Tips til nye og gamle studenter

Da er fadderukene omsider over, og det betyr at studiehverdagen starter for fullt! Her kommer noen tips til deg som enten er fersk student, eller deg som har et eller flere år bak deg.

De første ukene etter sommerferien er fylt med mye morro, men nå er det tid for å finne frem skolebøkene! Studiestarten kommer med et smell, så det kan være fint å få et par tips – og de får du her!

Hvordan spare penger

Det finnes mange ulike måter å spare penger, noe som er viktig når man lever på et litt tynt studentbudsjett. Du kan blant annet kjøpe overraskende mye brukt, handle store mengder av gangen eller være flink til å benytte deg av de mange studentrabattene som finnes. Både Ingrid og Ane har skrevet blogginnlegg der de gir deg noen gode sparetips, som jeg virkelig anbefaler deg å sjekke ut! Ingrid sitt innlegg kan du lese her og Ane sitt finner du her. I tillegg har du denne siden med mange tips om økonomi for deg som student.

Forbered deg til studiestart

Det kan være greit å forberede seg litt på hva du har i vente før studiestarten er i gang for fullt. Sjekk ut hvilke fag du skal ha dette semesteret og finn frem timeplanen din. Det er lurt å notere seg når du har innleveringer eller andre obligatoriske aktiviteter og forelesninger. Da sørger du for at du ikke henger etter fra start! Sjekk også hva pensum er og kjøp inn nødvendig utstyr som skrivebøker, bøker og penner, så har du alt på plass før hverdagen virkelig er i gang. Ragna har skrevet et fint innlegg om nyttige tips før et nytt semester, som du også bør sjekke ut. Det finner du her!

Lag dags- og ukesplaner

Det er lurt å være tidlig ute med gode rutiner og struktur i hverdagen, så begynn allerede nå! Uten dette er det fort gjort å henge etter, og glemme viktige frister og avtaler. Mitt beste tips er å bruke kalender. Noen liker å bruke digitale kalendere på telefon eller PC, mens andre foretrekker en bok der du kan skrive ned alt for hånd. Prøv deg frem, så finner du ut hva du liker best! Jeg har tidligere skrevet et innlegg om tips til hvordan du kan få kontroll i en hektisk hverdag, som du kan lese her.

Bli med på det du kan

Selv om vi nå er inne i en spesiell tid, betyr det ikke at du ikke kan delta og finne på ting å gjøre! Det er fortsatt mye som arrangeres, så sjekk ut hva ditt studiested har å tilby. Du har vel også akkurat møtt mange nye og spennende mennesker, som du kan bli enda bedre kjent med. Det er viktig å få litt pause fra hverdagen!

Masse lykke til med studiestarten til alle dere nye og gamle studenter!

– Åsne, pedagogikk, 4. året

Leave a Reply