FADDERUKEGUIDEN

Du har sikkert hørt mye om den berømte fadderuka, om hvor morsom og innholdsrik den er, og om hvor mange nye mennesker du møter! Men hvem arrangerer den? Når er den? Varer den faktisk i to uker, og hva må du ha med? Les videre for å få svar!

Jeg heter Ida og har studert en bachelor i Medievitenskap. Jeg har vært med på tre fadderuker, en som fadderbarn og to som fadder! I år skal jeg være fadderbarn for andre gang, da jeg begynner på master i Medier, kommunikasjon og informasjonsteknologi. I dette innlegget skal jeg ta deg igjennom (nesten) alt du behøver å vite om fadderuka på NTNU!

Hva er fadderuka?

Fadderuka er de to første ukene av studietiden din på NTNU – og ja, det er faktisk to hele uker – fylt med masse morsomme arrangementer for at du skal bli kjent med medstudentene dine og studiebyen! Noen starter smått med studiet i løpet av disse ukene, mens andre ikke starter før fadderukene er ferdig, men dette får du vite av fadderne dine eller i annen informasjon på forhånd.

I 2022 starter fadderukene 15. august, og det hele begynner med immatrikulering, som i år sendes digitalt. De nye studentene og fadderne møter derimot opp fysisk på campus for å se sendingen i fellesskap. Du får møte faddergruppen din for første gang, og få mer informasjon om hva som skjer videre.

Fadderuka i Trondheim arrangeres av linjeforeningene for studieprogrammene. Du er altså ikke på gruppe med noen som ikke studerer det samme som deg, og fadderne dine studerer også det samme som deg. Det samme gjelder i Gjøvik. I Ålesund arrangeres fadderuka av FADDER. Klikk på linkene for å lese litt mer, og vil du lese mer om linjeforeninger, klikk her!

Når får man vite om de ulike arrangementene under fadderuka?

Fadderukeplanen publiseres av arrangørene i disse dager. Følg linjeforeningen din på Instagram og/eller Facebook, det er ofte her informasjonen kommer ut! Du vil også få informasjon fortløpende av fadderne dine underveis i fadderuka.

Russedag, Tropicabana, bokstavfest (Ida Ikea og Julie Juletre, og handling til grilling

Hva må jeg ha med?

I fadderuka er det mange forskjellige arrangementer, inkludert temafester/temadager. Sjekk hva linjeforeningen din har planlagt! Noen av de mest vanlige temaene er toga (i Trondheim har nesten alle togafest første lørdagen!), rask/sport, bokstavfest, obs jeg har kommet på feil fest og anything but a cup! Temaene pleier å være enkle, slik at det ikke er altfor krevende å finne kostymer. Alle skal kunne finne noe å ha på seg! Et tips er å ta med deg det du har av kostymer og tilbehør hjemmefra når du flytter. Du vet aldri når du får bruk for det – verken i fadderuka eller resten av studietiden.

Det er heller ingen fare hvis du ikke skulle ha noe å ha på deg til et tema-arrangement. Spør fadderne dine eller faddergruppen din, jeg kan garantere at noen har et eller annet du kan låne!

Andre viktige ting er regnklær, allværsjakke, tykk genser, teppe til å sitte på i parken, solbriller og solkrem! I kjøleskapet og fryseren er det lurt å ha rask mat som er lett å lage, men gir metthet og energi. Det er lurt å ha litt barer, snacks og frukt på lager i tillegg, det kan bli knapt med tid hjemme mellom oppleggene, og uten mat og drikke duger fadderbarnet ikke;)

Viktig å tenke på!

Bli med på det du vil! Er det noe du ikke har lyst til eller ikke orker? Ikke føl at du dra!

Likevel anbefaler jeg å bli med på det aller meste. Det er to intensive og travle uker, men de er ekstremt viktige for bekjentskap og nye venner. Åpne deg opp, snakk med de andre på faddergruppen din, gå litt ut av komfortsonen hvis du syns det er skummelt, og ha det gøy! Snakk med fadderne dine hvis det skulle være noe du lurer på eller noe som har skjedd, og sørg for at den første tiden på studiet blir noe du aldri vil glemme!

PS:

Hvis du vil føle deg litt ekstra klar før du skal møte opp til immatrikuleringen 15. august, så skal jeg sammen med Lan, Kentaro og Wilhelm ha en livesending om morgenen, der vi svarer på spørsmål og kommer med tips og erfaringer! Du kan lese mer om den her.


Jeg ønsker deg masse lykke til og en herlig fadderperiode! Om du skulle lure på noe om studieprogrammer eller bare livet som student, kan du nå oss på både Facebook og Instagram (@ntnustudent), og selvsagt også i kommentarfeltet under! Sjekk også ut YouTube-kanalen vår 🤩-Ida, master i Medier, kommunikasjon og IT, 1.år

Yoast SEO

Leave a Reply