Studentvennlige apper du bør ha

Som student er det flere nyttige apper som gjør godt for både lommeboka og hverdagen. Det er ikke alltid lett å vite hvilke du har bruk for, men les videre for finne ut hvilke 12 du burde sjekke ut!

I dag finnes det apper for det aller meste, og noen er mer nyttige enn andre. Dette blogginnlegget hjelper deg med å finne fram i jungelen av anbefalte studentapper.

Mat på studentbudsjett

For deg som student er det ofte mat som er største utgift etter at husleia er betalt. Da er det digg å spare der du kan samtidig som du unner deg noe godt innimellom. Appen Mattilbud gir deg en oversikt over ulike butikkers tilbud for uka. Det eneste du trenger å gjøre er å skrive handleliste og finne ut hvilke tilbud du bør slå til på.

I tillegg har Rema en egen app som gir deg tilbud, Æ. Du får de kjente 10% på 10 varer du handler ofte, men også tilbud spesielt for deg og tilbud til alle som er registrert på appen. En bonus med denne er at du kan få kvitteringene dine der automatisk! Lett å holde oversikt over forbruket og lett å finne igjen til hvor mye vennene dine skylder deg når du legger ut 💸

Appen Too Good To Go er ikke bare bra for lommeboka, men også for miljøet. Via appen kan du kjøpe overskuddsmat fra restauranter, butikker og hoteller (som ellers ville gått i søpla) til en billig penge. Du kan altså reddet mat samtidig som du kjøper noe digg 🤩

Finne fram og komme seg rundt

De fleste flytter til en ny by når de begynner å studere og det er ikke bare-bare å finne fram til dit man skal. Ikke bare er campus nytt og stort, men ofte er det et nytt kollektivsystem å bli vant til også. Men frykt ikke, det finnes hjelp!

MazeMap er en app som har hjulpet meg mange ganger. Her finner du kart over alle NTNU sine campuser og kan legge inn akkurat det rommet du leter etter. Da er det endelig mulig å finne fram til det grupperommet langt inni gangen, i fjerde etasje, i det andre bygget på campus – og ikke minst i tide!

Ellers er det greit å vite hvordan man kommer seg rundt i byen med buss og annen kollektivtransport. I Trondheim er det AtB som gjelder. De har en app for billetter og en for å planlegge reisen, AtB Mobillett og AtB Reise. AtB Reise er finfin for å finne ut hvilken buss du skal ta fra hvor, når bussene går og hvor du skal av. Tilsvarende er det Fram som brukes i Ålesund, og Opplandstrafikk Billett som brukes på Gjøvik.

Litt mer studie-relatert

Er det en app du må ha som student er det Studentbevisappen. Det er den du må vise for eksempel i billettkontroll på bussen for å bevise at du er student. Andre steder er det også dette som godkjennes som studentbevis.

På NTNU brukes læringsplattformen Blackboard, og denne har en egen app. Har du denne på mobilen får du varsler når det legges ut beskjeder i fagene dine. Så slipper du å gå glipp av viktige beskjeder

Er du en av de som har øvinger og innleveringer som skal leveres inn digitalt, men foretrekker å gjøre de for hånd? Apper som Genius Scan lar deg scanne og lage pdf-filer av notatene dine.

Hvordan beholde husfreden i kollektivet

Det å skulle bo i kollektiv med andre kan by på utfordringer – enten du flytter inn med venner eller ukjente. Når man er flere som bor sammen er det fort gjort at ingen tar ansvar og det kan være vanskelig å ta det opp med hverandre. Alle kollektiv burde ha en vaskeliste, enten hengende på dører og kjøleskap, eller via apper som Sambo. I den kan dere opprette et kollektiv, registrere vaskelister, bestemme rullering og hvem som har hvilke oppgaver. Passiv aggressivitet funker ikke alltid like bra, så hvis hun ene i kollektivet fortsatt ikke har tatt søndagsvasken på tirsdag kan du alltids “børne” hun gjennom Sambo 🔥

Hvis du er på utkikk etter andre tilbud enn de du finner i Mattilbudappen, er Akademika sin app, Studentpakken og Studentkalenderappen apper du burde sjekke ut. Her finner du ulike rabattkuponger og tilbud som kommer godt med.

Et siste apptips fra meg er Nabohjelp. Her kan du for eksempel legge inn forespørsel om å låne ekstra klappstoler, se hva som skjer i nabolaget ditt og få tips til nye steder i nærheten. I mitt nabolag får jeg tips om alt fra aktivitetspark og turstier, til Gamle bybro i Trondheim.

Hvilke apper du trenger er opp til deg, men her har du et utvalg som kan gjøre studiehverdagen enklere!

-Martha, industriell kjemi og bioteknologi, 3.år

Leave a Reply