Q&A Student i Gjøvik

Tidligere denne uken spurte vi dere på Instagram hva dere lurer på om studentlivet i Gjøvik. Her kan du lese svarene!

Hva er det beste med byen Gjøvik?

Det er så mangt! Gjøvik har en god kombinasjon av natur- og bymiljø. Ikke nok med det, men Gjøvik ligger jo langs Mjøsa. Det byr på mange vannaktiviteter om sommeren. Byen ligger også ganske godt plassert i forhold til andre mjøsbyer, turstier, utsiktspunkter og industriparker. Hvis du kommer langveisfra, og lurer på hvordan du bør komme deg til Gjøvik, så ligger altså byen drøye to timer unna Oslo og enda nærmere Gardermoen. Så der er ikke vanskelig å komme seg til Gjøvik via tog eller med fly + buss.

Hvordan er studentmiljøet? Er det lett å bli kjent med folk?

Studentmiljøet i Gjøvik er koselig og inkluderende! Ettersom at campus og byen ikke er av de aller største, er studentmiljøet mye mer intimt og det er lett å møte på medstudentene dine både på studentarrangementer, campus og generelt i byen.

Noen arrangementer som normalt skjer for studenter i Gjøvik, er en fadderuke som gjør det kjent med medstudenter og byen, temafester på studenthuset, julebord for studenter på alle studieprogram, NTNU i Gjøvik sin utgave av UKA-festivalen, skidager og en haug med konserter!

Benytter studenter seg av Hafjell i helgene?

Ja! – Hafjell er et populært sted å dra, og studentgruppen “Skigruppa på tryne” arrangerer årlige turer både dit og til Hemsedal. Du kan selvsagt reise dit selv akkurat når du vil, og det aller beste er at det er studentrabatt på skipass i luka! Sjekk ut vårt blogginnlegg om snøbrett og nedoverski her!

Hva kan man studere på NTNU i Gjøvik?

På NTNU i Gjøvik finner du studieprogrammer innen teknologi og ingeniørfag, design og mediekommunikasjon, programmering og IT, helsefagområder og økonomi, ledelse og logistikk. Alle studieprogrammene kan du finne her.

Oppleves Gjøvik som et lite sted?

Hvis du er vant til å bruke opp til en times tid på å komme deg fra den ene siden av byen til den andre, så ja. Da er Gjøvik et lite sted. Hvorfor dette er et så ofte spurt spørsmål skjønner jeg egentlig ikke, men jeg regner med at det underliggende spørsmålet er “Vil jeg kjede meg i Gjøvik?”. Og på det spørsmålet er svaret nei.

I Gjøvik er rett i overkant av 30 000 innbyggere, iallefall per 2019 i følge SSB, og det svermer av bedrifter og næringsdrivende som er relevante for studenter her. Vært aktiv på finn.no så finner du deg både bolig og deltidsjobb. Byen i seg selv jobber for å ha et sosialt, lystig og inkluderende bymiljø, og her kan du finne all slags arrangementer, butikker, spisesteder og fritidsaktiviteter. Det er noe her til en hver smak. Itillegg er det mange tilbud rettet mot studenter fra NTNU. Så å kjede deg skal du ikke være bekymret for.

Hvordan er været?

Været i Gjøvik er meget bra! Som en by på Østlandet, har Gjøvik en moderat mengde nedbør og vi opplever alle årstider fult ut her. Vi har somrer med sol og badevær, høst med idylliske høstfarger, vinter med masse snø og skiføre og vår med deilig sol.

Hvis du lurer på noe mer om Gjøvik, eller de andre NTNUstudiebyene, må du gjerne sende oss en melding på Facebook eller Instagram!

-Linn Cathrin, Maskiningeniør, 2. året

One thought on “Q&A Student i Gjøvik

Leave a Reply