Q&A 6

Hva jobber tidligere studenter som? Hvordan søker man om å bo sammen i kollektiv? Hvordan finner jeg ut hvilke emner jeg kommer til å ha på studiet mitt? Dette og mer får du svar på i denne månedens Q&A!

Hva jobber tidligere studenter som?

Hei, jeg lurer på hva slags yrke man ha etter en psykologiutdanning? 

Når du søker opp studier på NTNU sine nettsider, er det en veldig kjekk underside som heter “Jobbmuligheter” hvor det står en del informasjon om hvilke jobber det er vanlig å gå inn i etter endt studie. For psykologiutdanning finner du videre jobbmuligheter her. 

Noen studier har også en “Hva gjør tidligere studenter?” seksjon på denne siden, hvor du kan klikke deg inn på hver enkelt alumni og lese deres historie. Dette finner du for eksempel på medievitenskap her.

For tiden har vi også en kampanje gående på Facebook hvor vi viser frem hva tidligere studenter jobber som. Disse videoene kan du sjekke ut her. 

Søke sammen om kollektiv

Hei! Jeg og to venninner vil gjerne bo sammen i kollektiv den kommende høsten, men vi finner ingen SIT boliger som har tre soverom. Leste at man kunne søke om å bo sammen dersom alle søker samme leilighet eller noe sånt, men skjønner da ikke helt hvilke vi kan søke? Skal man da søke på samme 1- roms hybel eller hvordan blir det?

Om du har mulighet til å søke på en 1-roms eller 2-roms hybel med tre stykker sammen er jeg litt usikker på, jeg vet du kan søke om å bo med partner i 2-rom hybelen, det gjør jeg selv, men usikker på hvordan det blir med tre.

Det Sit refererer til når det kommer til å søke sammen om kollektiv handler mer om at dere alle kan søke om å bo eksempelvis i kollektivene på Moholt hvor 15 stykker deler stue og kjøkken, og be om å få komme i samme kollektiv. Altså vil det fortsatt være 12 andre dere ikke kjenner i kollektive, men dere tre har muligheten til å bo sammen allikevel.

Om du ønsker å sjekke nærmere om dere kan bo alene bare dere tre ville jeg anbefalt å sende Sit en mail på bolig@sit.no.

Hvilke emner kommer jeg til å ha?

Hvordan finner jeg ut hvilke emner som er en del av bachelorgraden jeg vurderer å søke på?

NTNU sine nettsider har en kjempefin oversikt over alle emnene i hvert studie under “Studiets oppbygning”. Her finner du en liste over alle emner som er tilgjengelige hvert semester, og her kan du til og med klikke deg videre inn på hvert enkelt emne og lese mer om læringsmål, anbefalte forkunnskaper og finne informasjon om eksamen.

Her finner du for eksempel oppbygningen til musikkvitenskap.

Noen linjer har en litt mer komplisert oppbygning, og du må kanskje velge hvilket årskull du kommer til å være en del av, og hvilket retningsvalg innenfor studiet du vil se oppbygningen til. Industriell økonomi og teknologiledelse er et eksempel på et sånt studie, og du kan finne studiets oppbygning her. 

Linje som ligner Produksjon og produktutvikling?

Jeg er 18 år og skal søke på universiteter til neste år. Akkurat nå ser jeg for meg at produksjon og produktutvikling er det riktige valget for meg. Jeg er litt redd for at jeg ikke har bra nok karakterer for å komme inn på produksjon og produktutvikling, det er litt vanskelig å få oversikt over linjer som likner hverandre osv. Jeg lurte på om dere kunne komme med forslag om ulike linjer som likner litt på produksjon og produktutvikling?

Så gøy å høre at du er interessert i ulike linjer på NTNU! Jeg går selv indøk-maskin som vi kaller det (Produktutvikling og produksjon het maskin før i tiden, så vi bruker det mye fortsatt) og har hatt mange av de produksjonsrettede fagene og synes det har vært veldig spennende! Gitt det du sier interesserer deg tenker jeg at du kanskje også kan ta en titt på Elektronisk systemdesign og innovasjon (Elsys). Mitt inntrykk er at du her får mer programmering og hvordan systemdesign henger sammen med produktutvikling. Det er nok ikke det studiet som ligger nærmest produktutvikling og produksjon, men ville tipse deg om det uansett når du forteller hva du synes er spennende!

Mer likt produktutvikling og produksjon, men med lavere snitt, er Bacheloren i maskin. Her blir det gamle studiet erstattet av et nytt til høsten, men etter hva jeg har forstått er endringene mest organisatoriske og henger sammen med at NTNU nå finnes i tre byer.

Husk at både Produktutvikling og produksjon og Elsys har 2 jentepoeng, kanskje det hjelper litt på snittet?

 

Det var alt for denne gangen! Er det noe mer du lurer på? Kanskje vi har svart på det i en tidligere Q&A allerede! Sjekk ut flere av disse innleggene her. 

Du kan også alltids sende oss en melding! Vi er tilgjengelige på Facebook, Instagram og selvfølgelig i kommentarfeltet her på bloggen.

– Signe, medievitenskap, 2.  år

 

 

Leave a Reply