Hvordan er det å feire 17. mai som student ?

Har du noen gang lurt på hvordan det er å feire 17. mai som student? Her kommer en liten oppsummering av min første 17. mai-feiring som student!

17. mai har hvert fall for meg vært en av de beste dagene i året. En dag for feiring, hygge og en mulighet for å ta på seg finstasen. I forkant av feiringen var jeg litt nervøs for hvordan en 17. mai feiring i en ny by med nye venner, og uten familie og venner hjemmefra skulle gå. Skulle jeg ta med bunaden nedover? Hvordan skulle denne feiringen gå for seg med tanke på at den ligger midt i eksamenstiden?

Forventninger

Under eksamenstiden så blir man jo litt ekstra sliten, i og med at det er ganske store mengder med skole, og noen kan også få litt ekstra hjemmelengsel. Derfor er det fullt forståelig at noen også velger å feire 17.mai i hjembyen sin. Når det er sagt så byr denne dagen på så utrolig god stemning og glade folk. En av fordelene igjen med å være student er at dersom man ikke har eksamen 18mai, så kan gjøre enda litt mer ut av feiringen. Og det var nettopp det vi gjorde, vi planla dagen godt fra dag til ende, og alle tok med bunaden sin nedover.

Selve Dagen

Dagen startet med 17. mai frokost sammen med noen venninner. Solen strålte, og vi spiste deilig Pavlova kake, jordbær og masse annet digg. Det var også en bilutstilling som vi kunne se fra vinduene i kollektivet mens vi spiste. Videre gikk turen til sentrum for å se på båttoget her i Ålesund. Da kjører det mange båter langs Brosundet kanalen midt igjennom sentrum. Det var virkelig et vakkert syn, og vi fikk tatt mange bilder, i tillegg til å hilse på masse kjentfolk. Etter dette gikk turen videre til terrassen til ene venninnen min. Her blæsta vi høy musikk, inviterte enda flere folk og hadde drikkeleker og storkoste oss. Videre turet vi alle til meg, for å feire bursdagen min (som egentlig er 18. mai). Etter en heftig dag med maks feiring, endte kvelden med nach og en saftig kebab.

Gled dere!

Feiringen gikk over alle forventninger og ble en av de beste 17. mai feiringene jeg har hatt så langt. Alle dere som skal bli student til høsten burde glede seg til å feire 17. mai! Selv om hjemmefeiring også er kjempestas, så kunne jeg ikke tenkt meg en bedre gjeng å tilbringe 17-maifeiringen med. Anbefaler alle som skal bli kommende studenter til å prøve ut 17-maifeiring i deres nye studieby, med deres nye studievenner. Er det en ting jeg har lært under min tid som student, så er det at vi studenter er veldig flinke til å feire store og små gleder i hverdagen <3

– Sara, Markedsføring, Innovasjon og Ledelse, 2.året

Leave a Reply