Ukas student: Medievitenskap, bachelor

Ukas student er Fabian som går en bachelor i Medievitenskap i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen hans er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Fabian på vår instastory. Der viste han frem sin studiehverdag som student ved Medievitenskap i Trondheim. Les gjennom for en recap!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Mitt navn er Fabian, jeg er 21 år og studerer førsteåret på en bachelor i Medievitenskap ved NTNU. Dette er mitt første år i Trondheim. Før jeg starta på studiet har jeg vært et år på folkehøyskole og hatt et år med jobbing og reising. Jeg har en stor interesse for sport og medier. 

Hva handler studie ditt om?

Medievitenskap tar for seg dagsrelevant og historisk medieteori. Du lærer om hvordan medier påvirker samfunnet, og hvordan ulike medium er bygd opp og hvilke ringvirkninger de har.

Hvorfor valgte du å studere Medievitenskap?

Jeg gikk mediefag på videregående og var litt usikker på hva jeg ville bli, så jeg tenkte jeg måtte finne et studie med mange muligheter og mye frihet. Jeg syns medievitenskap er veldig spennende og syns det er viktig å lese noe du syntes er interessant.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Vi har forelesninger som oftest varer i 2 timer. Der holder foreleser som regel en presentasjon med dagens tema. En veldig grei måte å få oversikt over ulike temaer. Vi har også seminar i løpet av i uken. Her diskuterer og drøfter vi i grupper. På denne måten bruker vi faget mer aktivt og lærer mer. Seminarene er også en fin måte å bli kjent med folk på. Jeg leser også litt hjemme for å føle at jeg henger godt med i faget.

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Trondheim er den perfekte studieby spør du meg. At byen består av over 33.000 studenter er det ikke vanskelig å forstå. Det er mange gode tilbud og mye frivillighet. Alle mulige idretter kan drives med og alt mulig av aktiviter finnes. Byen er passe stor slik at det som regel ikke er lange reiseveier. Det er også mange kule utesteder og mye fin natur like ved sentrum. Eneste jeg ikke liker er at det er kaldt🥶

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Jeg har alltid hatt en drøm om å bli fotballkommentator, men det er også mye annet jeg kunne tenke meg å gjøre. Journalistikk generelt syntes jeg virker veldig interessant. Liker også det meste som har med TV og reklame å gjøre.

Hva er det beste med studiet?

Det beste er nok friheten vi har. Både med tanke på at vi kan velge selv hvor og når vi vil lese, men også siden vi kan bli så mye forskjellig etter endt utdanning.


Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Fabian her eller følg linkene under for mer informasjon!

Har du noen spørsmål? Skriv gjerne i kommentarfeltet under, eller send oss en melding på Facebook eller Instagram (@ntnustudent). Sjekk gjerne også ut Youtube-kanalen vår eller TikToken vår for videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, Biologi, 3.året

Leave a Reply