Ukas student: Bioteknologi, bachelor

Ukas student er Elise som går en bachelor i Bioteknologi i Ålesund. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Halla! Jeg heter Elise og er 24 år gammel. Jeg studerer en bachelor i Bioteknologi ved NTNU i Ålesund, og har akkurat blitt ferdig med første semester! Siden VGS har jeg reist, jobbet og bodd i utlandet. Reising, nye steder, nye mennesker og eventyr er det beste jeg vet! Det er en av grunnene til at jeg valgte å flytte til hit til Ålesund. Et nytt sted og nye ting å finne på. 

Hva handler studiet ditt om?

Bioteknologi handler mye om hvordan vi kan bruke mikroorganismer, celler og virus i teknologien. Dette kan eksempelvis brukes til å lage nye produkter og medisiner. 

En bachelor gir deg mye grunnleggende kunnskap i fag som mikrobiologi, kjemi og biokjemi. Etter endt bachelor velger de fleste å fortsette på en master, og her er det utrolig mange muligheter. Det er faktisk dette jeg liker best med bacheloren i bioteknologi! Mange velger å ta en hel master i bioteknologi, men en kan også velge å spesialisere seg i innen en helt annen retning.  For eksempel er det masterprogram innen Ocean Resources, Molekylærmedisin, Nevrovitenskap, og Matvitenskap

Hvorfor valgte du å studere Bioteknologi? 

Jeg valgte en bachelor i bioteknologi fordi jeg vil ta en master i nevrovitenskap, og bioteknologi er et av bachelorprogrammene som er godkjent for å kunne starte på masteren. 

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

En typisk studieuke for meg er ganske variert, og består for det meste av studering, trening og jobb. Det er mye obligatorisk lab, så jeg liker å være på skolen fra rundt 08:00-16:00 hver dag. Ofte drar jeg på trening etter skolen. Ellers blir det jobb når jeg har tid, og helgene liker jeg å bruke på å utforske Ålesund. 

Hvordan liker du Ålesund som studieby?

Jeg ELSKER Ålesund som studieby. Ålesund er en liten by sammenlignet med noen av de større studiebyene, og jeg elsker det. Byen ligger i midten av et fantastisk fjellandskap, og det er ubegrenset av natur og aktiviteter.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene? 

Som skrevet tidligere er planen å ta en master i Nevrovitenskap når jeg er ferdig med bachelorgraden. Drømmen er å jobbe som forsker og forske på hjernen og nervesystemet.


Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Elise her eller følg linkene under for mer informasjon!

Har du nokon spørsmål? Skriv gjerne i kommentarfeltet under, eller send oss en melding på Facebook eller Instagram (@ntnustudent). Sjekk gjerne også ut Youtube-kanalen vår eller TikToken vår for videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, Biologi, 3.året

Leave a Reply