Ukas student: Grunnskolelærer 5.-10.trinn

Ukas student er Camilla som går Grunnskolelærer 5.-10.trinn i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Camilla på vår instastory. Der viste hun frem sin studiehverdag som student ved Grunnskolelærer 5.-10.trinn i Trondheim. Les gjennom for en recap!

Kan du fortelle litt om deg selv? 

Jeg heter Camilla, er 22 år og kommer fra fineste Lier. Jeg er aktiv og energisk, driver med sprangridning og har en hest ved siden av studiene. I tillegg til at jeg sitter som nestleder i linjeforeningen SALT, og koser meg svært mye med det. Er med på det meste og er veldig glad i å ha en fullstappa timeplan.  

Hva handler studiet ditt om?  

Jeg går 3. året på grunnskolelærerutdanningen 5.-10. trinn som er en 5-årig integrert master. Her har vi forskjellige fag, litt ettersom hva vi ønsker. Søkte meg inn på utdanningen med Norsk som hovedfag, og har i etterkant hatt to valgfrie fag å velge i tillegg til masterretning. Vi har variert undervisning, både pedagogikk og undervisningsfag. Får også være i praksis stort sett alle årene i utdanningen, noe som er superrelevant for arbeidslivet! 

Hvorfor valgte du å studere Grunnskolelærer 5.-10.trinn?  

Jeg begynte å jobbe i skole rett etter fullført videregående og ble rett og slett hekta. Var ikke i tvil om hva jeg skulle velge etter å ha jobbet som både vikar og assistent i grunnskole. Har et engasjement når det kommer til barns utvikling, og det å se hver enkelt elev. Rett og slett det å kunne gjøre en forskjell for andre. 

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg? 

En typisk studieuke for meg er travel. Jeg har undervisning i klasserom eller auditorium alle dager bortsett fra tirsdager, og jobber kontinuerlig med arbeidskrav i eksamensgrupper når det trengs. Er glad i å jobbe effektivt med skolearbeidet slik at jeg har mest mulig tid til å bruke på det jeg synes er enda morsommere, og det å kunne ta helt avbrekk fra studiene i form av å ri på hesten min og chille med den.

Hvordan liker du Trondheim som studieby?  

Tror faktisk ikke at jeg kunne trivdes bedre enn det jeg gjør her! Trondheim er en fantastisk by å studere i og især om du er engasjert i studentfrivilligheten. Det å få være med på et stort fellesskap og møte nye mennesker og skape nettverk gir meg så mye. Det er alltid noe å finne på i byen, enten det er i form av aktiviteter og idrett eller arrangementer og fest. Virkelig noe å anbefale! Trondheim er en studentby og det merkes godt, med et mylder av studenter og alltid noen som interesserer seg for det samme som deg! Et stort og godt studentmiljø som føles trygt å være i. 

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?  

Jeg er veldig glad i å undervise i de undervisningsfagene jeg har og føler at jeg er en god formidler, samtidig som jeg er god på å se de som kanskje trenger det lille ekstra. Skal skrive masteren min i spesialpedagogikk og kunne gjerne tenke meg en jobb som spesialpedagogikk-koordinator i skolen når jeg er ferdig med utdanningen, slik at jeg kan jobbe med elevene som enten har krav på eller skal ha krav på timer med spesialpedagog.  

Hva synd du er det beste med å være student? 

Alt! Det å kunne styre sin egen hverdag og ikke være forpliktet til å måtte stå opp å gå på jobb hver eneste dag kjenner jeg er veldig deilig. Arbeidslivet kan vente noen år. Du møter så ekstremt mange fine mennesker og skaper vennskap som kan vare livet ut!


Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Camilla her eller følg linkene under for mer informasjon!

Har du noen spørsmål? Skriv gjerne i kommentarfeltet under, eller send oss en melding på Facebook eller Instagram (@ntnustudent). Sjekk gjerne også ut Youtube-kanalen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, Biologi, 3.året

Leave a Reply