Pakkeliste for nye studenter

Har du søkt høyere utdanning nå til høsten? Da har kanskje tankene begynt å vandre til pakkingen, hvis du da ikke allerede har begynt. Det er ikke alltid lett å vite hva man trenger. Jeg har derfor satt sammen en pakkeliste med ting du kanskje ikke allerede har tenkt på.

Jeg regner med at du har pakket det grunnleggende som klær, toalettsaker, sengetøy og håndklær (Lite tips: Ha med to sett så har du alltid et rent). Det du skal ha av møbler har du kanskje også fått på plass. Da gjenstår det du kanskje ikke har tenkt på, men som du nesten garantert får bruk for. Her er en liste med det jeg hadde bruk for og det jeg skulle ønske jeg hadde når jeg startet å studere.

Party-effekter og passende antrekk

  • Hvitt laken/toga-antrekk: En del av mange fadderuker er togafest. For best mulig toga trengs hvitt laken uten stretch eller toga-antrekk. Ikke glem sikkerhetsnåler!
  • Diverse kostymer og party-ustyr: En annen gjenganger i fadderuker og generelt er temafester. Du vet aldri hva slags temafester som dukker opp, så har du noe liggende hjemme – ta det med!
  • Antrekk til immatrikuleringsball: Immatrikuleringsball blir arrangert og kleskoden er som oftest “studentergalla”, altså kjole og dress.
  • Solkrem: Vi håper alltid på fint vær i fadderukene, og da er man fort mye ute. Husk solkrem så slipper du å bli brent ☀️
  • Allværsjakke og en paraply: Med en allværsjakke og paraply er du kledd for det meste ☔
  • Gode sko: Du går en del i fadderuka.
  • Et antrekk du ikke er så redd for: Det kan fort hende du skal noe der du kan bli litt møkkete. Ta med deg et antrekk du ikke er så redd for så slipper du å tenke på klærne dine mens du har det gøy!
  • Noe du kan være aktiv i: I likhet med punket over arrangeres det ofte aktivitetsdager i fadderukene. Pakk med passende klær så er du klar for det meste.
  • Nødlader: I fadderuka kan det bli lange dager der du nærmest går rett fra undervisning til noe sosialt på kvelden. For å unngå å gå strømtom på mobilen når dere ikke er hjemme hos noen kan en nødlader være kjekt å ha.

Om du skulle mangle noe når fadderuka er i gang kan det hende du finner noe i bruktbutikker, på finn.no eller så kan du kanskje låne av noen andre på faddergruppa!

-Martha, industriell kjemi og bioteknologi, 2.år

2 thoughts on “Pakkeliste for nye studenter

Leave a Reply