Ukas student: Drama og Teater

Ukas student er Vårinn som går en bachelor i Drama og teater i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Vårinn på vår instastory. Der viste hun frem sin studiehverdag som student ved bachelor i Drama og teater i Trondheim. Les gjennom for en recap!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Vårinn, er 21 år og kommer fra Inderøy i Trøndelag! Når jeg ikke er på Dragvoll og studerer, er jeg som regel opptatt med et eller annet verv her i byen, enten som skuespiller på Samfundet, med PR for Dragvollrevyen eller med politikk i hjemkommunen min.

Hva handler studiet ditt om?

Drama og Teater er et studie bestående av både praktisk og teoretisk undervisning knyttet opp mot teater. Vi lærer hvordan man jobber på og bak scenen, om teaterhistorie og teateranalyse. Vi har en produksjon hvert studieår på våren hvor vi får jobbe svært selvstendig frem mot forestillinger.

Hvorfor valgte du å studere Drama og Teater?

Jeg begynte å studere rett etter videregående, fordi jeg lenge hadde gledet meg til å flytte til Trondheim. Den gangen var jeg absolutt ikke sikker på hva jeg ville jobbe med i fremtiden, og jeg endte opp med å gå for et årsstudium i sosiologi. Dette var under koronatiden, og jeg lengtet etter et mer praktisk studie hvor jeg kunne jobbe tett med folk. Drama og teater ble derfor helt rett valg for meg, da jeg allerede hadde en stor interesse for teater og scenekunst!

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Noe jeg liker godt med å studere på Dragvoll er at man har stor frihet til å selv bestemme hvor mye man skal arbeide med studiene. Vi har relativt få forelesningstimer hver uke, og det er derfor god tid til å enten arbeide med selvstudium, ta på seg verv eller være med venner! I en typisk studieuke er jeg derfor på skolen for å følge forelesning, er aktiv i linjeforeningen til studiet (organisasjon for og av studenter på studiet) og leser med studievenner på en av kaféene eller studieområdene på skolen!

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Jeg er så utrolig glad i Trondheim! Jeg kommer fra ei bygd i gamle Nord-Trøndelag, og da jeg først skulle flytte hit var jeg spent på hvordan det ville være å bo i byen. Det viste seg å ikke være noe problem, da studentmiljøet i Trondheim er helt upåklagelig! Det er godt tilrettelagt for at studentene skal føle seg ivaretatt, enten gjennom hjelpeordninger fra Studentsamskipnaden eller gjennom gode linjeforeninger som sørger for mye sosialt. Det er også fullt av fritidsaktiviteter du kan bli med på, og du finner noe for enhver interesse! -Idrett, teater, dans, trening og masse mer.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Jeg er fortsatt ikke sikker på hva det er jeg vil jobbe med etter studiene, og ser heller ikke for meg å slutte å studere etter bacheloren er ferdig i vår. Jeg vil være student i byen mye lenger, ettersom at jeg har det så fint her. Foreløpig har jeg en deltidsjobb på et teater her i byen, og trives godt med det!

Hvorfor valgte du NTNU?

Da jeg skulle velge studie hadde jeg for lengst bestemt meg for studieby! Jeg hadde hørt så mye godt om studentmiljøet i Trondheim, og gledet meg til å bli en del av det. NTNU var vel egentlig det eneste universitetet jeg visste fantes i Trondheim da jeg gikk på videregående, og det ble naturlig for meg å starte å se på studiene deres. Da fant jeg ut at de hadde så utrolig mange studier å velge mellom, og jeg fant mange retninger som virket interessante å ta.

Hva er det beste med Drama og teater?

Som nevnt startet jeg på et årsstudium i sosiologi da jeg kom til Trondheim, og selv om det var utrolig spennende, lengtet jeg etter et mer praktisk studie etter koronatiden. Da jeg startet på bacheloren i drama og teater kom inn i en passe stor klasse, hvor jeg raskt ble kjent med alle sammen! Vi jobbet veldig mye sammen både praktisk og med det teoretiske, og det var en veldig god måte å lære på. Det beste med studiet for meg er derfor helt klart å være en del av en klasse hvor alle har blitt en god gjeng og selvfølgelig det praktiske fokuset.

Hva overrasket deg mest med studiet?

Jeg ble veldig overrasket over hvor bratt læringskurve vi hadde i løpet av det første året! Under teaterproduksjon på vårsemesteret skulle vi lære hvordan man setter lys, arbeider med lydbruk og velger scenografi til en forestilling. Vi hadde en del workshops med profesjonelle innen hvert felt, og under produksjonen fikk vi arbeide helt selvstendig med dette! Vi fikk veiledning underveis i prosessen, men det var vi selv som skulle stå for hele gjennomføringen av forestillinga. Dette var utrolig lærerikt, og ga en mye større innsikt i hvordan teaterproduksjon fungerer enn det jeg hadde fra før.


Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Vårinn her eller følg linkene under for mer informasjon!

Har du noen spørsmål? Skriv gjerne i kommentarfeltet under, eller send oss en melding på Facebook eller Instagram (@ntnustudent). Sjekk gjerne også ut Youtube-kanalen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, Biologi, 3.året

Leave a Reply