Ukas student: Lektor i engelsk og historie

Ukas student er Marie som studerer lektor i engelsk og historie. Lurer du på hvordan studiehverdagen til en kommende lektor er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Marie på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg er en 21 år og kommer fra en liten bygd i Møre og Romsdal som heter Eidsøra. Jeg flyttet fra Eidsøra da jeg var femten for å bo på hybel i Molde. Da jeg var ferdig med videregående der flyttet jeg hit til Trondheim. Jeg er veldig glad i fotball, spill og quiz. Dermed går mye av min tid til dette. 

Jeg går lektorstudiet i språkfag og historie, med engelsk som førstefag. Selv om jeg gjerne skulle sagt at mesteparten av tiden min går til quiz, må jeg innrømme at jeg bruker mye tid på studiet. Det går egentlig helt fint, da skole er min lidenskap (om det er lov å si). 

Hvorfor valgte du å studere lektorutdanning (i språkfag og historie)?

Jeg valgte å studere lektorutdanning fordi jeg elsker skole. Helt siden jeg var liten har jeg likt fag, samtidig som jeg har en forkjærlighet for formidling og læring. Det å kunne være med på å påvirke andre sin læringsprosess er forferdelig interessant. Dette er en del av den pedagogiske delen ved studiet. 

Det er også en faglig del, og det er nok en av de største grunnene til at jeg valgte lektorutdanningen. Ved å gå dette studiet får man fagkompetanse i flere fag. Jeg valgte å fordype meg i engelsk og historie. Det er en kombinasjon av skriftlige og muntlige fag, som gjør at jeg får en enda mer variert arbeidsdag som lektor i fremtiden. Dette er også fag som gir et godt grunnlag for å jobbe i videregående fremfor ungdomsskole som er målet mitt. 

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Det er ingenting som heter en vanlig studieuke for meg lengre. Nå når jeg går tredjeåret har jeg noen uker praksis, noen uker på skolen. Tidligere år har jeg vært en dag i uken i praksis i perioder, mens resten har jeg tilbrakt på skolen. Dermed er ukene svært varierte; ikke bare fra år til år, men også måned til måned. Noen kjennetegn ved lektorstudiet er at man nesten alltid får en kombinasjon av pedagogikk og fag, som gjør at studiet har mange ulike sider som man må forholde seg til. 

Når det kommer til aktiviteter utenfor studiedagene er jeg med på Erudio, linjeforeningen, sitt jentelag. Vi har trening 1-2 ganger i uka, med lav terskel. 

Hvordan liker du Trondheim som studieby? Hvordan er studiemiljøet?

Jeg elsker Trondheim. Det er nesten ulovlig å si det her når man har bodd i Molde, men Trondheim er Norges beste by. Studiemiljøet er fantastisk og jeg kunne ikke tenkt meg å vært et annet sted. 

Om man byr litt på seg selv er man garantert å få venner, og oppleve Trondheim som den fantastiske byen den er. 

Hva kunne du tenkt deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Dette blir nok det enkleste spørsmålet for meg; lektor. 

Det var alt for denne gang! Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Marie her , eller følg linkene under for mer informasjon om lektorstudiet i engelsk og historie.

Sondre, musikkvitenskap, 5.år

Leave a Reply