Ukas student: Fysikk og matematikk

Ukas student er Hanne som går en 5-årig master i Fysikk og matematikk i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Hanne på vår instastory. Der viste hun frem sin studiehverdag som student ved master i Fysikk og matematikk i Trondheim. Les gjennom for en recap!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hei! Mitt navn er Hanne, jeg er 22år gammel og kommer fra Stjørdal. Jeg studerer Fysikk og matematikk med studieretningen Biofysikk og medisinsk teknologi. Etter ett år i Forsvaret var jeg mer enn klar nok til studiehverdagen, og trives mye bedre i en studentby enn en kaserne. På fritiden går det for det meste i verv, trening og sosialt med vennegjengen.

Hva handler studiet ditt om?

Generelt handler Fysikk og matematikk om å lære om fysikk og matte, og bruke kunnskapen til å bidra med fremtidig teknologisk utvikling. Innenfor studieretningen Biofysikk og medisinsk teknologi kan man i 4.klasse velge om man vil fokusere mer på biofysikk eller medisinsk teknologi. Biofysikk går ut på at man ser på biologiske systemer ved hjelp av fysiske prinsipper. Hvis man velger å fordype seg mer i medisinsk teknologi kan man bli medisinsk fysiker, og jobbe med å videreutvikle blant annet strålebehandling og medisinsk avbildning.

Hvorfor valgte du å studere Fysikk og matematikk?

Da jeg gikk ut av videregående visste jeg at jeg skulle jobbe med noe innenfor medisin. Jeg har alltid sagt til meg selv at jeg vil bli lege, bare at jeg vil sitte på «den andre siden av veggen». Det vil si at jeg ikke vil jobbe med pasienter direkte, men heller utvikle metoder som forbedrer behandling. Under førstegangstjenesten fikk jeg høre om et studie i Trondheim som rettet seg mot medisinsk teknologi, noe som var midt i blinken. Mine favorittfag på videregående var kjemi og biologi, men likevel endte jeg opp med fysikk og matte. Hvorfor? Fordi medisinsk fysikk er en stor del av dagens behandlingsmetoder, og har et enda større potensiale!

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

En typisk studieuke for meg består av forelesninger, øvinger (litt som lekser som må leveres inn for å kunne ta eksamen), verv og deltidsjobber. Det er ikke å legge skjul på at Fysikk og matematikk er et teoretisk tungt studie, men læringsutbyttet på slutten er gull verdt! For å bryte opp en slitsom dag, har jeg engasjert meg veldig i linjeforeningen til Fysikk og Matematikk; Nabla. Her er jeg leder av Bedriftskontakten Nabla (forkortet BN), og sitter i Nabla-styret. Min jobb er å sammen resten av BN, sørge for at studenter får kontakt med relevante bedrifter ved å arrangere bedriftspresentasjoner. I tillegg har jeg en del mindre verv, som for eksempel lagleder for fotballaget til linjeforeningen; Realvenninnene (forkortet ReVen). Kan jo heller ikke glemme at jeg også har to deltidsjobber ved siden av studiet som også tar en del tid. Men kan jo ikke klage når den ene jobben er relevant for studiet, og noe jeg har en genuin interesse for å jobbe videre med!

Fotballaget til linjeforeningen; Realvenninnene!

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Trondheim er en by lagd for studenter! Jeg stortrives her, selv om du ofte kan oppleve alle årstider på 5 minutter… Det er utrolig mange tilbud til deg som student, og du kan engasjere seg i så mangt. Jeg personlig har engasjert meg mest i linjeforeningen vår, men var også med som frivilling under UKA-21. Frivilligheten blant studenter i Trondheim er virkelig noe helt spesielt, og gir en unik mulighet til å bli kjent med studenter fra ulike studieprogrammer.

Et bilde med linjeforeningen min, Nabla!

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Drømmen er jo å kunne jobbe med å videreutvikle medisinsk behandling, og spesielt innen kreftbehandling. I sommer fikk jeg prøvd meg på en mer matematisk vinkling på medisinske avbildningsmetoder, og likte dette veldig godt. Kort forklart, så lenge det jeg jobber med er av medisinsk relevans, klager jeg ikke!


Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Hanne her eller følg linkene under for mer informasjon!

Har du noen spørsmål? Skriv gjerne i kommentarfeltet under, eller send oss en melding på Facebook eller Instagram (@ntnustudent). Sjekk gjerne også ut Youtube-kanalen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, Biologi, 3.året

Leave a Reply