Pakkeliste for deg som blir student

Som ny student er det ikke alltid like lett å vite hva du skal pakke med deg til din nye studieby. Lurer du på hva du skal pakke med deg? Heng med videre for å få et innblikk i pakkelisten min!

Det nødvendige er ting som klær, sengetøy, toalettsaker, håndklær, skotøy og en pc. Hvor mye du trenger av disse tingene er opp til deg, men to sett med sengetøy er praktisk. Møbler er også gjerne noe du bør fikse, typiske gjenstander som er fint å ha på et rom er seng, pult og stol, skap/kommode, tv-benk og tv og persienner. I tillegg til dette så jeg skal komme med det jeg selv mener kan være lurt å pakke med seg når du skal starte å studere.

Pent antrekk: Det er ofte gallaer og ball av ulike slag gjennom studietiden, og på disse arrangementene er ofte kleskoden dress eller kjole.

Diverse klær som du ikke er redd for: Ofte så blir det arrangert temafester eller at du bare skal gjøre noe som skitner til klærne dine. Da kan det være lurt å ta med klær det ikke er så farlig med.

Praktiske ting til kjøkkenet: Det er først når du flytter inn i en leilighet/kollektiv med et tomt kjøkken, du skjønner at det kan være praktisk med ulike redskaper på kjøkkenet. Ting som pizzaskjærer, matbokser, brødrister og vannkoker.

Solkrem og aftersun: Det er fortsatt en del sommerdager på høsten og mye av fadderopplegget arrangeres ofte ute, det er dermed lett å bli solbrent.

Gadgets: Nødlader til telefon, mus til pcen, ørepropper/headset, minnepenn og playstation er mine favoritt gadgets.

Klær som tåler vær og vind: Plutselig blir du invitert på fjelltur eller bestemmer seg selv for å dra på en fjelltur. Da er praktisk med klær som tåler litt.

Hygge-ting: Ta med deg noe som kan som kan gjøre det litt mer hjemmekoselig i nye boligen din, om det er bilder, en liten plante eller pleddet du pleier å bruke hjemme.

Utstyr til aktiviteter: Personlig elsker jeg å ta meg en skitur når snøen kommer og derfor synes jeg det er praktisk med skiutstyr på studiestedet. Så ta med fotballskoene, volleyballen eller sjakkbrettet ditt som du har liggende hjemme.

Gode og komfortable sko: Det blir lange dager med MYE gåing de første dagene og det er absolutt en fordel med sko som er gode å gå med.

Toga-antrekk/hvit laken: Det er ofte togafester i både fadderuka og utover semesteret. Da er det veldig fordel å ha et toga-antrekk eller et hvit laken som du du binde opp med sikkerhetsnåler.


Dermed har du fått et innblikk i hva som kan være nyttig i en pakkeliste. Som student er det så mye å finne på, så mye å velge mellom, at det er umulig å få ned alt i en tekst. Så om du skulle lure på noe mer om pakkelister, kan du nå oss på både Facebook og Instagram(@ntnustudent), og selvsagt også i kommentarfeltet under! Sjekk også ut YouTube-kanalen vår 🤩

-Herman, Digital infrastruktur og cybersikkerhet, 2.år

Leave a Reply