Hvorfor er NTNU et bra universitet?

Mitt navn er Herman og går på andreåret på Digital Infrastruktur og Cybersikkerhet i Gjøvik. Mine år på NTNU har gjort meg mer oppmerksom på hvorfor jeg mener at NTNU er et bra universitet. Dette innlegget er god blanding av mine personlige meninger og ting jeg har fått vite i min tid på NTNU.

Jeg startet i min første deltidsjobb allerede en måned etter skolestart i 2019, uten noe særlig erfaring. Jeg fikk stillingen som læringsassistent i emnet Expert i Team (EiT) som handler om at jeg har ansvaret for å fasilitere ulike grupper og deretter stille åpne spørsmål som får gruppen til å bli mer oppmerksom på egen atferd. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg søkte denne jobben, selv om jeg hadde null erfaring fra noe lignende på forhånd. Denne jobben gjorde at jeg i 2021 fikk muligheten til å jobbe med personvernshåndtering innenfor Expert i Team. Med ansvar for å utføre en risikoanalyse for en del av dette emnet, har jeg allerede fått en smakebit på hva som kan vente meg etter endt utdanning.

Hvordan jeg klarte å lande en stilling som håndterer personvern for Expert i Team?

Jeg var rett og slett kun frempå og spurte om det var mulighet for at jeg kunne få mer ansvar etter mitt første år som læringsassistent.

NTNU forbindes som et Universitet med god kvalitet.

Ved en undersøkelse gjennomført av NOKUT så kommer det frem at NTNU ligger langt foran andre institusjoner med tanke på kvaliteten. Det er kanskje vanskelig å definere kvalitet tenker du, og det er jeg helt enig i. Undersøkelsen er basert på et representativt utvalg fra hele Norge som svarte på hvilken skole de ser på som et universitet med god kvalitet. Det er viktig å nevne at kvalitet er individuelt og det er til syvende og sist opp til deg å definere hva du ser på som god kvalitet.

FNs bærekraftmål er utrolig viktig for NTNU

NTNU er opptatt av FNs bærekraftmål og tar de på alvor. NTNU jobber aktivt med alle bærekraftmålene for å gjøre sin del av jobben. Selv om utsagnet «Kunnskap for en bedre verden» kanskje høres litt klisjé ut, så ligger det noe bak det. Som en av Norges største utdanningsinstitusjoner, har de også et ansvar innenfor bærekraft også. Noe som gjør at de blir pushet enda mer av myndighetene til å levere gode bærekraftige resultater. Trykk her for å lese mer om akkurat dette.

NTNU tar oss seriøst og det er muligheter for alle studenter

Jeg opplever at studieveilederen på mitt studie jobber for at jeg skal få den utdanningen som passer meg best. På vårt studie har vi noe som kalles kullkoordinatortime, som arrangeres rundt månedlig. Disse kan sammenlignes med det du kanskje kjenner som “klassens time”. I denne timen har vi en koordinator som er foreleser på studiet vårt, som tar opp saker som vi ønsker å belyse. Dette gjøres fordi da kan personen som er koordinator ta det med videre for å forbedre de sakene vi som studenter ønsker endringer i, dette gjøres sammen med personen(e) som er tillitsvalgte/klasserådsrepresentanter for vårt studie.

Det er et hav av muligheter for oss som er studenter på NTNU. Jeg har siden studiestart i 2019 hatt fire ulike deltidsjobber, alle på NTNU. Jeg har i tillegg fått muligheten til å ta kurs i pedagogikk og CV- og søknadsskriving for å nevne noen.

Utvekslingsmulighetene er så uendelige mange via NTNU, og personlig var dette noe jeg var veldig opptatt av når jeg skulle søke et høyere utdanning. For å lese mer om alle stedene du kan dra på utveksling til kan du lese her.

Studentmiljøet på NTNU er noe helt eget

Jeg trives såpass på NTNU at jeg nå jobber som NTNU-ambassadør og skriver dette blogg innlegget her. Det kommer av at trives veldig på mitt studie, selv med digitale forelesninger så har vi en felles plattform der vi hjelper hverandre som medstudenter over nett. På NTNU så finnes det studentorganisasjoner for alle sammen, og personlig har et frivillig verv hjulpet meg med å finne meg personer som både kan hjelpe meg faglig og som jeg ser på som mine venner. Studentmiljøet på NTNU har faktisk hjulpet meg med å ikke droppe ut av studiet, og jeg er stolt over å gå NTNU.

Fortsatt usikker på andre grunner for hvorfor NTNU er et bra universitet?

  • NTNU er universitetet for Norges største idrettslag!
  • NTNU er et anerkjent universitet blant mange arbeidsgivere og det at NTNU har såpass mange studenter, gjør at du nesten alltid finner tidligere NTNU-studenter på din arbeidsplass.
  • NTNU har Norges største studietilbud. Over 300 studieprogram gjør at du kan velge mellom alt fra A – Å.

Det er med andre ord veldig mange grunner til at jeg synes NTNU er et bra universitet. Det er så mye jeg kunne skrevet i dette blogginnlegget, at det er umulig å få ned alt i en tekst. Så om du skulle lure på noe mer om hvorfor NTNU er et bra Universitet eller bare livet som student, kan du nå oss på både Facebook og Instagram(@ntnustudent), og selvsagt også i kommentarfeltet under! Sjekk også ut YouTube-kanalen vår 🤩

– Herman, Digital Infrastruktur og Cybersikkerhet, 2.år

Leave a Reply