Derfor bør du dra på utveksling under studietiden

Søknadsfristen nærmer seg med stormskritt, og du er kanskje sykt stressa for hva og hvor du skal studere? Jeg husker det fristet å studere i utlandet, men til slutt valgte jeg NTNU i Trondheim, og det mye grunnet de gode utvekslingsmulighetene.

For NTNU har nemlig avtaler med over 500 universiteter i mer enn 100 land og i alle verdensdeler. For min del ønsket jeg å bli bedre i engelsk samtidig som jeg ville reise til et varmt land med annen kultur. Valget ble derfor enkelt; jeg skulle få surfing som hobby og kenguru som kjæledyr. Australia it was!

Våren 2017 viste seg å bli det beste halvåret i livet mitt. Jeg fikk nemlig bo og studere i Brisbane i Australia, som er en pulserende storby med hvite strender og kjekke surfere bare en kort togtur unna. Siden semesteret startet i slutten av februar fikk jeg også reist rundt i Asia en måneds tid først. For en som aldri hadde satt en fot utenfor Europa var det utrolig gøy, men også litt skremmende å flytte ut i den store verden!

FIRE (GODE) GRUNNER TIL Å DRA PÅ UTVEKSLING

1. Du kan oppleve så mye. Det være små som store ting. Alt fra å reise rundt i landet du bor i, til å spise lokal mat, snakke med mennesker fra hele verden og studere på en ny skole. Mine høydepunkter fra Australia var fallskjermhopping, scuba diving i Great Barrier Reef, surfekurs og utflukt i jungelen.

2. Mange skoler tilbyr emner de ikke har i Norge. På denne måten kan du fordype deg i spennende fagområder som interesserer deg. Jeg fikk studere digital markedsføring og entreprenørskap i utlandet, noe som viste seg å være de to fagene jeg likte best under hele studieløpet!

3. Du blir bedre kjent med deg selv. Som utvekslingsstudent skal du klare deg selv i et nytt land. Denne selvstendigheten er noe jeg har vokst utrolig mye på, ved at jeg har fått bedre selvinnsikt og blitt tryggere på hvem jeg er.

4. Å dra på utveksling viser at du tør å gå ut av komfortsonen, tar initiativ og er åpen for nye kulturer og impulser. Dette er noe som kan være til stor fordel, både i ditt private liv, men det ser også veldig bra ut på CV-en.

17mai brissyHvor kult er det ikke å gå i 17.mai-tog i Australia? 

Avslutningsvis vil jeg si at selv om du velger å ta høyere utdanning i Norge, så er det fortsatt gode muligheter for å tilbringe ett eller to semestre i utlandet. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte å være utvekslingsstudent, og håper du vil vurdere det samme.

– Eva, økonomi og administrasjon, 3.året

 

 

Leave a Reply