Vurderer du å søke studier ved NTNU? Lurer du på hvor du skal bo? Vi er en gjeng studenter som jobber for å informere dere nye studenter om alt dere måtte lure på angående livet som student. Vår erfaring er at det er MANGE som lurer på hvor og hvordan de skal bo. Jeg heter Ida, og er student på NTNU, campus Trondheim. Jeg har sammen med et knippe andre studenter ved NTNU skrevet et innlegg om de ulike studentboligene som tilbys gjennom Studentsamskipnaden.
Hva er en studentby?
Dette spørsmålet er en gjenganger blant nye studenter. Først og fremst kan vi si at en studentby er et område med mange studentboliger! Mange bruker også ordet studentby om en fysisk by, med mange studenter i. Men i dette blogginnlegget skal vi altså fokusere mest på førstnevnte! Typisk for en studentby er en samling av flere bygg der det bor studenter i kollektiv. Det finnes gjerne flere kollektiv i hvert bygg. Felles er også at de som bor i studentbyene må være studenter – man må ha kommet inn på et studieprogram, og offisielt sett være student. Mer om søking og generelle ting å tenke på når du skal søke bolig finner du her. Dersom du ønsker å vite litt mer om de ulike bydelene i Trondheim, så er planen å poste et innlegg om dette om ikke så alt for lenge.
Hvilken bolig som passer for deg vil avhenge litt av hvilken campus du ønsker å studere ved, samt hva som er viktig for deg med tanke på nærhet til sentrum, pris, størrelse etc. Hvorvidt du skal bo i studentbolig eller privat er også et valg du må ta! Hovedforskjellen vil stort sett være pris, samt at det private vil nok ha et større utvalg. I dette innlegget vil jeg først og fremst fokusere på studentboligene.
I studentbyene bor man tett på andre studenter, noe som betyr gode muligheter for å bli kjent med andre mennesker. I studentbyene finnes det flest kollektiver, men det finnes også hybelleiligheter og parleiligheter. I kollektivene bor man med andre studenter. Man deler ofte kjøkken og stue, og i noen tilfeller også bad med de andre man bor med. Hvor mange man bor med vil variere veldig, alt fra 1 – 15. En del av studentbyene har også felles ute-areal man kan benytte, for eksempel en liten basketballbane eller et sitte-område ute.
Min erfaring:
Selv har jeg bodd i studentbolig i noen år, privat kollektiv noen år og med en samboer et år. Alt fungerte egentlig veldig bra, men jeg er veldig glad for at jeg starten studietiden i en studentbolig. I et kollektiv er man aldri alene, både på godt og på vondt. Det kan være slitsomt å bo med mange mennesker, og å hele tiden ha noen å forholde seg til. Likevel vil jeg påstå at fordelene er vesentlig større enn ulempene. Å bo i kollektiv er en fantastisk flott mulighet til å bli kjent med andre mennesker, noe som er superviktig for trivselen som student. Som student i kollektiv har man alltid noen å se film med, prate med, spise middag med, ta nattbussen hjem fra byen med og finne på ting med. Man har jo sitt eget rom dersom man ønsker å trekke seg tilbake, men det endte for min del ofte opp med at døren sto åpen og at alle oppholdt seg på stuen. En av forskjellene mellom å bo i en studentbolig gjennom SiT fremfor privat er gjerne oppsigelsestiden. Hos SiT har man 2 måneders oppsigelsestid, mens hos det private vil variere veldig.
Hvordan kan man skille de ulike studentboligene fra hverandre?
Forskjellene mellom studentbyene er beliggenheten, standarden, og størrelsen (og dermed også pris). Noen studentbyer ligger veldig sentralt til, slik som Nedre Singsakerslette studentby. Andre ligger lengre unna, slik som Steinan studentby. Noen er flunkende nye, slik som Moholt eller Lerkendal studentby. Andre er eldre, slik som Frode Rinnans veg. Noen studentbyer er til og med en sammensetning av både nye og gamle hybler, slik som Moholt studentby. Noen hybler har et areal på 10 kvadratmeter. Andre på 15. I tillegg er noen hybler møblerte, mens andre er umøblerte. Du skjønner greia – her er det en del variasjoner!
Når det gjelder hva du skal ta med deg til innflytningen, er det først og fremst avhengig av om hybelen din er møblert eller ei! Men i tillegg til din egen hybel, trengs jo ting som kjøkkenutstyr i tillegg til småting til fellesarealet. Jeg anbefaler deg å ta en titt på hva som finnes på ditt spesifikke kollektiv først. Noen ganger trengs det gryter, tallerkener, bestikk og annet som må kjøpes inn. Ander ganger finnes det aller meste der fra før av. Ofte er dette gjenstander fra tidligere studenter. Det beste tror jeg er å utsette handlingen til du har kommet til studiestedet.
Når søker jeg?
Søknadsfristen for studier er 15. mai, men jeg anbefaler dere å søke bolig så tidlig som mulig! Det er mye pågang på boliger gjennom SIT, særlig i sommermånedene. Du kan sette opp kun tre ønsker, så tenk nøye gjennom hva som passer for deg før du søker. Sjekk hvor ditt studie har undervisning – for eksempel er det på campus Dragvoll eller campus Gløshaugen? Det kan ha litt å si for hvor du kan tenke deg å bosette deg! Et annet tips er å ikke bare søke på de små og mest populære studentboligene. Det kan være lurt å ha f.eks Moholt på listen, fordi det er så mange forskjellige studentboliger der. Et siste tips er å ikke stresse så alt for mye med bolig (lettere sagt enn gjort, but still)! Det er kun to måneders oppsigelsestid, og kanskje finner du ut allerede i oktober at du ønsker å flytte inn sammen med dine nye vennegjeng i et eget kollektiv? Kanskje vil du bo lengre unna sentrum og nærmere campus? Alt dette ordner seg, man låser seg ikke til et sted å bo ved å starte studietiden i en SIT-bolig! En nyttig side å titte innom kan være SITs spørsmål og svar side, den finner du her.
Nå er det jo slik at NTNU har tre studiebyer: Trondheim, Ålesund og Gjøvik. Hvor du søker studentbolig vil da selvsagt avhenge av hvilken studieby du skal studere i. La oss se litt nærmere på noen av studentbyene og de ulike tilbudene SIT har!
Vi begynner med Trondheim:
Studentboliger i Trondheim
I Trondheim finnes det svært mange ulike studentbyer og hvilken som passer deg vil variere veldig avhengig av om du ønsker å bo nære campus eller ikke. Det er jo flere campus innad i Trondheim, så dersom du ønsker å ha kort vei til universitet kan det være lurt å ha din campus i bakhodet når du søker bolig. Likevel vil jeg påpeke at Trondheim er en relativt kompakt by, med bra kollektivtilbud, så det vil være relativt lett å komme seg rundt uansett hvor du ender opp med å bo. Her er en oversikt over de ulike studentbyene som tilbys gjennom SIT (Studentsamskipnaden i Trondheim). Jeg skal forsøke å gå igjennom de aller største studentboligene, men også komme kort innom de litt mindre.
Moholt Studentby
En stor studentby med mange kollektiv, samt familie- og parleiligheter. Beliggenheten er omtrent midt i mellom Gløshaugen og Dragvoll. Det tar ca 10 min med buss til sentrum, og 7-8 min med buss til Dragvoll, men svært mange sykler eller går. Bussene går svært ofte på dagtid, og relativt ofte på kveldstid. Dersom du skal studere ved campus Moholt vil det ta deg under 5 min å gå til campus. Flere matbutikker i umiddelbar nærhet, noe som kan være praktisk dersom man ikke ønsker å bære tunge poser veldig langt 🙂
Totalt antall hybler: 1644
Areal på hybel: 10 kvadratmeter
Antall som deler bad og kjøkken: 4
Beliggenhet på kart
Kjetil, som har bodd på Moholt studentby i både parleilighet og kollektiv, hva han syns det beste med Moholt studentby var. Han synes at ”det er billig, god busstilgang, kort til butikk, mye bra folk. Alltid en fest her!”
Moholt 50/50
Flunkende nye studentboliger/studenttårn på Moholt hvor 15 stk deler kjøkken og stue, med privat bad og soverom. Består i hovedsak av store kollektiv, men også noen par- og hybelleiligheter. Samme beliggenhet som Moholt Studentby og ble ferdigstilt i 2016. Flere matbutikker i umiddelbar nærhet. Det ryktes at utsikten i de leilighetene mot toppen skal være rimelig fet!
Totalt antall hybler: 630
Areal på hybel: 13 kvadratmeter
Antall som deler kjøkken: 15
Beliggenhet på kart
SiT om det å bo på Moholt studentby: Moholt er kjent for et stort, sosialt og internasjonalt miljø. Her er det husverter som driver Aktivitetshuset på Moholt. I tillegg finnes det 25 studentkjellere som drives av forskjellige studentgrupper og -organisasjoner. Her holdes det sosiale arrangementer i løpet av semesteret.
Du kan lese mer om Moholt Studentby her.
Karienlund Studentby
Karienlund Studentboliger ligger rett over veien fra Moholt Studentby, og ligger dermed også omtrent midt i mellom campus Dragvoll og campus Gløshaugen. Dersom du skal studere ved campus Moholt så vil denne studentbyen være under 5 minutters gange unna! Består av kollektiv hvor to personer deler kjøkken og bad. Flere matbutikker i umiddelbar nærhet!
Totalt antall hybler: 112
Areal på hybel: 12-17 kvadratmeter
Antall som deler: 2
Beliggenhet på kart
Psykologistudent Magnus om det å bo i denne studentbyen: “Det jeg liker med Karinelund er at det er ganske rolig der. Store rom, rimelig leie, det ligger nærme Dragvoll og Estenstadmarka, det er superlett å komme seg til byen når både 9, 5 og 36 går forbi. I tillegg er det to søndagsåpne butikker innen 7 minutters gange”.
Du kan lese mer om Karienlund Studentby her.
Frode Rinnans veg studentboliger
Studentboligene i Frode Rinnans veg ligger også i samme område som Moholt Studentby. Her bor man i dublett, hvor to personer deler kjøkken og bad. Flere matbutikker i umiddelbar nærhet. Denne studentbyen har store grøntarealer, noe som er populært på sommeren!
Totalt antall hybler: 200
Areal på hybel: 12 kvadratmeter
Antall som deler: 2
Beliggenhet på kart
Tidligere beboer Ingvild sier: ”Det som var bra med Frode Rinnans vei var nærheten til de andre studentene. Vi var alle på en plass. Det som også er bra at det er dubletter. De er perfekte for de som skal skrive master og ikke vil bo i store bråkete kollektiv.”
Du kan lese mer om Frode Rinnans veg her.
Nedre Singsakerslette Studentboliger
Nedre Singsakerslette studentby ligger midt i smørøyet mellom Trondheim sentrum, Studentersamfundet og NTNU Gløshaugen. Dersom du studerer ved andre campus i Trondheim så går det ofte buss forbi, og ligger sentralt til for det meste. Idrettsbygget Gløshaugen er nærmeste nabo for deg som liker å trene. Studentbyen består av eldre, rehabiliterte hus, og noen nybygg. Studentbyen består av alle slags hybler og kollektiv.
Totalt antall hybler: 405
Areal på hybel: 8-12 kvadratmeter
Antall som deler: 3-6
Beliggenhet på kart
Lars, om Nedre Singsakerslette: «Jeg syns nærhet til det meste er det aller diggeste. Du har idrettsbygg, Gløshaugen, sentrum, matbutikk, kafé, Studentersamfundet etc innen 5-10 min avstand, enda mindre på longboard».
Du kan lese mer om Nedre Singsakerslette her.
Bloksberg Studentbolig
Dette er en relativt ny studentby, men her er det også noe variasjon i hvor gamle de ulike studentboligene er. Består stort sett av hybelleiligheter eller parleiligheter, men har noen få kollektiv. Bloksberg har gangavstand til Studentersamfundet, NTNU Gløshaugen, campus Elgeseter, campus Øya og andre sentrumsnære studiesteder. Det er gode bussforbindelser uansett hvor i byen du skal. Du bruker omtrent 15 min med buss opp til campus Dragvoll. Fellesarealene inkluderer en stor takterrasse med flott utsikt mot Nidarosdomen.
Totalt antall hybler: 94
Areal på hybel: varierende
Antall som deler: 0 (gjelder de fleste leil., men ikke alle).
Beliggenhet på kart
Charlotte bor nå i parleilighet i Bloksberg Studentby og forteller: “Først og fremst trives jeg så godt som jeg gjør fordi det er ordnede forhold. Og det er en trygghet i at det er en seriøs utleier, som ikke plutselig kaster deg ut fordi de heller vil leie til et familiemedlem, og som faktisk kommer hvis det er noe som mangler/er ødelagt. Prisen er også bra, pluss at det ligger veldig sentralt til i Trondheim”.
Du kan lese mer om Bloksberg Studentby her.
Klostergata 18, 20 og 56
Dette er tre studentbyer som jeg velger å slå sammen til et avsnitt. Klostergata ligger sentralt til i Trondheim, og har samme beliggenhet som Bloksberg Studentby. Består stort sett av kollektiv, men har også noen parleiligheter. Her er du nære det meste, og med gode bussforbindelser til de fleste campus. Campus Øya og Gløshaugen ligger så og si i umiddelbar nærhet. Hvor mange som bor sammen, samt om man deler bare kjøkken eller både kjøkken og bad vil variere. Klostergata 56 skiller seg litt ut fra de to andre ved at det er syvmanns-kollektiv.
Totalt antall hybler: 101 (totalt).
Areal på hybel: 10 – 14 kvadratmeter
Antall som deler kjøkken og bad: 1 – 7
Beliggenhet på kart
Du kan lese mer om de ulike boligene i Klostergata her, her og her :).
Berg Studentbolig
Berg Studentby åpnet i 2010, og kan sies å være relativt ny. Berg studentby er nærmeste nabo til NTNU Gløshaugen og ligger i gangavstand til NTNU Campus Elgeseter, Moholt og Øya. Det ligger en matvarebutikk rett ved studentbyen, og treningssenteret på Gløshaugen ligger i gangavstand. Det er det god bussforbindelse til sentrum og NTNU Dragvoll, man bruker omtrent 10-12 minutter opp til Dragvoll og 10 minutter ned til sentrum. Studentbyen består av både kollektiv, parleiligheter og hybelleiligheter. Erfaringsmessig er dette en veldig populær studentby, med lange ventelister.
Totalt antall hybler: 603
Areal på hybel: 10-14 kvadratmeter
Antall som deler: 2-8
Beliggenhet på kart
Hans Petter, sier at det beste med Berg studentby er at ”alt er ganske nytt og bra på Berg Studentby. Det ligger sentralt til Gløshaugen og har gode bussforbindelser.”
Du kan lese mer om Berg Studentby her.
Nedre Berg Studentbolig
Nedre Berg studentby ligger i et villaområde like ved NTNU Gløshaugen, og består av koselige trehus. Det ligger faktisk rett ved Berg Studentby. Studentbyen består av både parboliger og kollektiv hvor to personer deler kjøkken og bad.
Totalt antall hybler: 84
Areal på hybel: 12 kvadratmeter
Antall som deler kjøkken og bad: 2
Beliggenhet på kart
Student Mari om å bo her: “Det beste er helt klart beliggenheten. Dessuten er det ikke så dyrt med tanke på standard og beliggenhet.”
Du kan lese mer om Nedre Berg Studentby her.
Steinan Studentbolig
Steinan studentby ble bygget tidlig på 90-tallet. Den består av 30 småhus og to 4-etasjes langblokker. Her er det romslige utearealer, godt egnet for sosial aktivitet. I kollektivene i blokkene deler 3 studenter kjøkken og bad, i småhusene deler 4 studenter kjøkken og bad. Fra Steinan er det gang- og sykkelavstand til NTNU Gløshaugen og Dragvoll. Steinan studentby ligger noe usentralt til (omtrent 7 km fra sentrum), men passer fint dersom du er ute etter å være nære naturen og et litt roligere sted å bo. Det går buss til sentrum og Gløshaugen rett utenfor studentbyen, men du må regne med å bytte buss dersom du skal opp til campus Dragvoll eller Moholt. Studentbyen har alle slags leiligheter.
Totalt antall hybler: 430
Areal på hybel: 12-19
Antall som deler: 3
Beliggenhet på kart
Trine: ”Det er masse bra med Steinan.. Det er stort, billig, landsbyaktig, og jeg fikk fort hjelp hvis noe var ødelagt.”
Du kan lese mer om Steinan Studentby her.
Lerkendal Studentbolig
Dette er en ny studentby som åpnet i 2013. Lerkendal studentby består av seks boligblokker, og ligger i Klæbuveien vis-à-vis Lerkendal stadion. Det er gangavstand til NTNU Gløshaugen, NTNU Elgeseter, NTNU Øya og sentrum. Herifra går det buss svært ofte. Buss opp til campus Dragvoll vil ta omtrent 12-15 min, og buss inn til sentrum vil ta omtrent 5-7 minutter. Studentbyen består av både parleiligheter og kollektiv, og er umøblert.
Totalt antall hybler: 540
Areal på hybel: 11-13 kvadratmeter
Antall som deler: 5
Beliggenhet på kart
Teknobyen studentboliger
Dette er en av de nye studentbyene i Trondheim! Teknobyen studentboliger er verdens største kollektiv. Her bor 116 studenter i hybler eller parleiligheter med egne bad. Alle deler et kjøkken på 150 kvm, en stue på 220 kvm og en veranda på 110 kvm. Dette er stedet for deg som er sosial og utadvendt, og som ønsker å bli kjent med mange nye mennesker. Teknobyen studentboliger ligger rett ved campus Gløshaugen, Elgeseter og Øya, og i gangavstand til campus Kalvskinnet. Det går direktebuss til Dragvoll, noe som tar omtrent 12-15 minutter.
Totalt antall hybler: 104
Areal på hybel: 13 kvadratmeter
Antall som deler: Alle (eget bad).
Beliggenhet på kart
Student Mats: “Det er veldig hyggelig å bo med så mange folk, man slipper å føle seg ensom. Det er nære Handelshøyskolen og butikken, også er det jo sykt bra standard siden det er så nytt”.
Du kan lese mer om Teknobyen studentby her.
Jakobslivegen Studentbolig
Ligger øst for sentrum og ligger i sykkelavstand til NTNU Dragvoll. Består kun av parleiligheter.
Du kan lese mer om Jakobslivegen studentbolig her.
Magnus den godes gate 2 Studentboliger
Magnus den godes gate 2 ligger like ved campus Gløshaugen, og i gangavstand til alle andre sentrumsnære studiesteder. Her er ingen rom like, og to til fem studenter deler kjøkken og bad.
Du kan lese mer om Magnus den godes gate 2 studentboliger her.
Parkbygget Studentboliger
Parkbygget ligger på Solsiden, Nedre Elvehavn, hvor du finner et rikt utvalg av butikker og kulturtilbud. Fire til seks studenter deler kjøkken og bad. Hvert kollektiv har store fellesarealer og balkong med utsikt over restaurantrekken på Nedre Elvehavn. Det er gode bussforbindelser til hele byen, Kunstakademiet ligger rett over gaten, og det er gangavstand til alle sentrumsnære campuser.
Du kan lese mer om Parkbygget Studentboliger her.
Sverres Gate 8 Studentboliger
Studentboligene i Sverres gate ligger midt i Trondheim sentrum. Leilighetene er beregnet for par uten barn.
Du kan lese mer om studentboliger i Sverres Gate 8 her.
Studentboliger i Ålesund
Alle studentboliger i Ålesund ligger veldig fint til både når det gjelder avstand til skole og naturopplevelser! Det er gåavstand til Aksla (et vakkert fjell) som er en flott opplevelse hvor man kan velge mellom utallige stier. Studentboligene har ingen depositum, noe som studentene jubler for.
Bøgata
Består av hybelleiligheter og leiligheter i varierende størrelse. Bøgata ligger like ved Høgskolen i Ålesund, og inneholder 21 ett-romsleiligheter og ti parleiligheter. Leilighetene er umøblerte, men har hvitevarer.
Totalt antall hybler: 31
Areal på hybel: 16 – 38 kvadratmeter
Antall som deler: 0
Beliggenhet på kart
Du kan lese mer om Bøgata her.
Fogdegården
Umiddelbar nærhet til NTNU Campus Ålesund, faktisk rett over gata. Her fins det både hybler, parleiligheter og familieleiligheter. Alle enhetene her er møblerte, noe som betyr at du slipper å bruke masse penger på møbler! Buss-stopp rett ved døren og rundt 4,5 km unna sentrum.
Totalt antall hybler: 72
Areal på hybel: 18 – 50 kvadratmeter
Antall som deler: 0
Beliggenhet på kart
Lena og Anne-Berit om å bo i Fogdegården studentby: “Fogdegården er studenthyblene som er nærmest universitetet – 30sek unna! Perfekt hvis man er uheldig å forsover seg. ”
Du kan lese mer om Fogdegården her.
Gåseidmarka
Gåseidmarka består av mange ulike typer leiligheter og ligger nært NTNU Ålesund. Leilighetene her var innflytningsklare i 2005. Det tar et kvarter med bussen inn til sentrum, og et kvarter til kjøpesentrene på Moa. Alle enhetene bortsett fra familieleilighetene er møblerte (juhu – penger spart!).
Totalt antall hybler: 52
Areal på hybel: 11 – 56 kvadratmeter
Antall som deler: 0 -4
Beliggenhet på kart
Ann Kristin om å bo i Gåseidmarka: “Gåseidmarka er en utrolig kjekk plass å bo for studenter. Ikke bare er det en kort gåtur til skolen (10-15 min), men det er en god mulighet til å bli kjent med andre studenter. Det er stort sett stille og rolig, og fine muligheter for sammenkomster ute på fellesarealet.”
Du kan lese mer om Gåseidmarka her.
Sørnesvågen
Flunkende nye studentboliger! Sørnesvågen studenhus stod ferdig til studiestart 2014 og ligger like ved NTNU i Ålesund. Her er 151 boliger fordelt på 1- og 2-roms leiligheter, hybler i kollektiv for 6 personer og hybler der 2 og 2 har felles bad og kjøkken. Alle enhetene er møblerte, så her slipper du å handle inn masse nytt! Siden det er såpass nytt er det godt varme- og lydisolert. Det er gode bussforbindelser, med stopp rett utenfor døren. Ligger veldig nært skolen (2-3min å gå).
Totalt antall hybler: 151
Areal på hybel: 11 – 33 kvadratmeter
Antall som deler kjøkken og bad: 0 – 2
Beliggenhet på kart
Mari om å bo i studentbolig i Sørnesvågen: “Det er veldig fint å bo her fordi alt er så nytt, så alt i alt er jeg veldig fornøyd. Også er det veldig nært skolen da! Og bussforbindelsene er greie, særlig på dagtid. Litt dårligere på kveldstid, men ellers er det bra 🙂 Boligen ligger ca 3 km unna sentrum, så man kan jo egentlig gå dit også, men gikk jo veldig raskt med buss da, og busstoppet va jo rett utenfor døra”.
Du kan lese mer om Sørnesvågen her.
Studentboliger i Gjøvik
Sit Gjøvik har 4 studenthjem sentralt plassert i Gjøvik med totalt 530 boliger. Disse boligene varierer fra enkle hybelleiligheter til 3-roms familieleiligheter. I tillegg er mange av leilighetene tilrettelagt for rullestolbrukere. Alle boliger har inkludert internett, og har tilgang til betalingsvaskeri.
For informasjon om ledige hybler og søknad til disse, se her.
Kallerud Studenthjem
Disse studentboligene ligger nære studenthuset, så dersom du kommer til å henge der kan dette være en lur plass å sikre seg bolig! Her har du kortest veg til skolen med 5 min gange (500 meter) og rundt 2 km til sentrum. I tillegg er det gode parkeringsmuligheter om man ikke har betalt for reservasjon av parkeringsplass. Kallerud består av ett nytt bygg fra 2013 og 4 frittstående hus. Studentbarnehagen ligger som nærmeste nabo på motsatt side av dette huset.
Totalt antall hybler: 124
Areal på hybel: 6 – 68 kvadratmeter
Antall som deler: 0 -6
Beliggenhet på kart
Kaia om å bo på Kallerud: “Det beste må være nærheten til skole, butikk og venner. Kort avstand til byen. Gulvvarme i hele leiligheten med inkludert strøm. Bra med kollektiv er at jeg slipper å være alene og at vennekretsen utvides utenfor klassen. Bra med Gjøvik: mye studenter så det er lett å bli kjent med folk, gangavstand til det meste, billig øl. Annet om boforholdene: Sosialt om sommeren med grilling, gode parkeringsmuligheter, enkel leilighet å holde ren og god størrelse.”
Du kan lese mer om Kallerud studenthjem her.
Nordbyen Studenthjem
Ligger 1,5 km unna høyskolen og litt opp fra sentrum. Her er det en nyoppusset blokk med 102 hybler, består stort sett av hybler med eget bad, men også noen parleiligheter. Det er parkeringsplasser ved studenthjemmet.
Totalt antall hybler: 102
Areal på hybel: 16 – 45 kvadratmeter
Antall som deler: 0 -6
Beliggenhet på kart
Eivind om å bo i Nordbyen: “Det beste med å bo akkurat der jeg bor er kompisgjengen og at det er like ved fastland. Kollektiv er bra fordi det er sosialt. Det som er bra med Gjøvik er at studentmiljøet er intimt. Lett å bli kjent og å kjenne igjen folk når det er 3000 stk framfor 10 000. mye studenter som naboer er kjekt ang boforholdene.”
Du kan lese mer om Nordbyen studenthjem her.
Sentrum Studenthjem
Kun 1,5 km til skolen. Bygget inneholder 82 boenheter. Som navnet sier er dette ett veldig sentralt sted hvor man har kort vei til utelivet. Gjøvik har også ett godt utvalg av butikker og restauranter, som dermed er like i nærheten. Akkurat for sentrum er det veldig begrenset med parkeringsmuligheter, så det kan være lurt å kontakte SiT så tidlig som mulig angående dette. Alle boliger har strøm, internett (kablet/trådløst) og kabelTV inkludert i husleien.
Totalt antall hybler: 82
Areal på hybel: 21 – 39 kvadratmeter
Antall som deler: 0
Beliggenhet på kart
Henning om å bo i Sentrum: “Jeg bor sentralt og har kort vei til sentrum, skolen og skogen/skiløyper. Kollektivlivet er godt og vi har felles torsdagstaco. Gjøvik er en liten by som har alt du trenger.”
Du kan lese mer om Sentrum studenthjem her.
Sørbyen Studenthjem
Ca 30 min gange til skolen, rundt 2 km. Svært god busskommunikasjon til høgskolen, og med sykkel tar det kun 5-6 minutter! Nordbyen er en blokk med 112 hybler og består av hybler, hybelleiligheter og parleiligheter. Det er god utsikt og ett veldig godt studentmiljø. I 1. Etg har man daglivarehandel, hurtigmatrestaurant og frisør. Alle boliger har strøm, internett (kablet/trådløst) og kabelTV inkludert i husleien.
Totalt antall hybler: 112
Areal på hybel: 11 – 28 kvadratmeter
Antall som deler: 0 -4
Beliggenhet på kart
John om å bo i Sørbyen: “Veldig sentralt, jeg er MEGET nær byen, samtidig som jeg har gangavstand til skolen. Søndagsbutikk i nærheten er også ett pluss. Det som er bra med kollektiv er at man får aldri en stille stund, man lærer å tilpasse seg andre, og blir mer sosial og utadvendt. Det jeg liker med Gjøvik er at det er en god størrelse på byen. Det er stort nok at du alltid vil treffe nye folk på skolen hver dag samtidig som det er en kjernegruppe med folk. Det blir fort et fellesskap og lett å møte nye folk da de fleste har noen felles venner et eller annet sted.”
Du kan lese mer om Sørbyen studenthjem her.
Da tror jeg vi endelig har kommet i mål. Dersom du har lest deg gjennom dette, og fremdeles er usikker på om du vil leie gjennom SIT så anbefaler jeg deg likevel å slenge inn en søknad! Du kan alltids takke nei, men det er greit å ha muligheten.
Lykke til med boligjakten, og håper vi sees ved NTNU snart!
– Ida Antonsen, psykologistudent ved NTNU
(Revidert 28.mai 2019 av Sondre, musikkvitenskap, 4.år)
Singsaker Studenterhjem (ikke gjennom sit.no) er også en flott mulighet! Eneste botilbudet i Trondheim med full kost og losji, som er et hjem for 110 studenter. Her blir man kjent med mange (les: maaange), og det skjer i tillegg masse moro på huset! Det er rett ved Gløshaugen, Idrettsbygget, Samfundet og sentrum. Studenttiden blir uforglemmelig her. Anbefales på det sterkeste! Søking foregår på hjemmesiden (http://studenterhjem.singsaker.no/).
Forresten bare å kontakte meg om det er noen spørsmål angående studenthjemmet!
Godt poeng! Takk for innspillet 🙂
– Aksel, arkitektur, 2. år