Kva eg har lært i løpet av mitt første år som student

Er du kanskje ein ny kommende student som skal begynne til høsten eller ein nåværende student som lurer på kor mykje ein kan forandre seg i løpet av eit år? Da kan du få lese om korleis eg har hatt det på mitt første år som student!

Read more: Kva eg har lært i løpet av mitt første år som student

Hei! Eg heite Maria og kommer fra Vestlandet og studerer sjukepleie ved NTNU i Gjøvik! No lurer du kanskje på kvifor eg valgte å studere akkurat i Gjøvik? For det er jo eit godt stykke vekke fra Vestlandet. Eg valgte Gjøvik siden eg ville blant annet bu på ein ny plass og møte nye mennesker. Samtidig så var det viktig for meg at studieplassen ikkje var for stor og heller ikkje for liten. Da passet Gjøvik midt i blinken!

Lyst til å lese mer om sjukepleierstudiet? Trykk her!

Min egen sjef!

No etter mitt første år føle eg ikkje særlig stor forandring, men masse har jo egentlig forandret seg! Eg flyttet ut, det var nytt og spennende men samtidig litt skummelt å begynne noe eget. Eg angre ikkje eit sekund på å ha flyttet ut, det er så deilig å kunne vær sin egen sjef. Da å lage sine egne rutiner, daglige gjøremål og lage det man sjølv har lyst på til middag, er såååå DIGG! Haha. Når man flytter ut, så blir man jo automatisk mer sjølvstendig og det kan ikkje alltid være lika lett. For då er det nok ikkje mamma som ringer til legen for timebestilling eller lignende, haha neida. Eg føler sjølv at eg har blitt flinkere til å ta ansvar og å ta egne avgjørelse.

Forelesing
Bursdagsfeiring

Kollektiv

Det finnes jo mange forskjellige måter å bu på, men eg valgte å bu i eit kollektiv når eg skulle begynne å studere i fjor. Eg valgte kollektiv for å bli kjent med nye mennesker og for å spare noen kroner hehe. Eg endte opp i eit kollektiv med 3 andre jenter og det har vært lærerikt å bu sammen med de. Å bu i kollektiv er ikkje for alle men det gir deg masse erfaring som du kan ta med deg videre! Det skal i alle fall eg. Når du bor sammen med andre så må man kunne tilrettelegge seg for kvarandre, da må man kunne vise hensyn til kvarandre ellers kan det fort bli irritasjon. Blant anna med å ikkje bruke for lang tid under dusjen, haha. Eit lurt tips fra meg til deg som vurdere å bu i kollektiv, er å sette  opp husregler/vaskeliste, der det blir fordelt arbeidsoppgave, det kan vær ein livredder slik at ALLE i kollektivet tar eit tak <3

Det kan vær veldig koselig å bu i kollektiv enten det er med noen du kjenner fra før eller med med noen du ikkje har møtt før.

Sjukepleiestudiet

Sjukepleiestudiet er eit veldig fint og givende yrke. Eg føle at eg har lært såå mykje i dette skuleåret, alt ifra ei lita celle i kroppen til sjukdommer. Det eg syns har vore mest spennende dette året er å lære om korleis menneskekroppen er bygd opp og kva oppgåve kvar organ har. I starten av sjukepleie året blir man delt inn i såkalte “læringsteam” dette betyr ei gruppe med medstudenter som du kommer til å jobbe sammen med resten av studiene. Det er ofte gruppe oppgåver og øvinger i simuleringslab. Simuleringslab er der me sjukepleierstudenter kan øve på ulike hendelser som kan skje i praksis, der lærer me alt fra stell til å sette sprøyter <3 Å ha eit læringsteam er veldig godt å ha, det er viktig å skape gode arbeidsrelasjoner og det å treffes utenom studie er bare veldig koselig. I læringsteamene er det godt å kunne diskutere med kvarandre, lære og gjør kvarandre gode sammen.  Å diskutere og vær sammen med læringsteamet er nok den beste studieteknikken eg har oppdaget for meg sjølv til no. Å være forberedt om eit tema i forveien for å så diskutere det sammen, det gjør at fagstoffet sitter seg enda bedre synes eg.

Venner <3

Venner på studiet? Det får du! Allerede på min første dag på universitetet fekk eg fleire gode venner som eg har blitt veldig glad i! Så ikkje være bekymret for at du ikkje får noen venner med eingang! I fadderuka er det mange aktiviteter som skjer der du er sammen med medstudenter som går samme studie som deg og som er akkurat lika spente på å ta første steget inn i eit vennskap! Eit godt tips fra meg er å være åpen og å ta første steget. Hos meg var det slik at eg og venninna mi avtalte å gå sammen til vorsjet allerede første dagen, og slik fortsatte det gode vennskapet <3


No har du fått blitt litt kjent meg og litt om kva eg har opplevd hittil i mitt første år som student! Det er enda mykje eg må læra, men det er ein ting eg veit for godt og det er at eg lika meg veldig godt som student! Eg håpe at du der ute i verden får ein fin dag videre og at du må ha masse lykke til videre til høsten! Dersom du lurer på noe er det bare til kommentere ellers får du tak i oss på instagram på DM.

Maria, sjukepleie, 1. året

Leave a Reply