Cali life – utveksling ved UC Berkeley

En av grunnene til at jeg valgte på studere på NTNU var de gode utvekslingmulighetene. I det andre året på bachelorgraden min var jeg to semestre i California som utvekslingsstudent på UC Berkeley, et av de beste årene i mitt liv🌴😍

Du som leser dette blogginnlegget har kanskje nettopp kommet inn på NTNU (grattis🎉), eller vurderer å begynne her (go for it😎). Enten du planlegger å studere i 2, 3 eller 5 år vil jeg anbefale deg å benytte muligheten til å dra på utveksling et semester eller to. Ettersom prosessen med å planlegge, bestemme seg og søke på skolen du har lyst til å dra på utveksling til ikke er gjort i en håndvending, kan det være lurt å begynne å tenke på om utveksling kan være noe for deg samt hvor du kunne tenke deg å dra en stund i forveien. Jeg bestemte meg for å benytte en god utvekslingsavtale instituttet mitt hadde med UC Berkeley. Dermed var søknadsprosessen ganske smertefri og vi fikk mye veiledning og hjelp. Det ble arrangert møter der vi fikk god informasjon og hjelp med søknadsprosessen. Om du ønsker å dra et sted der ikke mange har dratt før deg kan det være lurt å bruke litt god tid til å sette seg inn i alt som kreves i søknadsprosessen. Men ingen grunn til bekymring, du vil få god hjelp av studieveileder på instituttet eller fakultetet du tilhører. De kan gi deg råd om forhåndsgodkjenning og emnevalg, og om tidligere godkjente utvekslingsopphold for din utdanning. Les mer om utdanning i utlandet her.

IMG_0224

Okei, nok praktisk informasjon – let’s talk about the fun stuff!

For en opplevelse… Vi som skulle bo sammen startet utenlandsoppholdet med roadtrip ned Highway One, der Las Vegas var siste stopp på turen før skolen startet. Dette gjorde at vi ble enda bedre kjent og opplevde masse gøy sammen.

I første semester bodde vi fire norske jenter sammen i et leilighetskompleks med gåavstand til campus, dette var veldig praktisk. Så et tips kan være å undersøke hvor langt unna stedet du bor er fra campus, da slipper du kollektiv transport. Det bodde mange andre studenter i samme kompleks som oss og flere var faktisk fra Norge. Dette var veldig sosialt og vi arrangerte både fester og filmkvelder. Ettersom boligprisene var ganske høye så bodde vi fire jenter i en leilighet med to soverom. I slutten av andre semester bodde jeg også en stund i en studentbolig – med både amerikanere og kinesere, noe som gjorde at jeg ble nødt til å prate mer engelsk hjemme (veldig nyttig).

Vi tilbrakte mye tid på campus, enten det var forelesninger, sections (øvinger), tid på lesesalen eller at vi bare hang på en kafé eller på en av de store gressplenene. Campus var stort og flott og det skjedde alltid masse gøy. Når det nærmet seg midterms og finals var vi mye på de ulike enorme bibliotekene.

Berkeley er ca 20 minutter unna San Francisco med BART (undergrunnsbanen). Det ble noen turer dit enten på shopping, sight seeing, middag eller en tur ut på byen i helgene. Vi trodde nok vi skulle dra enda mer inn til SF enn vi gjorde, men selv om man er på utveksling så blir det fort “hverdag” som besto av skole, trening og serier på kvelden. For det er ganske mye skolearbeid. Man jobber jevnt gjennom året og man har som regel alltid en liten innlevering eller quiz. Undervisningen foregår på en annen måte enn i Norge. I stedet for kun få semesteroppgaver og en avsluttende eksamen er det i USA blant annet små innleveringer, prøver, quizer samt oppmøte og deltagelse i timen som teller på sluttkarakteren.

Noe av det som er spesielt artig med å gå på college er all idretten. Vi fikk med oss både basket og amerikansk fotball, stemningen er på topp akkurat som på film. Og selvfølgelig er det viktig å representere skolen med skolegenser😄

Et høydepunkt med å være på utveksling var turen til Hawaii. Ettersom vi var såpass nærme måtte vi benytte muligheten! Da familien kom på besøk i spring break fikk vi reist enda mer rundt og besøkte blant annet familie i Seattle.

Det er så mye mer jeg kunne skrevet om, men da hadde dette blogginnlegget blitt alt for langt! Er det noe dere lurer på er det bare å kommentere – så skal jeg svare så godt jeg kan! Til slutt vil jeg så klart oppfordre alle til å benytte sjansen til å dra på utveksling✈️😃

IMG_5686

-Tonje, statsvitenskap, 5.år

Leave a Reply