Hva gjør studenter på fritiden?

Hvordan er klassemiljøet når det er 100 i klassen? Hvor mye sosialt skjer egentlig med de på studiet? Her kan du se litt av det morsomme du kan gjøre som student!

Du har sikkert fått med deg at skoleåret starter med fadderuker når du begynner på et studie på NTNU og at det er mye sosialt som skjer den helt første perioden som ny student. Mindre fokus er det på alt det sosiale som skjer når fadderukene tar slutt. Selv om fadderukene er over sørger linjeforeninger (Her kan du lese mer om linjeforeninger) og studenter generelt for et bra studiemiljø hele året.

Badekarpadling over Nidelva

Det er lett å tenke at det kun er i fadderukene du blir kjent med nye folk i klassen din, men det stemmer ikke! I september har du muligheten til å bygge en flåte sammen med klassen din og bli med på badekarpadlingen. Det er ikke hver dag du får padle over Nidelva, og hvert fall ikke med et badekar. Studenttilværelsen i Trondheim starter altså med noe helt nytt samtidig som du blir kjent med de andre på studiet på en litt annen måte enn i fadderukene og i forelesning.

Liker du hyttetur og ski?

I januar og februar hvert år drar mange linjer til Åre i Sverige på hyttetur. Du kan prøve deg både i bakken og i langrennssporet, ta deg en tur på spa (luksus!) eller bare ha det gøy med de andre på studiet. Siden mange linjer reiser samtidig får du både mulighet til å bli bedre kjent med flere på studiet på tvers av trinn, i tillegg til folk fra andre studier.

Immatrikuleringsball

Som student er det ikke mangel på fester, både de mer hverdagslige og de mer høytidelige. Som ny student er ditt første møte med studentergalla gjerne et immatrikuleringsball. Kanskje får du også med deg jubileer, andre gallaer og nyttårsball 💃 Det er gøy å pynte seg litt ekstra, spise digg mat og være med venner på en litt annen måte enn vanligvis!

Hverdagslige aktiviteter

Fram til nå har jeg vist de litt større arrangementene gjennom året, men det er ikke mangel på andre andre ting som skjer! Det finnes arrangementer som passer for alle, som skjer sammen med de andre på studiet ditt. Hvis du liker lavterskel-arrangementer bedre er kanskje quiz, bingo, felles treningsøkter og spontanturer det du kommer til å glede deg mest over. De litt mindre arrangementene er vel så viktige, nettopp fordi de skjer oftere og gir deg en jevnt over mer sosial studiehverdag.

Nøyaktig hvilke arrangementer som skjer varierer fra studie til studie, men mange av de går igjen hos flere. I tillegg til det jeg har nevnt hittil er det ofte eksamensfester, julebord, grilling i parken, julelunsj og ikke minst 17.mai-feiring sammen med de på studiet ditt.

Husk at dette bare er et lite utvalg av alt moro linjeforeninger og studentgrupper finner på, så frykt ikke om du ikke synes dette var det som frista mest! Det fine med at det er vi studenter selv om steller i stand alt det her, er at du også kan være med å bestemme.

Hvis du har spørsmål om det å være student på NTNU kan du alltid sende oss en melding på Instagram, Facebook eller legge igjen en kommentar her på bloggen!

Martha, industriell kjemi og bioteknologi, 3.år

Leave a Reply