Q&A 1

En gang i måneden fremover kommer vi til å poste et innlegg med spørsmål og svar. Vi får inn spørsmål på facebook, instagram samt kommentarer på bloggen. Ettersom flere som regel lurer på mange av de samme tingene tenkte vi det kunne være nyttig med månedens Q&A, dette blir første innlegg, så kjør spørsmålsrunde😎 

Jeg synes bioingeniør studiet virker veldig spennende! Men flere bioingeniører jeg kjenner har fortalt meg at det er vanskelig å få seg jobb. På nettsiden deres er det skrevet at det er godt arbeidsmarked og gode prognoser for bioingeniører. Lurer derfor på hvor stor sjansen er for å få seg jobb når man er nyutdannet?

Så gøy at du vurderer bioingeniør😍. Jeg går første året på bioingeniørstudiet i Trondheim, og har inntrykk av at det er veldig lett å få seg jobb👏🏼Som du selv sier er prognosene for yrket svært gode, man tror at behovet øker mer og mer i de kommende år🔥. Har kontakt med flere 3. årsstudenter som allerede har fått seg jobb, men da som sommervikar eller andre vikariater. Disse vikariatene fører ofte til fast stilling etterhvert. Lærerne våre sier at man som nyutdannet må starte et sted og ta det man får, også får man heller jobbe seg oppover😇 – man kan altså ikke forvente drømmejobben rett etter endt utdanning. Når det er sagt, anbefaler jeg virkelig studiet😁. Det er variert ift. teori og praksis, i tillegg er vi ganske få på studiet – noe som fører til et godt læringsmiljø🤙🏻😊

 

Jeg lurer på hvilken kompetanse man må ha i matematikk for å studere diverse tema innenfor økonomi, krever de fleste S-matte-kompetanse?

Så hyggelig at du er interessert i økonomistudiene på NTNU! Det finnes ulike økonomi-studier på NTNU. På bachelor i økonomi og administrasjon og samfunnsøkonomi er opptakskravet generell studiekompetanse (altså ikke et spesifikt mattekrav). De anbefaler likevel på studiet økonomi og admistrasjon at du har matematikkkunnskaper tilsvarende S1+S2 / R1 før du starter studiet. På Industriell økonomi og teknologiledelse er opptakskravet generell studiekompetanse med R1+R2 og FYS1 (tidligere 3MX og 2FY) med karakterkrav 4 eller bedre i R2 (3MX) se link her. På denne siden kan du finne informasjon (blant annet om opptakskrav og studiets oppbygning) om alle studier som tilbys innen økonomi, ledelse og administrasjon på NTNU Trondheim, Ålesund & Gjøvik.

 

Hvordan er det å bo i Trondheim?

Det er veldig mange studenter i Trondheim, og det kan virke litt overveldende innimellom, men det som er bra er at du blir kjent med andre studenter via fadderuka, også bygges nettverket seg sakte opp via å delta på forelesninger, seminarer, gruppearbeid osv. Utenfor skolen er det også masse gøy å gjøre! NTNU sitt idrettslag har utrolig mange grener, selv trener jeg med svømmelaget deres, og blir kjent med studenter fra mange forskjellige studier der.

 

Jeg har et spørsmål angående studiet økonomi og administrasjon ved NTNU Trondheim. Jeg ser at dette er et bachelor-studie, og mitt spørsmål er da om det er mulighet for å bygge på til master etter 3 år. Dersom det ikke går, hvilke jobbmuligheter har man etter kun bachelor? 

Ja, du kan bygge på etter 3 år 🙂 Det finnes mange forskjellige master-studier innen Økonomi, alternativt kan man også bygge på med f.eks Markedsføring. Det finnes ingen fasit på jobbmuligheter. Med en bachelorgrad i økonomi og administrasjon kan du for eksempel bli revisor, regnskapsfører, controller, selger, produktutvikler, innkjøper, prosjektleder, konsulent, økonom, rådgiver, eller kundebehandler 🙂 Det er mange muligheter! NTNU tilbyr en stor tverrfaglighet, så man kan ta mange valgfag innen studiet også. Dette betyr at du kan velge mellom mange ulike fagfelt i løpet av din tid som student 🙂

 

Hvordan er det å være student på NTNU i Ålesund? Og hvordan er studentlivet? 

Vi har kun ett campus med litt over 2000 studenter, som vil si at vi er et veldig samlet campus. Det gjør at det er veldig lett å bli kjent med mennesker internt i klassen, men også på tvers av linjer og trinn. De fleste arrangementene (både sosialt og faglig) arrangeres av studentorganisasjonene som Ålesund studentsamfunn, næringslivsutvalget, start Ålesund, studentparlamentet osv. Her kan man enten velge å bli med på arrangørsiden eller delta. Det skjer noe i regi av studentsamfunnet hver uke, noe som vil si at man kan forme studentlivet selv, i form av deltagelse. Per dags dato har vi et lite (dog aktivt) studenthus og ingen treningssenter i regi av skolen. Det har gjort at studentsamfunnet har jobbet aktivt med å hente inn gode samarbeidsavtaler med forskjellige aktører i Ålesund sentrum. Man får dersom som student en rekke rabatter på alt fra trening til festivaler.

Når det kommer til studiehverdag så varierer det fra linje til linje, og person til person. Noen har obligatoriske fag, mens jeg som studerer shipping ikke har obligatorisk før siste halvdel av 3. Klasse. Det gjør at man får mye frihet, men også ansvar. Undervisningen skjer ofte i klasserom eller større auditorium, men studerer man f.eks nautikk eller sykepleie får man mye tid i simulatorer, og ingeniørene har tilgang på labber, roboter og andre ting som gjør studiet mer praktisk!

 

Har du noen spørsmål til neste Q&A? Legg igjen en kommentar på dette blogginnlegget så skal vi svare så utfyllende vi kan til neste gang. Et spørsmål som haster? Vi svarer deg også på facebook: NTNU neste stopp eller instagram @ntnustudent 😃

 

Leave a Reply