Hvor kan jeg kjøpe pensumbøker?

Det er mye som skjer de første ukene som ny student; innflytting, fadderuke, din første forelesning og nye pensumbøker må ordnes. Å kjøpe pensumbøker er dyrt, men kanskje du kan spare noen kroner ved å følge tipsene du får i dette innlegget.

6 gode tips når du skal skaffe pensum

1. Først og fremst anbefaler jeg deg å få oversikt over hvilke bøker du trenger. Dette får du gjerne vite av foreleseren gjennom en pensumliste som publiseres på Blackboard (e-læringssystemet ved NTNU) og/eller deles ut i forelesning. Det kan også være lurt å snakke med foreleseren, for noen ganger det bare er noen kapitler fra en bok som er pensum, og da er det ikke nødvendig å kjøpe hele boken. Da kan du for eksempel sjekke ut om det er mulig å låne boken på biblioteket

2. Spør fadderne dine. Det blir hun/han bare glad for. Pensumlisten endrer seg som regel ikke hvert år, så fadderen din har nok noen bøker som du kan kjøpe. Det er jo et pluss for begge, og kanskje du får en god pris.

3. Kjøp brukt! Det første året mitt som student tenkte jeg ikke over at jeg kunne kjøpe brukt. Det kostet veldig mye med bare nye bøker, men de andre årene har jeg bare kjøpt brukt og har spart utrolig mye penger på det – og ikke minst, det er jo bra for miljøet! Du kan sjekke ut ibok.no, finn.no eller ulike Facebookgrupper. Spør gjerne fadderene dine om dem vet om en Facebookgruppe for studiet ditt.

Eksempel på hvordan kjøp og salg av bøker for lærerutdanningen-gruppen ser ut.

4. Av og til er det helt nye bøker på pensumlisten og det kan være vanskelig å finne noe brukt, men da kan du dra innom Akademika. Du finner Akademika på alle campus, og de skal ha boka du leter etter (hvertfall det campuset du tilhører). Hvis du laster ned appen til Akademika kan få gode tilbud. Men du bør også google bøkene dine, noen ganger er det salg på pensumbøker. Adlibris har f.eks. 20% rabatt på pensumbøker.

5. Bruk biblioteket på skolen og/eller folkebiblioteket i nærheten. Det er også bra for lommeboka og miljøet. Det er gjerne ikke mer enn 4 uker lånetid på bøkene, men kanskje du pusher deg selv til å lese boka og ta gode notater innen disse ukene er omme? Det vil du nok være glad for i eksamensperioden!

6. Lag kollokviegruppe! Ta initiativ til dette, du vil ikke angre på det. Dere kan bli enige om at dere kjøper ulike bøker, og dere har da mulighet til å byttelåne bøker. Skriv notater sammen og gå gjennom disse – en studieteknikk som har fungert for meg hvertfall.

Som du ser, så finnes det mange måter å skaffe seg pensumbøkene på. Bruk tipsene og du kan spare penger og være miljøvennlig! Lykke til med studiestart😄

-Silya, 4.året, grunnskolelærer 5.-10.trinn

One thought on “Hvor kan jeg kjøpe pensumbøker?

Leave a Reply