Ukas student: Fornybar energi

Ukas student er Morten som går en bachelor i Fornybar energi i Ålesund. Lurer du på hvordan studiehverdagen hans er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hei, jeg heter Morten A. Biering, og studerer Fornybar energi i Ålesund på 2. året. Ved siden av studiene deltar jeg på basketlaget og er aktiv i studentfrivilligheten.

Hva handler studiet ditt om?

Studiet handler om fremtidige energikilder og hvordan vi best kan utnytte disse. Her i Ålesund er fokuset på maritim energi.

Hvorfor valgte du å studere Fornybar energi?

Fornybar energi er en viktig del av den grønne omstillingen fra olje og gass. Jeg syns det er spennende å kunne få være en del av denne omstillingen og ha gode fremtidsutsikter på jobbmarkedet.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

I en vanlig studieuke starter dagen gjerne kl. 8:15 eller 10:00, så er jeg ferdig med forelesning/øving senest kl. 16:00. Timeplanen har gjerne hull.

Hvordan liker du Ålesund som studieby?

Studiemiljøet er det du gjør det til selv. Melder du deg på og gjør en innsats for å bli kjent med nye folk og deltar på arrangementer er det et veldig bra studiemiljø. I fadderuken blir du godt kjent med medstudenter, byen og campus. I starten er det lurt å delta på de aktivitetene du har lyst så du blir kjent med folk med samme interesser.

Hva kunne du tenke deg å gjøre etter studiene?

Ønsker å jobbe som ingeniør innenfor den maritime næringen. Gjerne i et firma som har varierte prosjekter innenfor energiproduksjon og fremtidsrettede løsninger for effektiv energiutvinning.


Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Morten her eller følg linkene under for mer informasjon.

Har du nokon spørsmål? Skriv gjerne i kommentarfeltet under, eller send oss en melding på Facebook eller Instagram (@ntnustudent). Sjekk gjerne også ut Youtube-kanalen vår eller TikToken vår for videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, Biologi, 3.året

Leave a Reply