Ukas student: Interaksjonsdesign

Ukas student er Sinthu som går en 3-årig bachelor i Interaksjonsdesign i Gjøvik. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Sinthu, er 19 år gammel og går førsteåret av en bachelor i Interaksjonsdesign i Gjøvik. Ved siden av studiene har jeg en deltidsjobb som baransvarlig på Huset, jobber frivillig som bookingansvarlig for UKA i Gjøvik og sitter i styret på Huset.

Hva handler studiet ditt om?

Studiet mitt handler om å designe apper, webløsninger eller produkter på en mest mulig brukervennlig måte. Vi fokuserer på brukeren og deres behov, og det er derfor et veldig tverrfaglig studie som inkluderer grafisk design, webutvikling og psykologi.

Hvorfor valgte du å studere Interaksjonsdesign?

Jeg er veldig glad i å være kreativ, samtidig som at jeg liker å jobbe med mennesker. Som “User Experience”-designer (som er det vanligste yrket å gå inn i etter et studie innen interaksjonsdesign), får du jobbe tverrfaglig, i team og med brukere. Moren til en venninne fra videregående jobber som “User Experience”-designer, så jeg fikk høre om både yrket og studiet fra henne. Syns det hørtes spennende ut, og tenkte derfor at det kunne være noe for meg.

Jeg visste veldig lite om studiet på forhånd, og kunne ingenting om programmering, webdesign eller grafiske verktøy. Lærerne er veldig flinke, og også derfor har jeg fått en stor interesse for interaksjonsdesign i løpet av dette skoleåret.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Det er ikke så mye forelesninger, men mye gruppearbeid, som gjør timeplanen min veldig fleksibel. Dette gir meg mulighet til å gjøre mye annet også ved siden av studiene.

Jeg starter oftest dagen med forelesning, jobber litt i grupper etterpå og bruker kvelden på å være frivillig på Huset eller være med venner. Helgene bruker jeg også mye på frivillig arbeid eller på å slappe av.

Hvordan liker du Gjøvik som studieby?

Jeg er veldig glad i størrelsen på campus (skoleområdet til NTNU) i Gjøvik, og størrelsen på byen i seg selv. Det gjør det enkelt å bli kjent med folk på skolen, samtidig som det er gåavstand til alt og alle. Å bo i Gjøvik som student er litt som å bo i et stort nabolag fullt av studenter<3

Hva kunne du tenke deg å gjøre etter studiene?

Jeg har lyst til å reise rundt og ta småjobber som “User Experience”-designer. Både for å reise og oppleve, men også for å finne mer ut av hvordan jeg ønsker å jobbe som “User Experience”-designer, siden det er et bredt felt.

Jeg er usikker på om jeg ønsker å starte rett på en master, da det er et felt der det er enkelt å få jobb og erfaring verdsettes høyere enn formell utdannelse. Hvis ikke jeg går rett på master, håper jeg på å få jobbe i noen år først.

Hva er forskjellen mellom Interaksjonsdesign og Webdesign?

Webdesign handler mye om å lage selve nettsiden og passe på at den fungerer optimalt. Interaksjonsdesign handler mer om opplevelsen av å bruke nettsiden. Vi fokuserer derfor mer på psykologi og en brukervennlig opplevelse, istedenfor at nettsiden skal se bra ut.


Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Sinthu her eller følg linkene under for mer informasjon.

Har du nokon spørsmål? Skriv gjerne i kommentarfeltet under, eller send oss en melding på Facebook eller Instagram (@ntnustudent). Sjekk gjerne også ut Youtube-kanalen vår eller TikToken vår for videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, Biologi, 3.året

Leave a Reply