Ukas student: Biomarin innovasjon

Ukas student er Ane som går en bachelor i Biomarin Innovasjon i Ålesund. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Ane på vår instastory. Der viste hun frem sin studiehverdag som student ved bachelor i Biomarin Innovasjon i Ålesund. Les gjennom for en recap!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Ane Skarsvåg Hagen og er ei 20 år gammel jente fra Trondheim. Jeg har bodd i Ålesund i 1,5 år, og går nå første året på Biomarin Innovasjon. I tillegg til studiet har jeg en deltidsjobb på hotell og en frivillig jobb (verv) ved Ålesund studentsamfunn, der jeg er arrangementskoordinator. Jeg er veldig glad i å være ute på tur og å finne på mye sosialt med vennene mine.

Hva handler studiet ditt om?

Biomarin Innovasjon er en bachelorgrad der du får verdifull erfaring knyttet til næringsutvikling, forretningsdrift og hvordan bærekraftig utnytte havets ressurser. Vi har en variert studiehverdag med blant annet ekskursjoner og gjesteforelesere fra lokalt næringsliv. Studiet består av både biologiske og innovative fag, og åpner for videre veier innen studier, forskning og et spennende arbeidsliv.

Hvorfor valgte du å studere Biomarin Innovasjon?

Jeg flyttet til Ålesund i fjor for å gå et årsstudium i medisinske og biologiske fag her på NTNU i Ålesund. Fant ut at medisin ikke var min vei å gå, men trivdes veldig godt i Ålesund. På videregående likte jeg biologi og synes havet er et interessant felt. Derfor valgte jeg å starte på en bachelor i Biomarin Innovasjon her. På fritiden liker jeg godt å være ute, både å gå turer til fots og på ski. Av den grunn ble Ålesund en aktuell studieby for meg.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

En typisk studieuke for meg består av en del forelesninger. Det varier hvor mye forelesninger vi har på de ulike dagene i uka. Tiden utenfor forelesning går til egenstudier. Av og til drar hele klassen på ekskursjon. Da besøker vi ulike bedrifter som har en tilknytting til den marine verdikjeden. Klassen er på rundt 30 stk, så ekskursjonene er perfekte for å tilbringe tid ute sammen med hele gjengen. I tillegg får vi ofte besøk fra gjesteforelesere fra det lokale næringslivet som er veldig spennende.

Utenom studiet går det en del tid på frivillig jobb på Ålesund Studentsamfunn, tilbringe tid ute og være sosial med venner. Jeg jobber også ca. 1 dag i uken på et hotell. 

Hvordan liker du Ålesund som studieby?

Jeg trives ekstremt godt med studentmiljøet i Ålesund! Vi er relativt få studenter (rundt 3000), noe som gjør at du blir kjent med folk på tvers av linjer. Da blir det et tett og inkluderende studentmiljø som er lett å engasjere seg i. Jeg har satt ekstra stor pris på de jeg har blitt kjent med gjennom frivilligheten i Ålesund. Du får mye gratis sosialt av å engasjere seg frivillig, og det er alltid noen som er ivrig i å finne på noe.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Jeg er absolutt ikke sikker på hva jeg ønsker å gjøre etter studiet. Jeg synes som sagt at havet og biologien knyttet til det marine er veldig spennende, og er spent på hvor det vil ta meg videre!

Hvor krevende er studiet?

Biomarin Innovasjon er et tverrfaglig studie som består både av biologiske og innovative fag. Jeg interesserer meg mer for biologidelen av studiet, så synes derfor av biologifagene er mindre krevende enn de innovative fagene. Jeg hadde Biologi 1 og 2 på videregående. Det merker jeg er en fordel på dette studiet, men absolutt ikke et krav.


Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Ane her eller følg linkene under for mer informasjon!

Har du noen spørsmål? Skriv gjerne i kommentarfeltet under, eller send oss en melding på Facebook eller Instagram (@ntnustudent). Sjekk gjerne også ut Youtube-kanalen vår eller TikToken vår for videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, Biologi, 3.året

Leave a Reply