Ålesund Exclusive

NTNU tilbyr utrolig mange studier spredt utover de tre studiebyen Ålesund, Gjøvik og Trondheim. Hvilke studier du finner hvor, er ofte påvirket av geografisk beliggenhet av skolen eller næringslivet å gjøre. Her kan du lese om studieprogram som er unike på NTNU Ålesund.

Det maritime næringsmiljøet til Ålesund har vært med å forme studiene på NTNU. Her er 6 bachelorprogram, altså treårige utdanninger, NTNU kun tilbyr i Ålesund:

Klikk på hver av dem hvis du ønsker å lese om studienes oppbygning, opptakskrav og jobbmuligheter. NTNU tilbyr kun bachelor i bioteknologi i Ålesund, men du finner også et femårig masterprogram i bioteknologi i Trondheim!

Bli bedre kjent med studentene og studiene deres

Markedsføring, innovasjon og ledelse

Alv studerer markedsføring, innovasjon og ledelse her i Ålesund og er nå på sitt andre år. Han er svært aktiv i studentmiljøet, og svarer her på noen spørsmål om sitt studie!

Alv, 25 år, fra Vestnes

Kan du beskrive markedsføring, innovasjon og ledelse kort?

Studiets oppbygning er allsidig, og åpner for ulike veivalg underveis. Det er begrenset med obligatorisk oppmøte, noe som gjør det veldig greit å kunne kombinere skole, jobb og fritid.

Hvorfor studere markedsføring?

 Hvis du sliter med å bestemme deg for hva du vil bli, er en utdanning innen markedsføring og ledelse absolutt gull verdt. I dagens marked er det stadig innovasjon og nye jobber oppstår i et svært hurtig tempo.

Hva er det kuleste med Ålesund som studieby?

Ålesund er en kjempeflott by å studere i! Det er noe for alle og enhver, og man må ikke jobbe hardt for å føle at man passer inn. Skolen er forholdsvis liten, noe som fører til at det er lettere å bli kjent med andre studenter. I tillegg har vi mange gode tilbud når det kommer til fritidsaktiviteter her i byen. Selv har jeg startet opp en gruppe for “Turn & Calisthenics”, hvor vi samles i en turnhall hver søndag og har det kjempefett!

Trykk her for å lese mer om markedsføring, innovasjon og ledelse.

Biomarin innovasjon

Mathilde, 21 år, fra Elverum

Mathilde studerer 1. året og ønsker å fortelle dere litt mer om et av Ålesunds unike studier.

Hva er biomarin innovasjon?

Biomarin innovasjon er et tverrfaglig studie, der vi har en veldig god mix av både realfag og entrepenørskap! Hovedtanken er at vi skal få vite hvordan man kan ta i bruk ressursene vi har på en mye bedre måte, noe som blir veldig viktig i fremtiden.

Hva fikk deg til å søke biomarin innovasjon?

Jeg har alltid interessert meg for havet og marinbiologi generelt, til tross for at jeg ikke er vokst opp med havet rundt meg. I tillegg ligger Ålesund der alt det marine skjer, så dette var et stort pluss når jeg skulle søke studie! Jobbmuligheter er også noe som jeg var opptatt av, men biomarin innovasjon er et studie som er veldig fremtidsrettet, så jobbmuligheter tror jeg det blir masse av.

Hva er det kuleste med ditt studie?

Noe av det kuleste med mitt studie vil jeg si er all variasjonen. Vi får dratt på ekskursjoner til ulike bedrifter slik at vi får sett hva vi kanskje kan jobbe med etter vi har tatt bachelor, men vi får også jobbet på labben, noe som jeg synes er veldig spennende.

Trykk her for å lese mer om biomarin innovasjon.

Bioteknologi

Marit, 19 år, fra Bergen

Marit studerer 1. året bioteknologi og her gir hun dere et kort innblikk i studiet sitt.

Hva er bioteknologi?

Bioteknologi er forskning som omhandler det å lage nye produkter ved å bruke mikroorganismer, planter eller dyr.

Hva er det kuleste med studiet ditt?

Det kuleste med studiet er at vi har mange ulike lab-øvelser! Da får jeg mulighet til å teste teorien i praksis og føler meg mer klar til å komme ut i arbeidslivet.

Hva fikk deg til å velge Ålesund som din studieby?

Jeg valgte Ålesund på grunn av NTNU og fordi jeg hadde hørt at det var et bra studentmiljø. Da jeg kom hit ble jeg ikke skuffet. Det er mange ulike grupper man kan engasjere seg i og jeg fant min plass i NTNU sin turngruppe.

Trykk her for å lese mer om bioteknologi i Ålesund.

Ble du nysgjerrig på Ålesund og våre studietilbud?

Disse studiene er bare et par av de som er unike med NTNU i Ålesund. Hvis du har lyst til å lære enda mer, svarer vi på alle spørsmål og du kan klikke deg inn på siden til studiet. Du kan også finne mer informasjon om studietilbud HER, eller du kan følge oss på instagram (@ntnustudent) eller sjekke ut våre videoer på YouTube.

Ole-Martin, Sykepleierstudent 2. året

One thought on “Ålesund Exclusive

Leave a Reply