NTNU fra A til Å

Dette innlegget ble skrevet i 2020, men er fortsatt relevant i dag!

Som ny student kan det være vanskelig å få oversikt over alt NTNU har å by på. Her får du derfor en presentasjon av Norges største universitet, hele veien fra A til Å.

A – Andreåret. Begynner du på dette er det store sjanser for at du har funnet din retning her i livet.

B – Bedriftspresentasjon. En god del studenter er attraktive for næringslivet, med den konsekvens at bedrifter gjerne vil møtes for å presentere seg selv. Ofte spanderer de mat også – gratis mat er alltid nice!

C – Campus. Et mer fancy ord for studiested. For eksempel Gløshaugen eller…

D – Dragvoll. Et av de største campusene i Trondheim, med eget treningssenter og nærhet til marka.

E – Eksamen. To-tre ganger i året får du sjansen til å vise hva du er god for. All jobbingen gir forhåpentligvis resultater i desember eller mai/juni. Og skulle den ikke gjøre det, har du alltids trøsterunden med gjenopptagelse av eksamener i august.

F – Frihet. Ingen mor og far, lite obligatorisk oppmøte: som student er du din egen sjef, på både godt og vondt!

G – Gjøvik. Byen for deg som er glad i cyber og stabilt innlandsklima.

H – Hjem. Dit du drar i ferier for å få gratis mat av familien i noen uker.

I – Immatrikulering. Din første dag på NTNU vil det være en stor åpningsseremoni for å feire deg og de andre nye studentene. To gode råd til denne dagen: ikke kom i dress, ta på regnjakke.

J – Jobb? Alle vet at studentøkonomien ikke er den letteste å manøvrere. Derfor kan det være lurt å finne ut om man har kapasitet til å ta seg en jobb på siden.

K – Kjærestegaranti. Egentlig del av en markedsføringskampanje for NTNU for mange år siden, men har levd videre på folkemunne. Hvem vet, kanskje er du heldig?

L – Linjeforening. En organisasjon av og for studentene som arrangerer kule ting for folk som studerer det samme. Verv i linjeforening er en super måte å komme inn i studentfrivilligheten og møte venner på!

M – Masteroppgave. En stor oppgave du skriver i slutten av et masterstudium – to år (etter en bachelor på tre år) eller fem år lange studier.

Mye bøker å sette seg inn i når du skriver masteroppgave.

N – NTNUI. Norges største idrettslag med utallige idretter. Du er herved utfordret til å nevne en idrett som ikke finnes i NTNUIs sortiment!

O – Officepakken. Som student får du gratis tilgang til programmer som Word, Excel og Powerpoint, som kommer godt med når man er student.

P – Pizza, pasta… og mer. Studentmat er noe for seg selv!

Q – Quiz. En utrolig populær studentaktivitet, for eksempel Tirsdagsquiz på Studentersamfundet i Trondheim. Dette bør du trene på før du reiser til din studieby!

R – Rektor. Sjefen over alle sjefer på NTNU heter Anne Borg, og skulle du bli innkalt til rektors kontor er det bare å lete etter den staseligste bygningen på campus Gløshaugen.

Din “øverste sjef” som NTNU-student, rektor Anne Borg. 
Foto: Thor Nielsen

S – Studentsamskipnaden, SIT. Disse heltene gir deg et billig sted å bo, drifter kantiner og treningssentre, og arrangerer kurs i alt fra tidsplanlegging til smalltalk. De har også samtaletilbud innenfor psykisk helse.

T – Trondheim. NTNU sin største studieby med mer enn 30 000 studenter over hele spekteret fra Antikkens kultur til Vernepleier.

U – Uteliv. Alle studentbyene har egne studenthus som tilrettelegger for uteliv kun for studenter. I tillegg arrangeres det kule ting som quiz, konserter, filmkvelder etc., så her må du innom! 

V – Verv. Frivillig arbeid man tar på seg på fritiden. Det beste som finnes!

W – Word count. Som student blir du ganske ram på å holde deg innenfor ordgrensen på oppgavene du skriver.

X – Noe du kommer til å lete mye etter hvis du skal studere realfag eller teknologi.

Y – Du vil lete etter denne også.

Z – Og denne.

Æ – Ærlig talt, realfagsstudentene leter da ikke etter særnorske bokstaver? Etter Z begynner de å lete etter det greske alfabetet!

Ø – Økonomi. Som student må du selv sørge for å betale leie, mobil, internett, strøm og massevis av andre kjedelige ting. Pass på at det ikke går tomt 

Å – Ålesund. Byen du bør studere i om du elsker havet.

Er det noe som mangler? Kommenter gjerne under!

Fra og med 1. februar kan du søke utdanning på samordna opptak. Lykke til med valget, og husk søknadsfristen 15. april! Har du noen spørsmål? Skriv gjerne i kommentarfeltet under, eller send oss en melding på Facebook eller Instagram (@ntnustudent). Sjekk gjerne også ut Youtube-kanalen eller TikToken vår for videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Innlegg revidert av Kristine, 3. året film- og videoproduksjon

Leave a Reply