Finn din hybel i Ålesund!

Planlegger du eller vurderer du å studere i Ålesund? Da er det viktig å vite litt om student-boligmarkedet og mulighetene i Ålesund! Noen av tipsene her kan også hjelpe deg i Gjøvik og Trondheim!

Det finnes mange hybler og kollektiv der ute! Jeg har skrevet noen punkter under som du bør lese før vi gjør deg klar for hybel-markedet:

  • Du må vite hvor mye penger du vil bruke på studentbolig.
  • Du bør vite hva du vil prioritere! Størrelse? Kjøkken? Plassering?
  • Du må ikke signere noe kontrakt uten at du er sikker på at du kommer inn i den studentbyen.
  • Helst se studentboligen før du signerer noe om mulig.
  • Les kontrakten NØYE. Vi alle har en tendens til å skrive under noe, uten å lese nøye gjennom. Leiekontrakter er som regel ikke så lange, og kan spare deg for mye penger og rettigheter senere.

Hvor kan jeg finne studentbolig?

SiT har studentboliger i Ålesund og du finner disse her! De har en rekke forskjellige hybler og kollektiv bare for studenter, og er en stor organisasjon så du slipper bekymringen om å føle deg lurt av utleier. Det er lurt å sende søknad til SiT så tidlig som mulig. Om du ikke har fått tilbud innen 60 dager må du gå inn og oppdatere søknaden for å beholde din plass i søknadslisten. Når du får tilbud fra SiT har du 5 dager på å signere kontrakten og betale inn depositum. Om du skulle være så uheldig å ikke få tildelt studieplass i den byen du fikk tildelt SiT-boligen og har signert kontrakt så har SiT en ordning for å oppheve kontrakten. De krever at du gir dem dokumentasjon på at du ikke fikk tildelt studieplass innen 31.juli. Da kan du få opphevd kontrakten uten oppsigelsestid.

Finn.no er klart et av de nettstedene med størst utvalg! På finn.no er det mange privatpersoner som leier ut, så det er ekstra viktig å lese kontrakten og se leiligheten om du har mulighet. Om du er litt heldig kan du her finne noen fine studenthybler til en bra pris.

En annen nettside der mange studentboliger ligger ute er hybel.no! Forskjellen fra finn.no er at mange studenter som leter etter nye personer til kollektivet, ofte legger annonsene sine her fremfor på finn.no. Det er en veldig fin og oversiktlig nettside for å finne en hybel.

Hvor bør du bo i Ålesund?

Bruk google maps! Se hvor skolen ligger, se hvor hybelen du vurderer ligger og se hvor sentrum er. Jeg skal gi deg en liten oversikt over Ålesund så det blir lettere å velge din fremtidige hybel.

Den røde prikken er NTNU-Ålesund. Den grønne firkanten er hva jeg synes er sentrum. Det går helt fint å bo mellom den grønne firkanten og røde sirkelen, men da er det lurt å bo relativt nærme Borgundvegen (veien over E136) Det er i Borgundvegen alle bussene du kommer til ta, kjører . Om du vil bo nærme byen eller NTNU er helt opp til deg! Om du bor i byen er det lettere å handle og være sosial i hverdagen og helgene, mens hvis du bor nærme NTNU har du kort skolevei, som også er veldig praktisk. Du kan så klart også bo utenfor områdene jeg nevner her, men dette er min anbefaling.

Sitter du igjen med spørsmål om studentlivet, studentbolig, eller noe annet som dreier seg om NTNU? Legg igjen en kommentar under innlegget eller send oss en melding på Instagram eller Facebook da vel!

Viktor, Elektroingeniør, 1. år

7 thoughts on “Finn din hybel i Ålesund!

Leave a Reply