Ukas student: Geografi, bachelor

Ukas student er Lisa som går en bachelor i Geografi i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Lisa på vår instastory. Der viste hun frem sin studiehverdag som student ved bachelor i Geografi i Trondheim. Les gjennom for en recap!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Lisa og er en 21 år gammel jente fra Halden. Jeg går første året på en bachelor i geografi. Jeg begynte å studere på NTNU høsten 2021, og har ikke angret siden. Tidligere har jeg både gått årstudium og folkehøgskole, noe jeg også trivdes godt med. På fritiden liker jeg å være med venner, enten om det er på middagsbesøk, fest eller i naturen.

Lisa studerer geografi!

Hva handler studiet ditt om?

Geografi er en blanding av samfunnsgeografi og naturgeografi. Geografi ser på jorda og menneske som ett. Innenfor samfunnsdelen av geografi lærer vi om klimaendringer, migrasjon, urbanisering, miljøtrusler og regional utvikling. I naturgeografien har vi mye om landformer og hvordan ulike prosesser får ting til å skje i naturen. Feltkurs er også en veldig fin måte å kunne oppleve det vi allerede har lært.

En dag på geografistudiet

Hvorfor valgte du å studere Geografi?

Jeg har alltid hatt en interesse for natur, og dette faget omhandler jo mye av det. Det er spesielt mange prosesser som foregår i naturen som jeg ville lære om. Dessuten så jeg at det var feltkurs på studiet, noe som hørtes veldig gøy og sosialt ut.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

En typisk studieuke for meg begynner med forelesning mandager og onsdager, pluss seminarer på tirsdager. Disse er ikke obligatoriske men velger å dra på skolen for det sosiale. Torsdag og fredag tilbringes også som regel på skolen, for å ta igjen skolearbeid eller å jobbe med ulike oppgaver vi har fått utdelt.

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Jeg liker Trondheim veldig godt. Det er en stor by, samtidig som den føles liten med alt du trenger i nærheten. Det er også mange muligheter til å bli kjent med nye fjes, gjennom verv eller jobb. Det føles ut som alle studenter i Trondheim er på jakt etter nye folk å bli kjent med og dette er superherlig. Dessuten er byen godt anlagt for studenter, og det finnes tilbud for oss nesten overalt!

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Jeg kunne gjerne jobbet innenfor GIS! GIS (geografiske innføringssystemer) er et fag du har på geografi. Du får innføringen i første klasse, og fortsetter i tredje klasse. GIS kan brukes til kartlegge ulike hendelser eller ting. Dette syntes jeg er veldig spennende!

Geografi er en ganske generell utdanning og det finnes derfor mange jobbmuligheter. Velger du en retning innen naturgeografi kan du jobbe med innsamling av data i naturen for eksempel. Det er også mulig å jobbe innenfor med GIS, hvor du her kan kartlegge ulike ting. Samfunnsgeografer kan for eksempel jobbe med byutvikling og landskapsendring, eller å forske på miljøproblemer og klimaendringer.

Hva er forskjellen på geografi og geologi?

Geologi fokuserer mest på det geologiske som skjer i naturen, altså ulike prosesser og landformer, og går dypere inn i dette enn hva vi gjør på geografi. På geografi studerer vi mennesker, samfunn og natur som for eksempel migrasjon eller miljøtrusler.


Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Lisa her eller følg linkene under for mer informasjon!

Har du noen spørsmål? Skriv gjerne i kommentarfeltet under, eller send oss en melding på Facebook eller Instagram (@ntnustudent). Sjekk gjerne også ut Youtube-kanalen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, Biologi, 3.året

Yoast SEO

Leave a Reply