Ukas student: Allmenn Litteraturvitenskap

Ukas student er Simone som går årsstudium i Allmenn Litteraturvitenskap i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Simone på vår instastory. Der viste hun frem sin studiehverdag som student ved årsstudium i Allmenn Litteraturvitenskap i Trondheim. Les gjennom for en recap!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Mitt navn er Simone og jeg er 25 år. Jeg tar et årsstudium i Allmenn Litteraturvitenskap i Trondheim, og har fra før av gått et årsstudium i Engelsk og tatt et fagbrev som kokk. Jeg bruker fritiden min på mye forskjellig, spesielt lesing, frivillige verv, dataspill og dungeons & dragons.

Hva handler studiet ditt om?

Årsstudium i Litteratur handler for det meste om å få fordypet seg i mesterverker i litteraturen. Vi tar for oss en rekke litterære verk fra antikken frem til nåtiden, og ser blant annet på utviklingen av den vestlige litterære tradisjonen, og fokuserer på utviklingen av sjangrene epikk, dramatikk og lyrikk. Vi har et stort og spennende pensum hvor vi får lest både på norsk og på engelsk.

Hvorfor valgte du å studere Allmenn Litteraturvitenskap?

Jeg er veldig glad i å lese varierte bøker, og syntes det hørtes spennende ut å kunne få et større innblikk i flere sjangre og utviklingen de har hatt opp gjennom tidene.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

For meg er en typisk studieuke veldig variert, vi har en fast timeplan på studiet med forelesninger og seminarer, men utenom det er det veldig opp til hver enkelt hvordan man legger opp arbeidet med studiet. Vi har fire obligatoriske innleveringer i semesteret, så mye tid utenom forelesninger går for meg til å lese og jobbe med disse. Når jeg ikke holder på med selve studiet har jeg frivillige verv som jeg holder på med, da spesifikt studentradioen i Trondheim, som jeg trives veldig godt i. Ellers går det også en del tid til både serietitting og dataspilling, blant annet.

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Trondheim er en helt fantastisk by! Jeg flyttet hit i 2020 og har hele tiden vært veldig fornøyd! Byen i seg selv er jo nydelig, og den føles stor og trygg på samme tid. Jeg har både gjennom studiet og frivillige verv funnet meg herlige venner som beriker hverdagen min, og vi sliter aldri med å finne noe å gjøre sammen i byen enten det er spillkvelder hjemme eller turer på byen.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene? 

Etter endte studier håper jeg på å kunne jobbe som bibliotekar, da jeg ønsker en jobb hvor jeg kan være omringet av bøker men som gir meg noe mer enn jeg vil få fra en vanlig bokhandel. Men jeg vet at det er mange flere muligheter der ute, og det er spennende å faktisk se hvor mye man kan bruke et studie i litteratur til.


Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Simone her eller følg linkene under for mer informasjon!

Har du noen spørsmål? Skriv gjerne i kommentarfeltet under, eller send oss en melding på Facebook eller Instagram (@ntnustudent). Sjekk gjerne også ut Youtube-kanalen vår eller TikToken vår for videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, Biologi, 3.året

Leave a Reply