Min studieuke – Maskiningeniør

Hva gjør egentlig en student? Har man mye fritid? Blir det sene kvelder på skolen? Og hva er forskjell på øvingstimer og forelesninger? Studentlivet er ikke alltid så lett å forstå, men her får du et lite innblikk i min uke som student ved NTNU!

Altså, det å studere på NTNU er mer stressende enn jeg trodde. Det er utrolig mye å gjøre og du har lite tid til alt. I tillegg så har du jo så ekstremt mange morsomme ting du kan gjøre i stedet!

Ta min situasjon. Enten kan jeg jobbe med konstruksjonsteknikk og finne ut hvor mye intern trykk en sylinder kan ha før den sprekker, eller så kan jeg bli med dykkergruppa over Trondheimsfjorden å se etter Ariel. Valget er åpenbart og jeg kan meddele at sylinderen sprakk etter 12% trykkøkning.

Les mer om maskiningeniør her

1 stk timeplan for år 2 av 3 på Maskiningeniør

Oi for en gøy by Trondheim er. Selv om det er mange morsomme ting som skjer her så er det ikke det vi skal prate om nå. Spørsmålet er jo mer hvordan det er å gå maskiningeniør? Svaret er jo selvfølgelig at det er kjempegøy! Du får jobbet både fysisk og teoretisk med kreative utfordringer som drives av hard teori.

Mandag

Siden min første forelesning starter 10:15 så var det opp i god tid, rundt 09:30. Dette etterfulgt av en flott mikstur av kaffe og brødskiver før jeg sprang ut døren og til datasal Zevs oppe på Gløs. Mange tenker at maskiningeniører bare sitter og regner på motorer og slikt men det er faktisk helt feil. Vi tegner de også! Mandagen min startet derfor med en liten dose Solidworks (3D-tegning) og småprating med mine trøtte medstudenter. Resten av dagen gikk like fort som hver uke.

Første rad på datasalen=>god sikt
Her ser dere den tekniske informasjonen til en type stål. Kjekt å vite når du skal simulere bøyninger.

Klokka 15.15 var det tid for det morsomme faget konstruksjonsteknikk. I dette faget får vi gjøre de tingene vi faktisk holder på med i arbeidslivet, nemlig å designe og optimalisere systemer! Det er alltid like rart å se alle disse tingene du ser daglig når du vet hvordan de fungerer, hva som hadde gjort de bedre og hvorfor de er som de er.

Tirsdag

Tirsdag er den vanskeligste dagen i uka for min del. Jeg har absolutt INGEN forelesninger! Dette gjør at jeg må ta ansvar og finne frem til hva jeg skal jobbe med selv! Heldigvis har jeg verv som fyller denne tiden. Som leder i linjeforening er det mye arbeid som må gjøres, vi har over 300 medlemmer som alle skal aktiviseres på forskjellige måter. Fra 09:30-18:30 var det workshop. Ekstremt produktivt og flotte greier med mye bra jobbing! Det ble pizza til lunsj/middag som var et stort pluss. Vi jobbet for det meste med komitéopptaket vårt som er rett rundt hjørnet.

Sliten gjeng etter noen timer med styrearbeid

Onsdag

Onsdagen min inneholder vanligvis bare statistikkforelesninger. Ikke så mye spennende å si om statistikk. Idag var litt annerledes.

Vi holder på å rekruttere førsteklasse inn i linjeforeningens komitèer! Så da er det bare å pelle seg opp under mekanikkforelesningen deres og avbryte all regningen. De skal få hemmeligheten til et lykkelig studieliv. (Hint: Det kan ha noe med verv å gjøre)

Etter rekrutteringen var det tid for å jobbe inn den tapte forelesningen sammen med noen kompiser fra Informatikk og Maskin (master).

Fjoråret mitt ble brukt hos Revolve NTNU, studentorganisasjon som bygger elektriske racerbiler. Onsdag var det Alumnikveld hvor vi fikk bli litt kjent med våre arvtagere og de kunne få noen gode tips fra pensjonistene. Det er få ting som gjør dagen bedre enn pizza og noe kaldt i glasset! Gleder meg så utrolig mye til å finne ut hva disse gærningene får til i løpet av året.

Les mer om Revolve NTNU her

Dette er Rafi, en utrolig flott fyr som elsker pizza

Torsdag

Torsdagen er enda en rolig og koselig dag for min del. Som dere ser på timeplanen er det få forelesninger, men det gjør jo de få mye viktigere! Dagens høydepunkt er mekatronikk hvor vi lærer om elektriske systemer. Kjekt å vite litt om det også!

Vi maskiningeniører blir jo solgt inn som potetingeniøren som kan litt om alt og derfor kan ha en løsning på det meste! Det er mest vanlig å jobbe med erketypiske ingeniøroppgaver som design av motor, optimalisering av rørsystemer og valg av rett materiale for jobben.

Fredag

Den dagen i uka med mest forelesninger! Ukas første dag startet med Solidworks og det gjør også fredag. Tiden går fort når du har det gøy, men denne dagen holder på litt for lenge..

Lørdag og søndag

Svært lite studering skjer i helgen. Da er jeg dessverre opptatt med andre ting.

Håper du likte innblikket i min studieuke på maskin! Jeg klarer selv ikke forestille meg om å gå noe annet! Still gjerne spørsmål i kommentarfeltet om du lurer på noe.

-Øyvind, maskiningeniør, 2.år

Leave a Reply