5 tips til den perfekte studentboligen

For mange er studietiden også den tiden du flytter ut fra mors trygge rede. Kanskje skal du flytte rett bort i gata, til en ny by eller kanskje til og med til et nytt land? Det å flytte ut virker kanskje litt skummelt, men det gir også en personlig frihet og utvikling du aldri har kjent på før. Og med disse tipsene, blir det å finne studentbolig litt enklere.

Selv om det ikke er så skummelt å flytte ut, så er det allikevel en del ting som er lurt å huske på når man skal flytte ut, og spesielt når det er snakk om å finne studentbolig. Men frykt ikke, Her kommer noen kjappe tips til unnsetning.

Hvordan finne student bolig?

1. Finn ut hva du vil med studentboligen
Studentboligen er ofte mer enn et tak over hode, det blir hjemmet ditt som plaserer deg i en spesiell del av byen. Hvor ligger campuset ditt? Vil du bo nære skog og mark? Eller vil du ha kort vei til en koselig kafé hvor du kan koble av? For mer om bydelene  i Trondheim kan du sjekke ut “Hvor eru bor hen a?” her.

2. Internett er din venn
I dagens digitaliserte samfunn gir internett et hav av muligheter til å finne boliger. Finn.no er en kjent klassiker for både kjøp og leie, men for studenter er også hybel.no en finn mulighet for å finne drømmehjemmet så vel som dine framtidige favorittroomies. På toppen av dette er SiT en trygg vei til i fine bomuligheter og nye vennskap.

3. Dra på visninger
En annonse kan gi et inntrykk av hvordan en bolig ser ut, men det aller beste er å se det med dine egne øyne. Visninger er også en fin mulighet til å møte eventuelle roomies, se etter mulige feil, stille spørsmål om bosituasjonen eller ta mål og forberede seg på innflytning. En dags- eller helgetur dedikert til visninger er definitivt verdt det.

4. Sett deg inn i avtaler for strøm, TV og internett
Du trenger ikke å være en spesialist, men gode avtaler kan spare deg ganske mye penger. Sjekk med utleier om hva slags TV/internett som er installert, for så å sammenligne prisene på nettsidene. Se også her for en oversikt på internetthastighet avhengig av behov. Sjekk også strømpris.no for en upartisk rankering av alle Norges strømavtaler.

5. Les kontrakten nøye
Kontrakten er viktig for både utleier og leietager, så det er viktig å lese grundig igjennom den. Ting som hva som er inkludert i leie, oppsigelsestid og lignende detaljer skal stå i kontrakten og er lurt å ha oversikt over. Få gjerne hjelp av foreldre til å se at alt er greit, siden kontrakter ofte er ganske tunge å lese.

Tre avsluttende punkter å ha i bakhodet

 • Begynn tidlig med leting! Jo tidligere du begynner, jo enklere blir det.
 • Vurder om du skal kjøpe leilighet isteden for leie. Hvis du skal studere 5 år og jobbe i samme by, så kan det være lurt å investere i egen leilighet.
 • Vil du bo alene eller sammen med andre? Forskjellige mennesker har forskjellige behov, så dette kan være en lur tanke å ha i bakhodet.

Jeg håper dette gir deg litt trygghet før du skal flytte ut, og hvis dere har noen flere spørsmål så er det bare å sende oss spørsmål på Facebook.

– Sondre, musikkvitenskap, 4.år

 

3 thoughts on “5 tips til den perfekte studentboligen

  1. Heisann!
   Det er absolutt ikke for tidlig å søke hybel 😊 Gjennom SiT legger du bare inn når du ønsker hybelen fra, så det går an nå 👌🏻

   – Sondre, musikkvitenskap, 4.år

Leave a Reply