Q&A – Idrettsmuligheter i studietiden

Hva slags idrettsmuligheter finnes egentlig for studentene? Koster det mye penger? Er mangfoldet og interessen stor? Dette er noe av det vi skal ta for oss i månedens Q&A!

Her får dere svar på noen av de mest stilte spørsmålene fra mandagens Q&A på vår Instastory!

Idrettsmulighetene

Er det mange muligheter for arrangert idrett?

Vi har en egen organisasjon på NTNU spesialisert for å tilby idrettsmuligheter kalt NTNUI. Det er en forening drevet av studentene som jobber med å gi et godt og variert tilbud til andre studenter.

Blant disse tilbudene har vi alt fra volleyball, fotball, klatring, innebandy, rugby, rumpeldunk, turn, topptur osv. Siden dette er et tilbud som holdes i gang av studentene er det også fullt mulig å starte opp nye idretter om man ønsker det.

Er det vanskelig å komme seg inn i miljøet?

Her blir du tatt imot med åpne armer. Når foreningene er drevet av studenter motiverer det til enda mer inkludering. Det er ikke unormalt å bli invitert med på de ulike aktivitetene og til tider mast litt på, haha!

Når jeg kom til NTNU var jeg allerede inne i miljøet i løpet av fadderuken og jeg har stadig blitt utfordret til å prøve nye ting.
Problemet er heller å klare å sette grenser for seg selv slik at man også har tid til å studere.

Det økonomiske

Har man råd til å drive med idrett under studietiden?

NTNUI har en veldig gunstig medlemskontingent som ligger på ca 400kr i året. Da kan du være med på alle NTNUI sine idretter med noen unntak. Dette er aktiviteter hvor studentene ikke har fått muligheten eller har ressursene til å leie nødvendig utstyr til aktiviteten. Et eksempel på dette er klatring hvor man er nødt til å betale inngangen selv, men det er alltids mulighet til å låne utstyr fra skolen for å spare noen kroner.

Hvor mye penger bruker en gjennomsnittlig student på fritidsaktiviteter?

Her kan det variere veldig mye fra person til person. Det mest vanlige er å ha et medlemskap på et treningssenter og i NTNUI. SIT tilbyr et gunstig treningssentermedlemskap til 1800kr for et helt år. Her er det også andre prisalternativer som dere kan lese mer om her.

Jeg vil si at en gjennomsnittlig student bruker mellom 300-1000kr på fritidsaktiviteter iløpet av et år. Her er det egentlig bare opp til den enkelt om hvordan de vil bruke pengene sine siden det er mange gunstige tilbud der ute.

Hva er de mest populære idrettene?

Idrettene som har størst oppslutning baserer seg veldig på hvilken studieby det er snakk om. For eksempel er det mer populært med topptur i Ålesund, mens i Trondheim er Volleyball-laget veldig populært.

Linker til mer informasjon

Så sjekk ut NTNUI i de ulike studiebyene: Ålesund, Trondheim og Gjøvik.

Håper du lærte noe fra månedens Q&A og fikk et bedre innblikk i hvordan det er å være student på NTNU 😀

Kommenter under eller kontakt oss på instagram (@ntnustudent) eller facebook (NTNU Neste Stopp) hvis du har spørsmål eller kommentarer 🙂 Vi svarer gjerne!

Ole-Martin, år 2/3- sykepleierstudent

One thought on “Q&A – Idrettsmuligheter i studietiden

Leave a Reply