Mitt førsteinntrykk som student i Ålesund!

Jeg har lenge hatt lyst til å bli student og begynne på høyere utdanning, og dette ble året! Det har gått mange tanker i hodet mitt om hvilken studentby og skole jeg burde velge. Jeg vil jo så klart ende opp på en plass der jeg kan trives sosialt, i byen og ikke minst linjen jeg kom inn på. Valget mitt endte til slutt opp på Elektroingeniør på NTNU Ålesund etter mye tenking og «ja og men».

Ålesund: For en by!

Som en Bergenser som aldri har vært i Ålesund før ble det å flytte hit veldig spontant og spennende. Jeg ble positivt overrasket over byen og Ålesund generelt. En vakker liten by med en nydelig kai, mange fine restauranter, noen nattklubber og ett stort kjøpesenter like utenfor sentrum. Mer trenger man vel ikke?

Når det kommer til kollektivtransport går det flere busser i timen mellom skolen og byen, med unntak om natten! Da må man ta i bruk til andre løsninger. Kanskje du har lyst på et lite glimt av Ålesund? Klikk HER!

brostudent challenge

Fadderuka i Ålesund leverte!

Første dagen ble vi varmt mottatt av glade og engasjerte faddere. Alt i fadderuka er så klart frivillig, men som fadderne sa «anbefaler vi deg å være med på alt!» og det var også det jeg gjorde! Alt fra grilling, bar til bar, brostudent challenge (båtkappløp), rebusløp, intimkonserter med clmd, hedegaard og italobrothers, jugendfest og mye mye mer! Et lite «crash course» i studentmiljø og Ålesund by. Her finner du enda mer info om fadder uka i Ålesund.

Kult å bo i kollektiv

Jeg var heldig med kollektivet mitt. Her er det nok veldig individuelt hva man føler. Personlig bor jeg i det mest stereotypiske tomanns boligen med 3 andre, som jeg kommer godt overens med. Rommet er ikke særlig stort, men det behøver jeg heller ikke.  Siden boligprisene er relativt lavere her enn de større byene er det mye penger å spare uten å ofre alt for mye. Jeg bor fortsatt nærme skolen og byen er kun en 10min busstur unna.

Kontroll over egen hverdag

Nå har hverdagen som student begynt for fullt og det er mye nytt pensum. I kontrast med videregående har du fullstendig frihet til å jobbe med fagene slik du ønsker. Her eksisterer det ingen fasit. Jeg brukte muligheten til å ta mer kontroll over min egen hverdag og var så heldig å få en deltidsjobb som passet meg perfekt. Som student ambassadør med ansvar for media fikk jeg kombinert jobb og hobby. Jobben ga meg mulighet til å gjøre noe kreativt jeg brenner for!

Har du enda Ikke fått nok av studielivet i Ålesund? Se HER for enda mer!! Om du har noen spørsmål eller noe du lurer på kan dere alltid ta kontakt med oss på FacebookInstagram og selvfølgelig i kommentarfeltet her på bloggen!

Viktor, elektroingeniør, 1. år

3 thoughts on “Mitt førsteinntrykk som student i Ålesund!

Leave a Reply