Ukas student: FYSIKK OG MATEMATIKK

Ukas student/sommerjobber er Jesper som studerer fysikk og matematikk ved NTNU i Trondheim. Han jobber i sommer for Forsvarets forskningsinstitutt. Heng med videre for å få et innblikk i Jespers hverdag!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Jesper, 21 år og kommer fra Tromsø. Utenom studiene mine bruker jeg mye tid med venner og på å være aktiv med diverse treningsformer. Ellers bruker jeg også alt for mye tid til å se på fotball på tv.

Hvorfor valgte du å studere Fysikk og matematikk? 

Som veldig mange andre på fysmat har jeg det utrolig kjedelige svaret “Jeg likte fysikk og matte på videregående” som hovedbegrunnelse. Men til forskjell fra realfagsutdanning liker jeg veldig godt den tryggheten og kvalitetsstempelet en sivilingeniørtittel fra NTNU gir, sånn at jeg får studere det som interesserer meg, men jeg lærer fortsatt såpass mye bredt på fysmat at jeg har nesten ubegrensede muligheter for potensielle arbeidsgivere etter endt studie selv hvis jeg ikke ender opp med å jobbe med fysikk!

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Trondheim er en helt fantastisk by å studere i, akkurat så stor at byen har alt av tilbud en ung student kan drømme om for å underholde seg selv utenfor studiet, men ikke så stor at man føler man forsvinner i mengden. Det er også herlig at en så stor del av befolkningen er studenter, så man virkelig føler på at Trondheim er en “studenterby”(ref: nu klinger) uansett hvor man går.

Hvordan er studentmiljøet?

Studentmiljøet på fysmat synes jeg er veldig bra. Det arrangeres veldig mye forskjellig av de frivillige i linjeforeningen vår, Nabla, sånn at det alltid er noe for enhver smak, men jeg liker å være med på så mye som mulig. I studiesituasjoner kan det noen ganger være litt utfordrende at det er veldig mange flinke folk på fysmat, og jeg tror nok mange studenter kan kjenne seg litt igjen i følelsen av “impostersyndrome” når man begynner å studere, men jeg synes vi fysmattere er utrolig flinke til å hjelpe hverandre opp når andre sliter. For å skrive om sitatet fra Harry Potter som har blitt et lite motto på fysmat, “det er alltid hjelp å få på Nabla-kontoret for den som spør”.

Hvordan ser en typisk arbeidsuke hos Forsvarets Forskningsinstitutt ut for deg? 

En typisk arbeidsuke har vært litt ensidig i år, der jeg har sittet mye foran en skjerm og programmert på prosjektet mitt. Når veilederen min er på jobb bruker jeg en del timer i uka på å snakke med han om faglige spørsmål om prosjektet, men for det meste jobber jeg for meg selv. Det er heldigvis mange andre studenter her, en del jeg kjente fra før av også faktisk, som også sitter mye for seg selv, så vi tar noen korte kaffepauser i lag i løpet av dagen for å få noen avbrekk.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Jeg kan egentlig se for meg å drive med utrolig mye, men sånn som interessene mine ser ut akkurat nå lener jeg meg nok mot å forsøke å ta en doktorgrad og jobbe med forskning etter det. Men det gjenstår selvfølgelig to år fortsatt, og skulle jeg synes at mastergraden blir kjip å jobbe med kan jeg nok godt bare tenke meg å gå rett ut i industrien eller konsulentbransjen etter endt studie, noe jeg allerede nevnte tidligere at er en veldig betryggende følelse å vite at man står igjen med såpass mye frihet etter graden.


Det var alt for denne ukas student. Har du spørsmål om studentlivet, studier på NTNU eller noe annet kan du legge igjen en kommentar her eller sende oss melding på Facebook (NTNU Neste stopp) eller instagram (@ntnustudent). Du finner oss også på Youtube!

-Sigurd, Film og videoproduksjon, 3.år

Leave a Reply