Ukas student: Datateknologi

Ukas student er Anna som går en 5-årig master i Datateknologi i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Mitt navn er Anna, og jeg er 21 år gammel fra Kristiansand. Jeg går tredjeåret på en 5-årig integrert master i Datateknologi i Trondheim!

Ved siden av studiet er jeg aktiv i linjeforeningen Abakus, en organisasjon for og av studenter på studiet mitt. I tillegg er jeg med i NTNUI Calisthenics og har en liten deltidsjobb hos Nordic Semiconductor. Jeg er også veldig glad i å være med venner og trene<3

Hva handler studiet ditt om?

Studiet mitt handler om utvikling av IT-systemer, og hvordan datateknologien kan brukes til å utvikle et produkt eller en tjeneste. Du lærer å programmere og forme nye teknologiske løsninger som er på å digitalisere samfunnet! Det er en god kombinasjon av teori og praktisk arbeid i form av programmering, som gir en teknisk og variert utdanning. Alt i alt et studie med mange muligheter!

Hvorfor valgte du å studere Datateknologi?

Som mange andre har jeg vært usikker på hva jeg ville studere. Jeg har alltid vært glad i realfag, så det var naturlig å følge den retningen. På VGS hadde jeg også IT1 og IT2 som vekket en liten interesse for programmering. I tillegg var jeg med på Teknologiuka for jenter, arrangert av Ada. 450 jenter fra videregående skoler rundt hele landet ble invitert til NTNU for et tre-dagers opplegg fylt med inspirerende foredrag, workshops og informasjon om hva teknologistudiene ved NTNU har å by på! Etter denne turen satt jeg igjen med én tanke: “Jeg vil studere teknologi på NTNU!”. Å studere teknologi gir deg så mange muligheter, så selv om jeg ikke visste spesifikt hva jeg ville ende opp med, så var i hvert fall teknologi tingen!

Jeg gikk rett inn på NTNU sine sider og gjorde litt research på studier hvor programmering var i fokus. Derfra endte jeg opp med Kommunikasjonsteknologi og Digital Sikkerhet (KomTek), et veldig nært relatert studie til Datateknologi. Etter 1.5 år på KomTek savnet jeg mer hands-on programmering og utvikling av programvare, så jeg bestemte meg for å bytte til Datateknologi! Nå er jeg superfornøyd med valget, og har en ting å si: Det er aldri for sent å ombestemme seg!

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Det varierer fra semester til semester hvordan ukene ser ut. Vi har ukentlig forelesninger i alle fag, og det pleier å være faste innleveringer i disse. Det varierer også fra fag til fag om innleveringene er ukentlige eller månedlige. Noe jeg liker godt er at det går mye i gruppearbeid og prosjektarbeid i fagene, så timeplanen fylles ofte opp med faste møter med disse gruppene. Det blir også en del individuell arbeid, og her er det godt at folk på studiet er såpass åpne og hjelpsomme. Linjeforeningen min har et eget område på skolen hvor vi har tilgang til en rekke klasserom med sitteplasser, som er en super arena man kan møte og sparre med andre medstudenter. Så her befinner jeg meg mesteparten av tiden på skolen:DD

Som datastudent har jeg veldig fleksibel timeplan, som gir meg muligheten til å gjøre mye annet ved siden av studiene. En del av tiden går til møter med verv (frivillig arbeid). For meg er det viktig å ha noe utenfor studiet så da går også mye av tiden til trening enten på Sit (organisasjon med tilbud for studenter i en studieby, som bolig, velferd, trening) eller NTNUI calisthenics. Kveldene og helgene går til å henge med venner, spise gode middager, gå turer, trene og slappe av.

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Jeg elsker Trondheim og studentmiljøet! Det finnes alt til enhver smak! Alle former for idrett finner du på NTNUI, sang og musikk i diverse kor og klubber, og arenaer for alle. Trondheim har såå mye å by på! Alle er veldig åpne og hyggelige, og veldig åpne for å bli kjent med deg<3 Jeg kjente ingen på studiet (generelt i Trondheim) før jeg flyttet hit! Altså veldig lett å komme inn i miljøet!

Hva kunne du tenke deg å gjøre etter studiene?

Det er veldig mye jeg kunne tenke meg å jobbe med, men til nå ser jeg for meg som utvikler hos et konsulentselskap! Ellers er jeg veldig glad i design og visualisering, og kunne gjerne tenke meg å jobbe med brukergrensesnitt.

Hvorfor byttet du fra Kommunikasjonsteknologi og Digital Sikkerhet til Datateknologi?

Jeg syns datafagene virket mye mer interessante. I tillegg er jeg ganske sikker (i hvert fall akkurat nå) på at jeg vil bli utvikler, og da tenkte jeg at datateknologi er retningen å gå.


Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Anna her eller følg linkene under for mer informasjon.

Har du nokon spørsmål? Skriv gjerne i kommentarfeltet under, eller send oss en melding på Facebook eller Instagram (@ntnustudent). Sjekk gjerne også ut Youtube-kanalen vår eller TikToken vår for videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, Biologi, 3.året

Leave a Reply