Derfor burde du velge Bachelor!

NTNU tilbyr en rekke ulike 3-årige utdannelser, også kjent som bachelor. Men hva burde du velge? Årsstudium? Bachelor? Eller integrert master? Det er ikke alltid så lett å bestemme seg, men her er de beste grunnene til at DU burde velge BACHELOR!

NTNU har mange forskjellige bachelorutdanninger. Du kan ta en bachelor i Utøvende Musikk i Trondheim, en bachelor i Markedsføring, Innovasjon og Ledelse i Ålesund, eller en bachelor i Paramedisin i Gjøvik. Mulighetene er mange! Du kan se gjennom alle bachelorutdanningene som tilbys ved NTNU ved å trykke HER. Les videre på dette blogginnnlegget for 3 gode grunner til å velge en bachelorutdanning.

Friheten til å velge senere

Det er vanskelig å bestemme seg for nøyaktig hva du ønsker å studere. Det syns iallfall jeg! Ved å velge en bachelor får du muligheten og friheten til å velge master og fordypning litt senere, dersom du i det hele tatt ønsker å ta en master. En bachelorgrad åpner opp for flere ulike masterstudier og du kan velge deg en studiekombinasjon du kanskje ikke ville fått på en integrert master. Du får også muligheten til å ta masterutdannelsen et annet sted. Hva med 2 år i Frankrike? England? Australia? Eller kanskje et annet sted i Norge?

Jobb etter 3 år

Etter en 3-årig bachelor har du en grad, og kan dermed gå rett ut i arbeidslivet! Det er også fullt mulig å jobbe noen år, før du eventuelt bygger videre til en master. Dersom du er usikker på om du har lyst til og orker å studere i 5 år sammenhengende, er dette en fantastisk mulighet til å ta en utdannelse uten å binde seg til 5 år. Og hva hvis du tenker at du gjerne vil ta hele utdannelsen i en smekk? Null problem! Det er da selvsagt bare å søke på masterutdannelser rett etter du er ferdig med bachelorutdannelsen.

Bacheloroppgave som øving

De fleste som har skriver en masteroppgave har naturligvis ikke gjort det tidligere. Men! Dersom du velger å ta en bachelor vil du skrive en bacheloroppgave, som kan være en kjempegod øving for masteren! Da har du allerede lært hvordan du burde strukturere dagene dine for å ha fremgang, i tillegg til at du allerede har fått erfaring rundt hele prosessen ved å skrive en stor oppgave. Tenk så bra du kan gjøre det når du skriver masteren da!

Studentenes erfaring med bachelor

“Jeg har gått bachelor i medievitenskap, og anbefaler det til alle som vurderer å søke! Selv valgte jeg det fordi jeg ønsker å jobbe som journalist i fremtiden, og tenkte at det ville være nyttig å kunne litt om hvordan media fungerer – både i hverdagsbruk og i globale sammenhenger. Det beste med å studere bachelor i medievitenskap er at alt man lærer om er dagsaktuelt! Vi omgir oss med sosiale medier, nyheter på nett og TV hele tiden, og alt du lærer på medievitenskap kan du knytte opp mot alt du opplever av medieinntrykk i hverdagen. En gang hadde jeg eksamen om memes, liksom! Så den bachelorgraden er både kul og nyttig.”

– Ingrid, master i likestilling og mangfold, 2.året.

Oppsummert – Hvorfor velge bachelor

  • Du slipper å bestemme deg for ALT her og nå.
  • Du kan komme ut i arbeidslivet etter 3 år – og da enten droppe masterstudier, eller ta det opp igjen senere.
  • En bacheloroppgave har mange likheter med en masteroppgave, som gir deg god øving til å eventuelt skrive en master.

Håper du har fått et innblikk i fordelene ved å velge bachelor! Sitter du igjen med spørsmål etter å ha lest dette blogginnlegget? Eller lurer du kanskje på noe helt annet, som hvordan det er å være student eller boligmuligheter? Send oss en DM på Instagram @ntnustudent eller Facebook NTNU Neste Stopp. Sjekk gjerne også ut YouTubekanalen vår NTNU Student for masse gøy og variert innhold om studentlivet!

-Anusha, biologi, 2.år

Leave a Reply