NTNU sine nettsider har en kjempefin oversikt over alle emnene i hvert studie under “Studiets oppbygning”. Her finner du en liste over alle emner som er tilgjengelige hvert semester, og her kan du til og med klikke deg videre inn på hvert enkelt emne og lese mer om læringsmål, anbefalte forkunnskaper og finne informasjon om eksamen.

Her finner du for eksempel oppbygningen til musikkvitenskap.

Noen linjer har en litt mer komplisert oppbygning, og du må kanskje velge hvilket årskull du kommer til å være en del av, og hvilket retningsvalg innenfor studiet du vil se oppbygningen til. Industriell økonomi og teknologiledelse er et eksempel på et sånt studie, og du kan finne studiets oppbygning her. 

Hva lærer man på Grafisk design?

Jeg har sjekket litt rundt på forskjellige skoler ang grafisk design. Jeg har lest på deres info side om dette og det virker som at man bare får kompetanse innenfor design i medier som reklame, brosjyrer osv. Høyskolen Kristiania reklamerer for at man kan få jobb innen TV og film, er dette noe man også vil få hvis man tar en bachler i Gjøvik?

Grafisk design på NTNU i Gjøvik er et 3årig løp der du lærer mye om typografi og adobe-programmene. I løpet av disse tre årene vil du ha oppimot 15 designprosjekter. Dette er blant annet trykte medier, visuell identitet, bokdesign, veifinning, avis, tidsskrift, kalligrafi, logodesign, emballasjedesign og prototyping av digitale løsninger som app og nettside på mobil og nettbrett. Du vil lære ulike måter å jobbe kreativt på og vil av og til jobbe tverrfaglig med andre studier.

Jeg vil si at vi på grafisk design i Gjøvik jobber mer mot de trykte mediene enn TV og film. Vi har ikke spesifikke fag der vi lærer om grafisk design på TV og film, men vi har forelesere som garantert kan hjelpe deg med å utvikle dette dersom du har det som en interesse.

Må jeg være flink i Kjemi før jeg begynner på Geologi?

Jeg har sett en del på geologi på NTNU, og synes at det virker interessant. Men jeg lurer litt på hvordan generell kjemi, som man har første semesteret, kan oppleves for en som bare har kjemi 1 fra vgs, og ikke var veldig sterk i det?

Så gøy at du vurderer geologi ved NTNU Jeg hadde selv generell kjemi, og synes det var et greit fag. Det skal sies at jeg hadde både kjemi 1 og 2 på vgs, noe som selvfølgelig vil være en fordel. Det var en del i klassen min som ikke hadde hatt kjemi 2, men de klarte seg bra likevel. Siden det ikke er et krav om kjemi 2, begynner faget ganske enkelt – det ligner egentlig veldig på kjemi 1. Utover året lærer man selvfølgelig litt nye ting, men da har man fått litt repetisjon fra kjemi 1. Det er altså ingen krise at du ikke har kjemi 2, men det krever kanskje en liten ekstrainnsats

Må jeg kunne tegnspråk?

Må man kunne tegnspråk for å studere tegnspråk og tolkning på Dragvoll?

Nei, jeg kunne ikke et eneste ord tegnspråk da jeg begynte her!

Det å kunne tegnspråk før man begynner er en stor fordel, da nesten hele 1. året går ut på å lære seg språket – men det er ABSOLUTT ikke et krav.

Fortell meg om Industriell økonomi og teknologiledelse

Hva er egentlig greia med Indøk?

Som Indøk-student selv, vil jeg si at “greia” med Indøk er at vi får en unik kombinasjon av tekniske/ingeniør-fag, økonomi og ledelse. Det gjør at vi lærer veldig mye forskjellig i løpet av studietiden, og denne allsidigheten gjør at indøkere kan ende oppe i en rekke forskjellige bransjer etter endt utdannelse. Som Indøk-student er du også blant de mest ettertraktede studentene i det norske næringslivet. I tillegg har vi en veldig bra linjeforening, Janus, som har en rekke kule arrangementer gjennom semesteret.

Det var alt for denne gangen! Er det noe mer du lurer på? Kanskje vi har svart på det i en tidligere Q&A allerede! Sjekk ut flere av disse innleggene her. 

Du kan også alltids sende oss en melding! Vi er tilgjengelige på Facebook, Instagram og selvfølgelig i kommentarfeltet her på bloggen.

– Signe, medievitenskap, 2.  år

Leave a Reply