Ukas student: Økonomi og administrasjon

Ukas student er Sara som går en bachelor i Økonomi og administrasjon i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Sara på vår instastory. Der viste hun frem sin studiehverdag som student ved bachelor i økonomi og administrasjon i Trondheim. Les gjennom for en recap!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Sara, er 19 år og går 2.året på økonomi og administrasjon ved NTNU Handelshøyskolen. Ved siden av studiene driver jeg en bedrift som utfører markedsføring og innholdsproduksjon for andre bedrifter, samt investeringsaktiviteter. Jeg jobber også i redaksjonen til NTNU student. I tillegg driver jeg med sang og musikk, trener, og er med venner og familie. Jeg er altså en aktiv jente som liker å ha litt prosjekter på gang.

Hva handler studiet ditt om?

På studiet mitt får man fordypet seg i økonomistyring, næringslivet, finans og ledelse. Det jeg liker spesielt godt med studiet er at vi både har økonomi- og mattefag som finans, bedriftsøkonomi osv., men også mer lesefag som rettslære og markedsføring. Vi får altså en god blanding og jeg syns fagene er veldig nyttig og spennende!

Hvorfor valgte du å studere Økonomi og administrasjon (øk.ad)?

Jeg valgte det fordi jeg hadde lyst til å lære mer om næringslivet og økonomistyring. Siden jeg driver en bedrift fra før av, ville jeg lære mer om nettopp dette. Studiet har altså vært veldig nyttig for meg siden jeg har lært mer om hvordan man skal gjøre regnskap, markedsføring, analyser osv. Jeg føler at jeg får veldig mye igjen får det jeg lærer på skolen, noe som er bra!

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Vi har 4 emner (fag) per semester, og har som oftest forelesninger i 3 skoletimer per dag. En vanlig dag starter med at jeg drar på skolen kl. 08, leser litt om det vi skal gå gjennom i dagens forelesning, drar på forelesning, også jobber videre med oppgaver, arbeidskrav eller innleveringer etter forelesning. Jeg har også noen dager der jeg er studentassistent i noen timer for kullet under, som vil si at jeg hjelper dem med faget de har. Når jeg sier meg ferdig med skole for dagen, drar jeg som oftest på trening, jobber eller bare slapper av (viktig det også😎).

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Jeg eeeelsker Trondheim som studentby! Det er alltid noe sosialt som skjer og alle er veldig imøtekomne. Det er mange arrangementer, konserter, spennende foredrag og sammenkomster både i ukedagene og helgene, mange idrettslag du kan melde deg inn i, og fin natur å være ute i🌳 Trondheim som studentby er spennende, innholdsrik og veeldig morsom!

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Jeg er ikke helt sikker. Jeg har jo veldig mange muligheter og kan jobbe i mange bransjer som siviløkonom. Kanskje kan jeg bygge videre på bedriften jeg allerede har og satse på noe eget, samtidig som jeg har også lyst til å prøve å jobbe i en av de store finansselskapene eller investeringsbankene.


Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Sara her eller følg linkene under for mer informasjon!

Har du noen spørsmål? Skriv gjerne i kommentarfeltet under, eller send oss en melding på Facebook eller Instagram (@ntnustudent). Sjekk gjerne også ut Youtube-kanalen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, Biologi, 3.året

One thought on “Ukas student: Økonomi og administrasjon

Leave a Reply