5 studier for deg som liker å jobbe med tall

Er du glad i matematikk og tall? Ønsker du å finne et yrke der matematikk står sentralt i hverdagen din? Da har du kommet til rett blogginnlegg! Jeg har funnet 5 yrker med tall som kanskje kan passe til deg!

Read more: 5 studier for deg som liker å jobbe med tall

Økonomi og administrasjon

  • Bachelor 3-årig.
  • Finnes i Gjøvik, Ålesund og Trondheim.
Foto: NTNU

Ved å studere økonomi og administrasjon lærer du om bakgrunn til å kunne arbeide som rådgiver eller fagperson innen offentlig sektor, privat næringsliv og andre organisasjoner. Du vil få kjennskap til forsknings- og utviklingsarbeid innen fagområdet, slik at du ved studieslutt har oppdatert og bred kunnskap om relevante metoder og teorier.

Etter du er ferdig utdannet innen økonomi og administrasjon finnes det mange bedrifter og organisasjoner som har behov for akkurat deg! Du vil ha mulighet til å jobbe innenfor finans, økonomistyring, regnskap, HR, bedrifts og forretningsutvikling, drift og logistikk, prosjektledelse og rådgivningsvirksomheter. Mulighetene er store!

Har du lyst til å lese mer om økonomi og administrasjon?

Fysikk og matematikk

  • Master 5-årig.
  • Finnes i Trondheim.
Foto: Kim Ramberghaug/NTNU

Ved å studere fysikk og matematikk vil du kunne bidra til fremtidig teknologisk utvikling som sivilingeniør! Du vil være med på å øke forståelsen av verden vi lever i og hvordan den holder på å utvikle seg.

Ved å studere fysikk og matematikk kommer du til å lære om å definere, modellere og analysere sammensatte matematisk-naturvitenskapelige og teknologiske problemer. Du vil lære deg til å kunne bidra til løsninger av matematiske naturvitenskapelige og teknologiske problemer i en tverrfaglig kontekst. Du vil også lære deg å gjøre selvstendige og kritiske vurderinger av analyseverktøy, tekniske modeller, metoder, beregninger og løsninger. Du kommer med andre ord til å lære mye interessant!

Etter å ha fullført masterstudiet kan du få muligheter som sivilingeniør i fysikk og matematikk innenfor ulike områder, slik som i oljeselskap, forskningsinstitutter, bank og finans, og universitet og høyskole.

Har du lyst til å lese mer om fysikk og matematikk?

Byggingeniør

  • Bachelor 3-årig.
  • Finnes i Gjøvik, Ålesund og Trondheim.
Foto: Geir Mogen/NTNU

Har du interesse for å være med å sørge for en grønnere fremtid? Å bygge bygninger, vann og avløp og vei? Da passer kanskje byggingeniør for deg! Som byggingeniør deltar du i bygging og prosjektering av broer, veier, bygninger, avløpsanlegg og renseanlegg, og du vil samarbeide sammen med arkitekter, ingeniører og fagfolk som deltar i byggeprosessen.

Som byggingeniør er du ettertraktet i bygge- og anleggsbransjen og har mange muligheter. Du kan for eksempel jobbe med planlegging, prosjektering og bygging av broer, hus, veier, vann og avløpsanlegg.

Har du lyst til å lese mer om byggingeniør?

Fornybar energi

  • Bachelor 3-årig.
  • Finnes i Gjøvik, Ålesund og Trondheim.
Foto: Geir Mogen/NTNU

På ingeniørstudiet innen fornybar energi lærer du om vindkraft, bioenergi, vannkraft, solenergi, havenergi, geometrisk energi, batteri, klimagasser og CO2-utlipp og masse mer! Gjennom studiet får du kompetanse til å kunne jobbe med fremtidens energisystemer innen bygningsbransjen, energibransjen og innen maritim, landbasert og offshoreindustri.

Etter endt studie kan du få jobb hos olje- og gasselskaper, vannkraftselskaper, leverandører av solceller, batteri, vindturbiner, skip og havbruksnæringen og mer!

Har du lyst til å lese mer om fornybar energi?

Grunnskolelærerutdanning 1-7. trinn

  • Master 5-årig.
  • Finnes i Trondheim.
Foto: Elin Iversen/NTNU

Ved å studere grunnskolelærer innen 1-7 trinn får du kunnskap i flere skolefag og innen pedagogikk. Du blir i tillegg spesialisert innenfor ett fag som du selv velger å fordype deg i.

Som lærer er du en rollemodell, leder og veileder for barn. Som lærer vil du engasjere, inspirere og motivere barn til læring og mestring. Som grunnskolelærer har du en av samfunnets aller viktigste jobber, og du får muligheten til å gjøre en forskjell for elevene dine, uansett hvilket utgangspunkt de har.

Etter du har fullført masteren din blir du kvalifisert som grunnskolelærer 1.-7. trinn og kan jobbe innenfor skole, undervisning og opplæring.

Har du lyst til å lese mer om Grunnskolelærer 1-7. trinn?


Jeg håper at dette innlegget kanskje kan hjelpe deg videre på veien! Husk at du alltids kan sende oss en melding dersom det er noe du lurer på, her i kommentarfeltet eller på instagram. Gjerne følg oss på Youtube-kanalen, Tiktok-kanalen og Instagram-kontoen vår for nyttig informasjon om studier og studielivet ved NTNU.

Maria, 2.året, sykepleie

Leave a Reply