Ukas student: Bygg- og Miljøteknikk

Ukas student er Josefin som går en 5-årig master i Bygg- og Miljøteknikk i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Josefin og studerer Bygg- og miljøteknikk ved NTNU i Trondheim! Ved siden av studiet liker jeg å utforske byens ulike kultur- og naturopplevelser. Det er mange konserter, turmuligheter og badeplasser du kan bruke som avbrekk fra pensum. Tidligere har jeg jobbet frivillig for UKA og ISFiT, som er to av festivalene i Trondheim arrangert av studenter. Nå spiller jeg basket i NTNUI!

Hva handler studiet ditt om?

Bygg- og miljøteknikk handler om å skape en infrastruktur som er universal og miljøvennlig. Fremtiden byr på utfordringer med befolkningsvekst og klimaendringer som må tas hensyn til når samfunnet skal formes. Det er et studie som blander mange ulike fagfelt og byr på mye variasjon. Vi lærer om alt fra små leirpartikler til kreftene som holder en bro oppe. Mulighetene i arbeidslivet er også mange. Enten du vil jobbe med planlegging, rådgivning eller forske videre. Det finnes noe for enhver i byggebransjen!

Hvorfor valgte du å studere Bygg- og Miljøteknikk?

Jeg ville studere Bygg- og miljøteknikk fordi det er et variert studie med mange spennende retninger. Da jeg begynte hadde jeg allerede bestemt meg for hvilken jeg ville velge. Det er mange som finner ut av det dagen før fristen, så det er absolutt ikke noe du trenger å ha tenkt ut på forhånd.

Jeg går retningen vann og miljø, og valgte det fordi det er en viktig del av infrastrukturen som mange lett tar for gitt. Selv om vi bruker rent vann hver dag, er det ikke før det er borte at vi faktisk legger merke til hvor avhengige vi er av at det kommer frem. Både økt befolkningsvekst og klimaendringer gjør at dette vil være mer utfordrende i fremtiden. Derfor er studenter innen vann også veldig ettertraktede på arbeidsmarkedet, som gir en ekstra motivasjon for studiene!

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Jeg har syv forelesninger som er ulikt fordelt utover uken. Det er en fin rutine å dra i alle forelesningene, selv på de dagene jeg aller helst vil være hjemme. Å være i en forelesningssal med andre medstudenter er noe helt annet enn å lese pensum på egenhånd. I tillegg til forelesninger er det øvingstimer hvor du kan stille spørsmål du kanskje ikke hadde turt å stille i en fullsatt sal. Det er en god mulighet som gjør at du får mest mulig ut av de obligatoriske øvingene som skal leveres inn.

De dagene det ikke er forelesning eller øvingstime sitter jeg på lesesal med andre byggstudenter.

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Trondheim er verdens beste studentby! Det finnes et tilbud for alle, og det er en gylden mulighet til å teste ut interesser du aldri har prøvd før. NTNUI har over 60 ulike idretter og aktiviteter som er for både nybegynner og profesjonelle. Selv har jeg prøvd både salsa og surfing for første gang.

Hvis du ikke er interessert i fysisk aktivitet finnes det også andre arenaer. På Studentersamfundet skjer det noe hver dag, og det er et sted du kan engasjere deg eller bare slappe av med venner. I tillegg finnes det nesten uendelig med verv hvor du kan få deg venner utenfor studiet. Verv er frivillig arbeid som gir deg unike erfaringer og er fint å ha på CV! Eksempler på verv jeg har hatt i løpet av studietiden er rekvisitør i revyen under UKA og content creator på de sosiale mediene til ISFiT. Uansett om du engasjerer deg i verv eller ikke så gir studentfellesskapet i Trondheim en godfølelse du har med deg i lang tid.

Hva kunne du tenke deg å gjøre etter studiene?

Å se for seg hva jeg kunne jobbet med etter studiene er veldig vanskelig, fordi det finnes så mange forskjellige muligheter! Jeg synes det er spennende å lære av andre fagfelt enn sitt eget. Derfor hadde det vært gøy å jobbe i et tverrfaglig miljø. For eksempel samarbeide med biologer og undersøke hvordan avløpsvann påvirker økosystemet når vi slipper det ut igjen. Eller planlegge med arkitekter og sikre byer mot flom på en stilfull måte. Med noen år igjen gjenstår det å se hvor det ender opp, men det er heller for mange jobber å velge mellom enn for få!


Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Josefin her eller følg linkene under for mer informasjon.

Har du nokon spørsmål? Skriv gjerne i kommentarfeltet under, eller send oss en melding på Facebook eller Instagram (@ntnustudent). Sjekk gjerne også ut Youtube-kanalen vår eller TikToken vår for videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, Biologi, 3.året

Leave a Reply